Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Ziua 6 – Cursuri, aniversare și muzee
Vineri, programul din tabără a cuprins lecții interesante de engleză, o aniversare, dar și o nouă incursiune în Manhattan!
După micul dejun variat, cu care deja ne-am obișnuit, elevii din tabără au avut parte de noi lecții interactive de limba engleză.
Desigur, și azi am rugat elevii să ne povestească despre experiența lor de la cursuri. Iată ce au avut de zis:
Dan: My feedback about today’s class is a positive one and I highly encourage others to attend this class. Today we practiced our general english and also had a speaking exercise. I’d say I improved my overall knowledge and feel like today’s lesson was interesting and interactive.
Eric: I like it here very much i dont wanna leave i like the people here very much and the classes as well. I like that in the classes i am challenged to do better because sometimes it is harder.
Andreas: Today was one of the best classes: in the first hour we worked on a book and repeated the verbs. And the second hour we played kahoot.
La ora prânzului i-am invitat pe elevi la masă și mai apoi la o scurtă ședință înainte de plecarea în Manhattan, pentru a le prezenta programul zilei, dar și pentru a-l sărbători pe Edi, care astăzi a împlinit 13 ani. Ne-am bucurat foarte tare să vedem că toți elevii au fost prezenți, astfel încât i-am putut face o surpriză plăcută sărbătoritului, care nu a bănuit nimic.:) La mulți ani, Edi!
Prânzul a inclus o selecție de salate și paste reci sau calde cu sos alb sau roșu, pui cu orez sau legume la cuptor, dumplings vegetariene, supă cu legume, iar la desert tort cu ciocolată sau cu marțipan și cremă de vanilie, din partea Georgianei și a lui Edi, cărora le muțumim. A fost delicios!
Plecarea a fost stabilită la ora 13:00, așadar am avut suficient timp pentru a savura o felie de tort și mai apoi pentru a ne pregăti de plimbare. Autobuzele școlare au fost punctuale și de această dată, așadar odată așezați pe locurile preferate eram gata să ne începem noua incursiune în oraș.
Prima noastră oprire din Manhattan: MoMA! Deoarece nu toți elevii și-au arătat interesul de a vizita acest muzeu, celorlalți le-am oferit alternativa de a merge în Times Square, pentru o sesiune scurtă de cumpărături la magazinele din împrejurimi.
MoMA – Muzeul de artă modernă este cel mai mare muzeu de acest gen din SUA și este gazda operelor de artă modernă și contemporană din întreaga lume. Desigur, aici se regăsesc și opere ale artiștilor americani, însă tot aici sunt și artiști din Asia sau din Europa cu fotografii, desene sau sculpturi. Tot aici am întâlnit și lucrări ale lui Brâncuși alături de Andy Warhol sau alți artiști importanți ai epocii moderne. Picasso, Monet sau Dali erau și ei prezenți cu lucrări faimoase așa încât elevii au putut să vadă diversele picturi originale expuse.
Ca fapt divers, știați că în 1927 Brâncuși a câștigat un proces cu SUA, prin care Curtea a fost obligată să rescrie definiția de atunci a artei, totul fiindcă nu au văzut ”Pasăre în Zbor” ca pe o lucrare de artă, urmând astfel să ceară taxe vamale pe ea atunci când a fost trimisă la New York pentru a fi expusă?
La intrarea în muzeu, ni s-au oferit bilete de grup, astfel încât ne-am organizat rapid! După stabilirea punctului de întâlnire la expirarea timpului alocat vizitei, grupul nostru a avut o oră la dispoziție pentru a admira operele de artă favorite, urmând ca mai apoi să ne îndreptăm spre următorul muzeu planificat pentru astăzi.
Ne-am întâlnit cu elevii prin muzeu în timp ce aceștia explorau în propriul lor ritm galeriile, admirau anumite opere de artă sau se odihneau pe băncile din diversele spații organizate în muzeu, tot în mijlocul sculpturilor sau aranjamentelor artistice.
În Times Square, elevii au avut la dispoziție 40 de minute pentru o scurtă sesiune de cumpărături și desigur, nelipsitele poze cu diferite atracții ale zonei, printre care și artiștii stradali.
Următorul obiectiv: Muzeul American de Științe ale Naturii. Pentru a ajunge la Muzeu, am pornit pe jos, pe 7th și 8th Avenue până la intersecția cu Parcul Central, iar mai apoi am continuat pe Central Park West până la Muzeu. Am avut astfel ocazia să vedem Trump Tower, clădirile de apartamente cu fațade spectaculoase și am localizat Central Park, un alt obiectiv aflat pe lista noastră cu locuri de vizitat pentru zilele următoare.
Am ajuns la Muzeul Științelor Naturii exact la timp pentru a beneficia de intrarea gratuită. După ce le-am comunicat că au la dispoziție 45 de minute pentru a explora pe cont propriu, am pășit cu toții spre intrarea muzeului – cunoscută elevilor din filmul Noapte la Muzeu.
Holul principal este dominat de un schelet imens de dinozaur și de către mesaje ale lui Theodore Roosevelt pentru vizitatorii muzeului, pe teme legate de tinerețe, de natură, de națiune sau de stat – o lectură foarte frumoasă și educativă pentru elevi.
Muzeul a fost cu adevărat impresionant datorită varietății de informații interesante pe care vizitatorii le pot afla trecând prin cele patru etaje de galerii. Modelele folosite pentru civilizațiile amerindiene, africane sau sud-americane erau foarte reale și surprindeau viața de zi cu zi a popoarelor ce ocupau aceste teritorii. Animalele erau și ele reprezentate foarte real, iar fosilele de dinozauri ocupau aproape un etaj întreg. Așadar, am putut să învățăm despre animale, roci, civilizații antice, dinozauri și multe multe altele – chiar și bucăți adevărate din Lună!
La ora 17:45, autobuzele școlare ne așteptau lângă muzeu pentru a ne duce înapoi în campus, unde am ajuns la fix pentru cină. Unii dintre elevi au mers direct la masă, alții au preferat să lucreze la proiectele primite la cursuri, iar ceilalți au jucat fotbal sau au mers la sală.
Seara am încheiat-o în lounge pentru prezență și planul zilei de mâine. Ne așteaptă o plimbare lungă, dar foarte frumoasă, așadar pe mâine!
Mai multe imagini din ziua 6 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York