Tabăra Engleză New York – Ziua 4

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 4 – Cursuri și vizită la Bronx Zoo

Ziua de miercuri a început cu un cer înnorat și câteva picături de ploaie, însă ne-am bucurat că totuși nu a plouat și am putut avea o vizită relaxantă la Grădina Zoologică din Bronx! 

În prima parte a zilei, toți elevii au avut cursuri, însă nu înainte de un mic dejun copios, cu omletă, șuncă, brânzeturi, iaurturi, fructe proaspete, cereale, gem sau unt și produse de patiserie.

2 - tabara in strainatate newyork 17082022

Micul dejun în campusul din New York se servește începând cu ora 7:30, iar primele cursuri încep la ora 8:30! Profesorii marchează fiecare absență și este responsabilitatea fiecărui elev să își organizeze dimineața în așa fel încât să nu întârzie la ore și să apuce să își ia și masa. Să nu uităm faptul că aceasta tabără este în primul rând una de studiu.

Unii dintre elevii din grupul nostru de tabără au primit astăzi confirmarea pentru mutarea la o grupă de studiu superioară, ceilalți declarându-se mulțumiți de nivelul și profesorul de la clasă. Profesorii de la curs sunt cei care decid nivelul elevului atunci când acesta consideră că nu este încadrat potrivit. Evaluarea se face permanent pe parcursul câtorva ore de curs, iar în funcție de activitatea și interacțiunea de la ore profesorul poate hotărî încadrarea la o altă grupă.

12 - tabara in strainatate usa 17082022

Astăzi, am cerut opinia altor patru elevi din această tabără cu privire la cursurile de limba engleză:

Diana P: Today’s classes were interesting even though they were in the morning because most teens are really tired at this time. The teacher made the lesson very fun by playing Kahoot.

Daria P: Today’s class was very fun. The first hour was basic, but in the second one we did some exercises in groups. In the last 30 minutes we went outside and had a walk around the camp.

Ștefan B: I enjoyed the first two days here at EF. I made new friends and I got to know more about the French and Italian culture from my classmates.

Rareș A: Today was a beautiful day, I read from Shakespeare. Our teacher is very funny and interacts a lot with us. And I’m glad that I have him as a teacher in my class. I cannot wait for tomorrow.

După cursuri, toți elevii au mers la masa de prânz, unde meniul a inclus: supă de legume sau supă miso, burger cu pui, orez cu pui în sos de roșii, o selecție de sendvișuri și salate, iar la desert prăjitură cu ciocolată.

4 - tabara newyork 17082022

La ora 12:45 toată lumea era în fața clădirii Butler Hall, pregătită de activitatea zilei: vizita la Bronx Zoo! Până ne-am organizat puțin și le-am comunicat elevilor planul vizitei, autobuzele ce urmau să ne ducă la destinație  au sosit. Mare ne-a fost bucuria să vedem că vom merge cu autobuzele școlare tipic americane, trăind astfel cât mai autentic întreaga experiență. 

3 - tabara usa 17082022

5 - tabara internationala newyork 17082022

6 - tabara engleza usa 17082022

7 - tabara cu insotitor de grup sua 17082022

Astăzi, intrarea a fost gratuită, așadar a meritat să vizităm cea mai mare grădină zoologică urbană și totodată una dintre cele mai întinse din Statele Unite ale Americii. Inaugurată în 1899, în prezent numără peste 600 de specii de reptile, insecte, păsări, pești și mamifere!

11 - tabara engleza newyork 17082022

Am fost norocoși să putem admira majoritatea animalelor care se relaxau în spațiile foarte frumos amenajate: tigrul, leopardul de zăpadă și leii își făceau siesta, ursul brun se răcorea în apă, în timp ce panda-ul roșu lenevea liniștit pe o creangă la soare. Antilopele, gazelele, girafele ori zebrele se plimbau liniștite prin țarcurile lor, iar rinocerii ofereau postura perfectă pentru poze.

10 - tabara newyork cu insotitor 17082022

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 17082022

Întreg parcul este format din diverse scene, specifice habitatului animalelor ce locuiesc în acea zonă, mimând terenul și flora iar în anumite expoziții speciale condițiile de luminozitate, de temperatură ori de umiditate. Nu este de mirare că aproximat 2,15 milioane de vizitatori trec pragul acestei grădini zoologice în fiecare an!

Am petrecut aproximativ 3 ore plimbându-ne, admirând animalele, răcorindu-ne cu o înghețată sau ronțăind niște snackuri, iar la ora 16:30 am pornit spre ieșire, deoarece Grădina își închidea în curând programul, iar noi aveam întâlnire la ora 17:00 cu autobuzele școlare pentru a ne transporta înapoi în campusul din Tarrytown.

12 - tabara in strainatate usa 17082022

Desigur că ne-am întors de la zoo la timp pentru cină! Toate mesele din această tabără sunt incluse în programul elevilor din tabăra internațională Qdays New York, iar mâncarea din cantina școlii este extrem de variată! Astă seară, cantina a servit friptură de porc, banane prăjite, macaroane cu brânză sau sos, o varietate de salate și sendvișuri, iar la desert – brownie. 

Unii dintre elevi au mai ieșit la cumpărături sau la o plimbare în Tarrytown, alții au jucat fotbal, iar de la ora 20, câteva dintre fete au participat la o sesiune de Yin Yoga, foarte relaxantă – după cum ne-au mărturisit ulterior.

13 - tabara newyork 17082022

După cum probabil v-am obișnuit deja, seara am încheiat-o în lounge, unde ne-am reîntâlnit cu toți elevii pentru a le comunica programul de mâine, dar și pentru a face prezența înainte de culcare.

Ne-am întors apoi în clădirile de reședință pentru a ne odihni! Mâine e o nouă zi ce se anunță interesantă, despre care vă dăm un singur indiciu: Broadway! ? 

Pe mâine!

Mai multe imagini din ziua 4 sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York