Tabără Engleză New York – Ziua 13

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 13 – O zi cu lecții și muzee

Ce noroc ne-a purtat ziua a 13-a! Ne-am trezit pe ploaie și prognoză de furtună și, chiar dacă aseară elevii erau hotărâți să plecăm spre Manhattan indiferent de vreme, eram foarte aproape să anulez excursia de astăzi fiindcă aveam să descoperim Central Park. Nu numai că ploaia ne-a ocolit, dar am văzut și soarele, iar vizitele noastre au fost excelente!

Voi trece direct la subiect fiindcă despre mic dejun și cursuri, sau despre masa de prânz, după atâtea zile, sunt convins că știți ce urma să zic :). La 14:30 ne-am reunit pe terasa din spatele clădirilor noastre și, în scurt timp eram în tren în drum spre Grand Central Station. Două metrouri mai târziu, ocazie cu care am aflat și faptul că metroul din New York nu așteaptă pe nimeni :), eram cu toții la American Museum of Natural History.

American Museum of Natural History, reprezintă o fereastră captivantă către minunile naturii și evoluția spectaculoasă a vieții pe Pământ. Fondat în 1869, acest muzeu istoric nu este doar o destinație pentru pasionații de știință și cercetare, ci și o sursă de inspirație și cunoaștere pentru toți cei care îl vizitează.

Muzeul găzduiește colecții deosebite care cuprind artefacte rare, fosile, minerale prețioase și animale înconjurându-le pe vizitatori cu o varietate uluitoare de povești despre planeta noastră și universul înconjurător. Aici, vizitatorii pot admira schelete uriașe de dinozauri, experienția interactivă a sălilor dedicate spațiului cosmic și descoperi frumusețea lumii subacvatice prin diversele exponate de faună marină.

American Museum of Natural History este și cunoscut pentru conexiunile sale cu lumea cinematografiei. Datorită atmosferei sale de mister și descoperire, muzeul a servit drept locație pentru filmul clasic “Night at the Museum”, aducând la viață exponatele într-o aventură magică și amuzantă. Această relație cu cinematografia subliniază impactul cultural și universalitatea muzeului, transformându-l într-un loc în care știința și arta se întrepătrund în mod captivant.

Importanța American Museum of Natural History se reflectă nu doar în colecțiile sale impresionante, ci și în rolul său de a educa și informa publicul cu privire la lumea înconjurătoare și istoria vieții pe Pământ. Muzeul contribuie la stimularea curiozității și a înțelegerii științifice, inspirând tineri și adulți să exploreze și să aprecieze frumusețea și diversitatea lumii.

Istoria American Museum of Natural History este legată strâns de evoluția cunoașterii științifice și explorarea lumii naturale. De la fondarea sa în secolul al XIX-lea, muzeul a crescut și s-a dezvoltat într-un centru de cercetare și educație, atrăgând oameni din întreaga lume pentru a explora misterele universului și pentru a înțelege mai bine originile și diversitatea vieții.

După o oră de explorat muzeul am pășit pentru prima dată în Central Park, cu ai săi 3,4 km pătrați de teren pitoresc, rămâne o comoară în mijlocul peisajului urban al New York-ului, având o importanță vitală în dinamica orașului. Acest loc încântător, creat în 1858, depășește funcția de simplu spațiu verde și devine un simbol al respiro-ului într-un mediu aglomerat. Lacurile sale oglindesc cerul în timp ce copacii oferă umbră răcoritoare în zilele toride. Aleile îmbrățișate de natură, zonele de joacă și zonele de picnic oferă un refugiu pentru oameni în căutarea unui moment de liniște și relaxare.

 

Importanța Central Park în dinamica orașului este profundă și complexă. Acesta nu doar oferă un mediu natural de relaxare, ci și servicii esențiale pentru comunitate. Este un loc unde oamenii pot practica sporturi, desfășura activități culturale și petrece timp de calitate cu familia și prietenii. Parcul găzduiește evenimente diverse, de la concerte în aer liber până la proiecții de filme și spectacole teatrale, conectând comunitățile și promovând integrarea socială. Central Park a devenit un element integrant în identitatea orașului și un spațiu care îmbogățește viața oamenilor din New York.


Central Park, ca inimă pulsantă a New York-ului, reflectă interacțiunea dintre urbanism și natură. Prin designul său ingenios și gestionarea atentă, parcul servește ca antidot la agitația urbană și la stresul cotidian. Cu atracțiile sale, cum ar fi Central Park Zoo și Central Park Conservatory Garden, parcul atrage atât localnici, cât și turiști, devenind un loc de întâlnire și explorare. În esență, Central Park nu este doar o destinație recreativă, ci și o ancoră culturală și ecologică, cu un rol important în definirea spiritului orașului New York.

Am ajuns la Metropolitan Museum of Art – al doilea muzeu al zilei, puțin după ora 18. Aici ne-am dat o oră și jumătate pentru a explora bogățiile galeriilor. Acest muzeu, cunoscut în mod familiar ca The Met, se înalță măreț pe Fifth Avenue din New York, ca un templu al culturii și al frumuseții. Fondat în 1870, acest muzeu impresionant și emblematic este un adevărat tezaur artistic, găzduind o colecție vastă și diversificată care acoperă o gamă impresionantă de perioade, stiluri și culturi.

Încă de la intrarea în imensa sa incintă, ești întâmpinat de o panoramă a artei umane în toată splendoarea sa. Colectiile muzeului sunt împărțite în departamente distincte, care reflectă diversitatea artei de-a lungul istoriei. De la Antichitatea clasică până la arta europeană a secolului al XIX-lea, de la artefacte asiatice la arte africane, colecțiile The Met te transportă într-o călătorie captivantă prin timp și spațiu.

Pentru iubitorii de artă europeană, The Met oferă o panoramă a capodoperelor din Renaștere și Baroc, inclusiv lucrări semnate de Leonardo da Vinci, Rembrandt, Vermeer și Michelangelo. Secțiunea de artă asiatică este o comoară, cuprinzând obiecte prețioase din China, Japonia, India și alte regiuni. De asemenea, Colecția de Costume și Modă prezintă evoluția vestimentației de-a lungul secolelor, ilustrând schimbările în stil și societate.

Evenimentele desfășurate la The Met îmbogățesc experiența vizitatorilor. Expozițiile speciale aduc în prim-plan opere ale unor artiști contemporani sau exploră teme culturale relevante, oferind o perspectivă nouă asupra artei și a societății. De la expoziții de artă modernă până la prezentări de artefacte antice, The Met aduce o gamă largă de subiecte și perspective în atenția publicului.

La ieșirea din muzeu ne-am delectat cu Hot Dog de la Dan Rossi, regele hot dogului din New York, un personaj arhicunoscut în lumea mâncării stradale din oraș. Veteran de război, acesta deținea la un moment dat 16% din toate tarabele de hot dog din oraș. Povestea sa, de la succes la doar două tarabe cu cele mai apreciate gustări specifice orașului o puteți citi online sau o puteți vedea pe Netflix, în documentarul Street Food: USA.

Ne-am continuat plimbarea prin Central Park pe alei și prin piațete, prin Bethesda Terrace, cu coloanele și bolțile sale frumoase și am ieșit din parc în fața hotelului Plaza pe care elevii din tabără și-au dorit foarte mult să-l vadă, fiind hotelul din filmul Singur Acasă.

Am pornit la pas spre gară și la ora 23 eram cu toții în campus. Am insistat să se retragă toată lumea în camere și rămâne să vedem cât de ușor ne vom trezi dimineață pentru a ne începe călătoria la Boston, la 7:30!

Toate imaginile zilei de astăzi sunt disponibile aici: Album Tabără New York

« Ziua 12: O zi în campus!
Ziua 14: La pas prin Boston»