Tabără Engleză New York – Ziua 1

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 1 – Început de tabără, din nou în Big Apple

Un nou grup de elevi din întreaga țară s-a reunit astăzi la aeroportul Otopeni pentru a-și începe tabăra din New York. Somnoroși, emoționați dar cu siguranță entuziasmați am parcurs astăzi lungul drum până în această metropolă impresionantă a Americii!

La ora 4 ne-am văzut în aeroport și fiindcă toată lumea a fost punctuală, în scurt timp eram gata – verificările făcute, regulile parcurse din nou, tricourile împărțite – de această dată ușor diferite pentru ambasadorii noștri, adolescenți ce se află la cel puțin a doua tabără Qdays.

Parcă totul a mers bine în această dimineață – nu au fost multe cozi, sau acolo unde au fost cozi așteptarea era de fapt mai scurtă decât preconizam inițial așa încât am avut câteva zeci de minute la dispoziție pentru o scurtă gustare în aeroport. Prima cursă spre Zurich nu a durat mai mult de două ore – timp suficient pentru un pui de somn de mult așteptat de către toți.

În aeroportul din Zurich a trebuit să schimbăm terminalul așa că am avut ocazia să folosim metroul din aeroport, spre uimirea unora dintre participanți. Nici aici procedurile de securitate sau transferul nu au durat foarte mult, motiv pentru care ne-am permis ca 20 de minute din escala de aproape două ore să le petrecem în căutarea unei cafele bune.

Îmbarcați și instalați comod pe scaunele aeronavei sensibil mai mare, cursa spre New York a durat în jur de 8 ore și jumătate! Nu o dată m-am uitat spre zona ocupată de participanții la tabără pentru a-i vedea pe toți, dormind adânc, lucru ce nu a putut decât să mă bucure fiindcă aveau să urmeze câteva proceduri administrative ce necesitau totuși, ceva energie.

Imediat după decolare am primit și masa de prânz – paste vegetariene sau pui cu sos de legume și garnitură de paste, iar înainte de aterizarea pe aeroportul din New York am fost serviți cu o tartă aperitiv cu spanac și ou pentru mic dejun, plus o delicioasă înghețată. Mâncarea, chiar și venită  exact invers decât ne-ar fi dictat nouă ceasurile interne, a fost gustoasă și bine primită.

Am aterizat imediat după ora locala 12:45 și având în vedere traficul de pe aeroportul JFK putem să spunem că ne-am descurcat foarte bine cu formalitățile și recuperarea tuturor bagajelor, iar la ora 14 ne întâlneam cu reprezentanta școlii ce a venit să ne întâmpine la aeroport.

În mai puțin de 10 minute, un autocar de dimensiuni mari a sosit să ne ia de la aeroport. Jane ne-a servit cu apă și un baton proteic, iar într-o oră și jumătate soseam pe porțile campusului, nu înainte ca silueta orașului să ne încânte pe drum. În campus, ne aștepta echipa școlii pregătită pentru procedurile de check-in. Am fost înregistrați și am primit cartele de studenți ce funcționează și ca o cheie pentru acces în camere și în clădiri, dar și ca o cartelă pentru spălătorie.  Apoi elevii din tabără și-au completat datele personale și de urgență în sistemul școlii și am pornit spre camere.

Elevii din această tabără sunt cazați în două clădiri ale campusului, respectiv în St. John și în Ursula. Etajele celor două clădiri sunt fie pentru fete, fie pentru băieți, iar între clădiri acestea sunt legate prin pasarele ce țin loc de student lounge-uri – spații de socializare pentru elevi. Toți elevii mai puțin Tudor au și colegi de cameră din grup, dar și el și-a dat seama deja că se înțelege bine cu colegii internaționali.

După ce ne-am instalat în camere și după ce am făcut mici ajustări ori completări în camere, pentru care am primit foarte mult ajutor din partea echipei școlii, eram gata de cină. Cantina se află într-o altă clădire, așa că am făcut un tur rapid al campusului și ne-am instalat la masă. Pește pane, cartofi prăjiți, tofu, salată coleslaw sau paste cu diverse sosuri plus o supă iute de roșii și un bar de salate ne-au fost servite la cantină. Pentru desert, prăjituri cu ciocolată ori înghețată 😊

Plini de energie ne-am decis să facem o plimbare până în Tarrytown, fiindcă era doar ora 19. Zis și făcut! Am coborât dealul pe care este campusul urmând strada șerpuită și împodobită de case în stil colonial până în centru unde ne-am oprit la 7/11, iar mai apoi la CVS pentru mici cumpărături de sucuri ori cele necesare în camere și care nu ne-au mai încăput în bagaj.

Am făcut apoi o buclă și ne-am întors în campus pe alt drum – la fix pentru a ne minuna de o căprioară ce se plimba agale prin curțile localnicilor însoțită de puiul ei, de veverițe, iepurași precum și de foarte mulți licurici!

Mâine ne așteaptă o zi plină, așa că am făcut ședința de seară mai repede, am recapitulat ziua de mâine, dar și regulile campusului și ne-am retras în camere ori în student lounge-uri pentru a ne încheia ziua.

Nu ratați mâine prima incursiune în Manhattan!

Mai multe imagini din jurnalul de tabără aici: Album Tabără New York