Tabără Engleză New York – Ziua 12

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 12 – O zi în campus!

Ziua noastră de odihnă s-a potrivit cu vremea foarte ploiasă de azi. Așadar, ziua de joi a fost petrecută în campus – ne-am odihnit, cursurile începând după-amiază, ne-am spălat hainele și ne-am gospodărit, iar seara am petrecut-o la un festival mutat înăuntru, în sala de sport, tot din motive de ploaie.

Fiindcă am avut zile destul de pline până acum, nu am reușit să vă prezint în detaliu campusul. Campusul EF Tarrytown, gazda acestei tabere în străinătate, este deținut în întregime de către EF și este doar unul din cele două campusuri operate în zonă. Al doilea campus este cel de liceu aflat în Thornwood, un alt orășel din zona Westchester unde se desfășoară în timpul verii programul pentru grupuri și elevi mai mici. EF Tarrytown este campusul principal, cu o capacitate de cazare de aproximativ 1,600 de elevi, ce provin, cel puțin pe perioada verii din aproximativ 100 de țări diferite. În săptămămâna în care am sosit noi, erau aproximativ 1,400 de elevi în campus.

Campusul este amplasat în zona Westchester, la nord de New York, una dintre cele mai afluente zone ale metropolei, iar drumul până în Manhattan durează între 30 de minute și o oră, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este pe un deal – de altfel întreg orășelul este plin de dealuri – cu priveliște spre valea râului Hudson și podul Tappan Zee – mai nou intitulat Gov. Mario M. Cuomo Bridge.

Ne aflăm pe Marymount Avenue, la numărul 100, unde a funcționat Marymount College, înființat în 1907 ca o școală catolică de fete. Din acest motiv, multe dintre clădirile campusului au acest aspect istoric. În total, campusul are 10 clădiri dintre care 7 sunt clădiri de dormitoare, cu două, trei sau patru paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similiar cu campusurile universitare din întreaga lume. Există și clădiri unde o baie este împărțită de două camere, așa cum este clădirea Lugari. Camerele sunt comfortabile, iar mobilierul este specific studențesc, rezistent și simplu :).

Cantina din clădirea Rita are o bucătărie proprie, două linii de servire, o zonă de salate și aparate de sucuri și cafea. Aici pot lua masa concomitent 800 de elevi, iar lateralele sunt pline de steagurile diverselor naționalități ce populează campusul. În prima tabără cu elevi din România, și noi am adus un steag pentru a fi agățat aici. Tot aici este și biroul academic, cancelaria, încă o sală de teatru mai mică, un birou de activități cu biliard, fusball, calculatoare și masa de ping-pong, multe jocuri și desigur multe mese unde elevii pot petrece timpul sau pot lua o gustare.

Tot aici este și un supermarket ce funcționează în două intervale orare pe parcursul zilei. De aici elevii din tabără se pot aproviziona cu cele necesare, își pot procura mâncare, sucuri, gustări sau maculatură pentru cursuri. Una dintre clădirile de dormitoare – Butler Hall este împărțită între spațiile destinate elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenul de baschet, sala de fitness, dar și o piscină! Lângă sala de sport se află un teren de fotbal și unul de volei pe nisip, iar în campus elevii mai pot juca tenis pe unul dintre terenurile disponibile gratuit, rachetele, mingile sau paletele de ping pong se împrumută gratuit de la biroul de activități sau sala de sport.

Există un oficiu poștal de unde elevii pot trimite colete ori vederi, precum și unde primesc comenzile online de produse – comenzi pe care unii dintre elevi le-au pus deja :). Desigur, școala consideră a fi parte din comunitatea locală, așa încât elevii se bucură din plin de Tarrytown cu ale sale cafenele, restaurante și buticurile din zonă ori parcurile vaste cu gazoane îngrijite.

Elevii din grupul nostru sunt cazați în două clădiri alăturate, unii dintre ei având în cameră și colegi internaționali. Cele două clădiri în care suntem cazați (Ursula și St John’s), comunică pe fiecare etaj prin lounge-uri, spații comune unde elevii se întâlnesc seara pentru socializare și unde ne ținem și noi ședințele de grup de seara.

Apropo de seară – după o cină bogată cu cartofi wedges, aripioare de pui la cuptor cu trei sosuri diferite, tofu, orez, paste și pizza, dar și legume proaspete și salate, ne-am îndreptat spre Rita pentru petrecerea în stil festival – au fost jocuri de festival, un DJ, tatuaje temporare, fotografii, și nu numai.

Angajații de la biroul de activități și-au dat silința pentru ca evenimentul să iasă cât mai bine, aducând un aparat de pop corn, unul de vată de zahăr, limonadă și angajând o companie locală pentru muzică și standurile de jocuri de carnaval. Nu pot spune că petrecerea în sine a fost foarte animată, dar cei care au participat cu siguranță s-au distrat și și-au făcut câteva amintiri frumoase :).

Alexandra și Petru ne-au trimis astăzi impresiile lor:

Alexandra: Astazi ne-am petrecut ziua in campus, am putut sa ne trezim mai tarziu deoarece aveam cursurile dupa amiaza. Vremea nu prea a tinut cu noi, dar nu ne-a oprit sa ne simtitm bine. Odata ce ne-am trezit am incercat pentru prima oara laundry room-ul, care ne-a dat cateva batai de cap la inceput, apoi am fost la parnz si la cursuri. Pe seara ne-am strans si am mers la Music Festival, unde a fost o atmosfera foarte primitoare si distractiva. Ne-am jucat cateva jocuri,ne-am facut tatuaje,am baut limonada si am mancat pop corn si vata pe bat. Dupa terminarea festivalului, ne-am intalnit si am stat impreuna dar si cu alti colegi internationali. Inca o zi reusita!

Petru: De cand suntem în New York am avut program aproape mereu, însă astăzi am avut zi fără program, în care putem sa ne relaxam sau sa mai vorbim cu ceilalți elevi din campus. La cursuri profesorul nostru se focuseaza pe a ne învața sa vorbim corect din punct de vedere al accentului, dar și al vocabularului. Ne pune sa facem activități împreună pentru a comunica și folosește câteodată și activități interesante pentru a ne face sa fim atenți. Colegii din grupa mea sunt în mare italieni, dar încearcă toți sa vorbească cât mai puțin limba lor natala. Din păcate nu am putut sa mergem la piscina sau la baschet sau volei. Cu toate acestea a fost o petrecere în sala de sport care avea jocuri, muzica și o atmosfera plăcută de petrecere. Pe langa atmosfera, a fost o șansă să intalnim și sa ne împrietenim cu alți oameni din diferite tari. A fost o zi destul de liniștita, dar relaxanta de care aveam nevoie după atâtea zile de program intens.

Tot în această seară am lansat ultima ediție de anul acesta a jocului Secret Santa de Tabără :). Joia viitoare veți afla mai multe despre acest joculeț, care de regulă este foarte îndrăgit de elevi.

Toate imaginile zilei de azi aici: Album Tabără New York