Tabăra Engleză New York – Ziua 5

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 5 – Alladin pe Broadway!

Ziua de azi a fost o nouă zi interesantă în tabăra internațională din New York! Elevii au avut cursuri în a doua parte a zilei, astfel că au putut dormi până mai târziu. După micul dejun, mulți dintre noi am ales să ne spălăm hainele, în timp ce alții au făcut o plimbare în Tarrytown sau la mall. Mai târziu, am putut participa la diferite jocuri, organizate pe terenul de fotbal și am vizionat împreună un super spectacol pe Broadway!

4 - tabara engleza america 180822

2 - tabara engleza new york 180822

David Nicolae B, Evelin și David Ioan B ne-au povestit în câteva cuvinte cum li s-au părut cursurile de azi:

D: Today’s classes were easier because I only stayed at the first one 🙂 I found it really interesting! What we do and what we talk about is interesting, too. It’s nice that we don’t write a lot like we do at school.

E: Hey, I really liked classes today. It was nice and relaxing. We also did some exercises so  I would say, after all it was great!

D: Today’s class was good, we did exercises about danger signs, then we read an article and discussed it with our partners.

Există trei puncte în campus unde elevii își pot spăla hainele contra sumei de 1.50 dolari / spălare, respectiv 1.50 dolari / uscare. Deoarece membrii grupului nostru locuiesc în clădirile Ursula și Șt. John’s, am ales să folosim camera de spălat de la subsolul acestora, unde avem la dispoziție mașini de spălat și de uscat. Însoțitoarele de grup i-au ghidat pe elevi cum să folosească aceste mașini și cum să își încarce cardul de student cu bani pentru a-l folosi ulterior la spălat. Toți elevii interesați au reușit să spele și să usuce hainele în timp util.

3 - tabara america 180822

La masa de prânz ne-am bucurat de salate proaspete, supă minestrone sau miso, varietate de sendvișuri, quesadilla vegetariene sau cu șuncă, orez, paste risoni cu legume, iar la desert înghețată. De asemenea, elevii s-au aprovizionat cu câte un sendviș, un snack sau fructe pentru mai târziu. Astăzi vom pleca la ora 17 din campus pentru musicalul de pe Broadway, așadar nu vom putea mânca cina în campus, orele de servire ale acesteia fiind între 17:00 – 19:30. De asemenea, elevii au fost nevoiți să se învoiască 25 de minute de la ultimul curs pentru ca grupul să poată respecta programul prestabilit.

La ora 13:30, elevii au putut merge pe terenul de fotbal unde se desfășurau o serie de jocuri distractive, precum: corn hole, ring toss, volleyball, ladder ball etc. Piscina, precum și sălile de baschet, fitness ori terenurile de fotbal, volei sau tenis sunt doar câteva dintre locurile puse la dispoziția elevilor de către școală, gratuit și conform unui orar foarte permisiv.

1 - tabara new york 180822

La ora 17:00 toată lumea a primit învoire de la cursuri, reunindu-ne cu toții în fața clădirii Spellman, unde ne așteptau autobuzele școlare pentru transferul spre Broadway pentru spectacolul la care urma să participăm. În această tabără am vizionat o producție Disney foarte apreciată: Alladin!

5 - tabara de vara new york 180822

7 - tabara cu insotiror new york 180822

9 - tabara in strainatate sua 180822

La teatrul New Amsterdam din Times Square am ajuns în timp util, astfel încât le-am putut acorda elevilor 25 de minute libere pentru poze și mici cumpărături. La 18:45 ne-am reîntâlnit în fața teatrului și am avut timp suficient pentru a împărți biletele, pentru a intra în sală și a ne ocupa locurile prestabilite. Acest teatru a fost achiziționat de compania Walt Disney și astfel a fost gazda mai multor spectacole Disney precum The Lion King, Mary Poppins și altele. Acum, este gazda musicalului lansat de Disney: Alladin.

19 - cursuri engleza new york sua 180822

Spectacolul pregătit pentru Broadway cuprinde melodiile originale din filmul cu același nume, dar și alte creații special gândite pentru scenă. Spectacolul a fost plin de culoare, energie, cântec și magie! Duhul din lampă controlând tot felul de creații ce dădeau impresia unor numere de magie spectaculoase. Este clar un spectacol ce nu se poate povesti, trebuie văzut și trebuie trăit.

21 - tabara de vara sua 180822

20 - tabara internationala new york 180822

O să vă prezentăm totuși câteva detalii care să vă trezească interesul. 337 de costume care de care mai deosebite au fost folosite pe parcursul acestei piese, unele dintre ele fiind schimbate atât de repede încât dădeau impresia unui număr de magie. Apropo de magie, 84 de numere de iluzionism și efecte speciale numără această piesă.

Muzica este live desigur, atât vocea cât și orchestra de sub scenă, iar elevii s-au declarat foarte impresionați de spectacol, cu toții apreciind atât calitatea piesei, cât și modul de punere în scenă! Credem că am reușit să aducem acest gen de artă în atenția elevilor din tabără și cu siguranță își vor dori să mai revadă un musical în viitor.

La ieșire am fost foarte norocoși să îl întâlnim chiar pe actorul Michael Maliakel, care a jucat rolul lui Alladin – rolul său de debut pe Broadway. Foarte prietenos și zâmbitor, a acceptat o poză de grup cu elevii doritori.

22 - tabara cu grup new york 180822

La scurt timp ne-am regrupat și ne-am îndreptat spre autobuzele școlare, ce aveau să ne aducă înapoi în campus!

Seara s-a încheiat după o scurtă ședere în spațiul comun dedicat socializării din clădirea noastră! Mâine dimineață elevii au cursuri, iar după amiază o nouă vizită în Manhattan! Așadar, pe mâine!

Mai multe imagini din ziua 5 sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York