Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Ziua 14 – La pas prin Boston
Astăzi în tabăra de engleză am descoperit minunatul oraș Boston – sau Wicked Boston. Am făcut un tur al zonei istorice, am vizitat o navă de război, ne-am perindat pe straduțele frumoase, am luat cina în oraș și desigur, ne-am distrat copios!
La 7:30 a fost întâlnirea în fața clădirii Butler și cum toți elevii din grupul nostru de tabără au fost prezenți, nu ne-a mai rămas decât… să așteptăm să vină și ceilalți 19 elevi internaționali alături de care aveam să facem această călătorie. La 8 eram urcați în autocar și gata de drum pregătiți pentru excursia de două zile în capitala statului Massachusets și unul dintre primele orașe din Statele Unite ale Americii. Boston a fost fondat de către puritani veniți din Anglia în 1630 și a devenit rapid unul dintre orașele cele mai însemnate de pe coasta de est, fiind avantajat de poziția geografică și portul pe care l-au înființat foarte repede coloniștii.
Orașul a devenit astfel încă de la început o forță economică, iar această tradiție s-a păstrat până în ziua de astăzi, multe dintre cele mai puternice companii din lume având sediul central în Boston. Orașul este acum un centru al inovației și tehnologiei, iar acestea sunt alimentate constant de proaspeții absolvenți ai universităților de renume mondial care au campusuri aici și pe care le vom vizita mâine.
Moștenirea britanică este vizibilă și astăzi, centrul orașului fiind împărțit în North End, West End, South End și East End, aducându-ne aminte de marile orașe din Anglia. Totodată, casele și arhitectura generală ne dădeau impresia că suntem în Anglia, ori într-un alt oraș european – asta și pentru că numărul de mașini din oraș este foarte mic. Și nu pentru că lumea de aici nu circulă cu mașina, ci pentru că au mai multe autostrăzi subterane care traversează orașul, lăsând locul străzilor înguste și adesea șerpuite la suprafață, oferind un aer european centrului.
Autocarul ne-a lăsat în la Quincy Market de unde am început împreună cu un ghid profesionist călătoria pe Freedom Trail, o rută turistică ce ne poartă prin importanța Boston-ului în timpul Războiului American de Independență. Lungă de 4 kilometri, și cu opriri în care ghidul ne explica semnificația fiecărui obiectiv, Freedom Trail ne-a învățat câte puține din viața și activitatea lui Paul Revere, despre Masacrul din Boston, despre asediul orașului și desigur, despre rolul crucial pe care l-a avut locul acesta în stadiile incipiente ale independenței Statelor Unite ale Americii.
Ultima oprire înainte de a ne caza la hotel a fost la USS Constitution, cea mai veche navă de război a Marinei Americane și cea mai veche navă de război încă operațională. Atât la bordul său, cât și la intrarea în port existau puncte de control ale Marinei Americane și ofițeri îmbrăcați în haine de epocă ce explicau turiștilor tot felul de lucruri interesante despre istoria navei. Ne-am bucurat de navă și ne-am distrat urcând și coborând treptele abrupte între punțile sale. Am apucat să vizităm chiar și o navă de luptă din al II-lea Război Mondial și tuturor ni s-au părut foarte interesante ambele vase.
Desigur, în epoca modernă această navă nu mai iese la luptă, în schimb este folosită de către militari pentru campanii de publicitate și pentru a crește nivelul de implicare și atașare al oamenilor față de acțiunile lor. În orice caz, am fost asigurați că nava este complet funcțională și gata de război dacă se ajunge acolo.
Ne-am cazat la hotelul Wyndham din Beacon Hill, unul dintre cartierele cele mai afluente ale orașului – oraș care are oricum unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din SUA. După ce ne-am primit camerele, timp de o oră și jumătate elevii s-au reîmprospătat și s-au odihnit, iar la ora 18:45 eram gata să explorăm împreună o nouă zonă din oraș.
Centrul Bostonului este foarte compact, iar hotelul foarte bine poziționat, așa încât nu ne-a luat mai mult de 15 minute să ajungem la primărie, trecând pe câteva străzi foarte drăguțe, printre clădiri cu cărămidă, pe lângă biserici vechi și pe lateralul parcului Boston Commons, primul parc public din lume. Ne-am bucurat de câteva priveliști deosebite din oraș și am remarcat cu încântare faptul că Boston este un oraș mult mai curat decât New York-ul, chiar dacă este mult mai compact, și considerabil mai mic.
Pe cealaltă parte a primăriei este Faneuil Hall, o piață publică inaugurată în 1743 ce încă mai funcționază ca atare, chiar dacă acum locul fermierilor a fost luat de restaurante și comercianți de suveniruri. Totuși, hala centrală este plină de oameni și pe străzile ce o înconjoară terasele și artiștii stradali atrag anual aproximativ 20 de milioane de turiști. Într-adevăr este un loc foarte animat. Ne-am dat aproape două ore până la întâlnire, așa încât toată lumea a putut alege cum să-și împartă timpul între magazinele din jur și restaurante pentru cină.
Am făcut o plimbare pe faleza din port și ne-am bucurat de priveliștea minunată, iar în drumul nostru spre casă am găsit o fântână foarte mare ce combina jeturile de apă cu lumini colorate pentru a da naștere unui spectacol atrăgător. O bună parte din elevii din tabără s-au aventurat să traverseze fântâna fără să se ude. Apoi au uitat că trebuie să evite jeturile de apă și cu greu i-am convins să mai plecăm. Ne-am distrat copios și apoi, cu pasul grăbit, am ajuns înapoi la hotel puțin după ora 22:30.
Mâine avem o nouă zi plină în care vom vizita și câteva dintre universitățile faimoase de aici! Nu ratați jurnalul!
Toate imaginile zilei sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York