Tabăra Engleză New York – Ziua 9

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 9 – Cursuri și cumpărături la mall

Ziua de luni a fost o zi ploioasă, ideală totuși pentru activitatea planificată după cursurile zilei: sesiune de cumpărături la unul dintre cele mai mari mall-uri din SUA.

3 - tabara usa 21082022

După un mic dejun copios și la fel de variat ca în zilele trecute, cei mai mulți dintre elevi și-au început cursurile. Ne-am bucurat să aflăm de interacțiunea elevilor din această tabără cu ceilalți colegi internaționali cu care împart grupa de studiu, oferindu-le ocazia să interacționeze și să folosească limba engleză cât mai mult. Avem parte în această tabără de grup atât de elevi începători, cât și de elevi avansați, chiar și la nivel C2.

1 - tabara engleza newyork 21082022

Elevii încă se obișnuiesc cu campusul și clădirile sale, iar cei care au avut nevoie de ajutor cu orientarea spre noile săli de curs au fost ghidați de către însoțitoarele de grup sau angajații EF. Unul dintre elevi chiar compara dimensiunea acestui campus cu cartierul în care locuiește.:)

Începând cu această săptămână, o parte dintre elevi au fost avansați cu un nivel de studiu, acest lucru însemnând că au schimbat și sălile de curs, dar și colegii. Din acest motiv i-am încurajat să ajungă la curs mai repede, să își ia tipul necesar pentru a identifica locul în care trebuie să ajungă, clădirea, etajul, cât și sala!

Masa de prânz a inclus astăzi o supă de roșii foarte gustoasă, selecția de salate și sendvișuri, pui la cuptor cu sos roșu sau simplu, chipsuri de cartofi, spanac la cuptor, orez, iar la desert chec cu lămâie și melci cu vanilie. 

2 - tabara in strainatate newyork 21082022

Am discutat cu unii dintre elevii din tabără despre cursurile de astăzi! Cei cu care am vorbit au fost foarte încântați de lecțiile la care au participat. Cursurile la care aceștia participă sunt interesante și captivante, iar proiectele la care lucrează abordează diferite teme precum: Hopes and Dreams sau A typical week. Metodele de predare ale profesorilor diferă, dar majoritatea acestora aleg să utilizeze metode interactive, foarte îndrăgite de elevi. Am rugat câțiva dintre ei să ne transmită impresiile după cursurile de azi:

Sofi B: This was the first week courses. I expected it to be more difficult to settle in because of the language barrier, but the teacher helped us feel welcomed. I understand the directions that he gives us and the approach is different from what I’ve experienced previously.

Victor: We keep having some very interesting classes today. During the hours, it was a really nice atmosphere.The teacher was helping the all of us.We got to know some people from diferent countries. She gave us some exercises and we all discussed a lot. This days are incredible the time is flying this 2 weeks.

Anna B: Today was really nice in class. We had to do a quiz at the beginning which was very easy. Later on we got into groups and played games.

Astrid: Today was very good because we all went to the mall and bought what we wanted. In the classes it was easy, we had time to do our project about my dreams and hopes for my future.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 21082022

15 - tabara engleza cu insotitor newyork 21082022

 

Din cauza ploii torențiale ce s-a pornit exact când ne programasem plecarea către mall cu un autobuz local din centrul Tarrytown, a trebuit să ne reorganizăm. Astfel, am format grupuri de câte 6 persoane (5 elevi și un adult) și am folosit aplicația Uber, pentru transportul către mall. Costul călătoriei a fost de 5 dolari pentru fiecare persoană, cu doar 2 dolari în plus față de costul călătoriei cu autobuzul. Elevii au fost cu toții de acord că este o soluție mult mai bună ca să ajungem la destinație mai rapid, fără ca ploaia să ne ude prea tare. Așadar o oră mai târziu, toată lumea era la mall.

5 - tabara internationala newyork 21082022

Ne așteptau peste 400 de magazine în al doilea cel mai mare mall din zona metropolitană New York și al 8-lea din SUA. Ca și comparație, întreg complexul Băneasa Shopping City din parte de nord a Bucureștiului are 55,000 m2 de spațiu comercial. Pentru că în America totul este mai mare, Palisades Centre are peste 200,000 m2 de spațiu comercial, dispuși pe patru etaje.

Elevii au avut trei sau 5 ore pentru cumpărături, în funcție de dorința fiecăruia, pentru plecare organizându-ne la două ore diferite, ora 17 și ora 19. Iar dacă nu au reușit să își achiziționeze tot ce planificaseră vor mai avea ocazia în ultima incursiune din Manhattan sau la magazinele din Tarrytown. Unii dintre băieți s-au declarat mulțumiți de faptul că și-au găsit încălțările și tricourile pe care le căutau! Iar fetele au fost foarte încântate de magazinele vizitate.

6 - tabara engleza usa 21082022

Cu zâmbetul pe buze și destul de mulțumiți de achizițiile făcute astăzi, dar și impresionați de mall-ul impunător și de oamenii prietenoși, ne-am îndreptat înapoi spre campus. Primul grup a ajuns în campus în jurul orei 18, la fix pentru a mânca și cina – lasagna cu carne sau vegetariană delicioasă și prăjitură cu ciocolată. Al doilea grup a mâncat cina la mall, ajungând în campus în jurul orei 19:30.

7 - tabara cu insotitor de grup sua 21082022

După cină, unii dintre elevi au participat la sesiunea de bingo organizată de biroul de activități la Rita Hall, iar ceilalți s-au relaxat și au socializat prin spațiile comune alături de colegii lor internaționali. Aproximativ 60 de elevi au participat până la urmă la seara de bingo, care s-a demonstrat a fi mult mai distractivă decât ne-am putut aștepta! Totuși, elevii noștri nu s-au numărat printre norocoși, cele patru runde fiind câștigate de către elevi din alte țări.

10 - tabara newyork cu insotitor 21082022

Cei care nu au dorit să participe la bingo, au putut juca biliard sau ping-pong la Rita Hall, s-au putut relaxa la yoga sau la alte activități sportive disponibile în această seară: fotbal și baschet.

La plimbarea noastră de seară, am observat plimbându-se la marginea campusului doi sconcși simpatici, pe care nu am rezistat să nu îi fotografiem – pentru unii dintre noi fiind prima dată când am văzut aceste animale în realitate. Deși sunt mici și inofensivi, le-am recomandat elevilor să păstreze distanța, deoarece sconcșii sunt renumiți pentru mirosul puternic pe care îl împroașcă dacă se simt amenințați.

11 - tabara engleza newyork 21082022

13 - tabara newyork 21082022

Ziua am încheiat-o desigur în lounge, pentru ședința de seară, unde elevii au aflat cu bucurie că mâine va fi o zi mai relaxantă pentru a-și putea reîncărca puțin bateriile. Mai apoi, unii dintre ei au mai rămas să discute cu alți elevi internaționali, iar ceilalți au plecat direct la odihnă! Nu ratați jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 9 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York