Tabără Engleză New York – Ziua 16

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 16 – East & West Village, Washington Square Park și Flatiron

O nouă zi, o nouă săptămână, o nouă aventură în New York. Trebuia să bifăm alte câteva obiective interesante, așa încât după lecții ne-am petrecut după-amiaza și seara din nou în Manhattan, de aceasta dată fără o țintă anume, ci având scopul de a observa diferențele culturale dintre anumite zone, oamenii și pulsul orașului.

După prânz, în programul elevilor a apărut un curs special, mai scurt și care se adresa grupurilor. O evaluare a experienței lor de până acum. Sheyenne, împreună cu patru colege din diverse departamente ale școlii, au discutat cu elevii pentru a afla ce funcționează, ce nu funcționează și ce le-a plăcut la aceasta experiență. Pe baza formularelor de feedback și a informațiilor oferite de către elevi, școala prioritizează diferitele acțiuni pe care le iau pentru a se asigura că experiența elevilor aici este cât mai bună.

De îndată ce s-a încheiat această acțiune, am pornit spre gară și apoi am schimbat la Grand Central cu un metrou al linei 6 până la Astor Place, aproape de Lower Manhattan. De aici, ne-am pornit incursiunea prin East Village. Cu un venit mediu semnificativ mai mic decât cel din restul Manhattanului, acest cartier are influențe puternice est europene. Este caracterizat prin grădinile comunitare, buticurile non convenționale și în general, o atmosferă relaxată.

Ne-am întors înspre 5th Avenue și am coborât în Washington Square Park un emblematic parc public situat în cartierul Greenwich Village. Cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă și diversă, acest parc este un important punct de întâlnire și o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Parcul este caracterizat de peisaje variate, alei pietonale pitorești, zone de relaxare și o serie de facilități recreative, inclusiv terenuri de joacă, terenuri pentru sport și locuri de adunare pentru artiști stradali și muzicieni.

Istoria bogată a Washington Square Park își are rădăcinile în secolul al XVII-lea, când zona a servit ca piață publică și loc de executare. În secolele următoare, parcul a evoluat într-un spațiu important pentru activități culturale și intelectuale. În anii ’60 ai secolului trecut, parcul a fost un centru al mișcării pentru drepturile civile și a găzduit numeroase proteste și evenimente culturale semnificative. Azi, Washington Square Park continuă să fie o destinație vibrantă, găzduind concerte, festivaluri, proteste și diverse forme de expresie artistică.

Parcul se află într-o zonă distinctivă a orașului New York, cunoscută sub numele de Greenwich Village. Acest cartier este faimos pentru atmosfera sa boemă, străzi pavate și clădiri istorice. Greenwich Village a fost un centru al mișcării artistice și literare în secolul al XX-lea, atrăgând scriitori, muzicieni și artiști deopotrivă. Atmosfera eclectică și spiritul liber al cartierului se reflectă în Washington Square Park, care servește ca un simbol al diversității culturale și al libertății de exprimare care caracterizează atât zona înconjurătoare, cât și orașul New York în ansamblul său.

Plimbarea noastră ne-a dus până în West Village, o subunitate a cartierului, dându-ne posibilitatea să face o paralelă între cele două părți ale orașului. Aici, venitul mediu este de semnificativ mai mare decât în restul Manhattanului, iar cartierul în sine este printre cele mai afluente din oraș, a locui aici fiind o chestiune dorită de mulți New Yorkezi și asociată cu un statut social ridicat.

Întregul cartier este plin de case cu cărămidă roșiatică, trepte la intrare, străzi frumoase, buticuri șic și cafenele la modă. Tot aici este și clădirea folisită de producătorii serialului Friends, exteriorul acesteia fiind adesea arătat în serial. Ne-am oprit și noi aici pentru câteva poze, chiar dacă nu toți elevii din tabără mai sunt familiarizați cu acest serial clasic.

Pauza de masă a fost pe Bleeker Street pentru una dintre cele mai apreciate pizze din New York, și pe bună dreptate, elevii s-au arătat foarte încântați! Felii mari, prețuri decente pentru această zonă a orașului, aluat crocant și pufos în același timp – un deliciu! Iar bilele de aluat cu usturoi, parmezan și pătrunjel au fost la mare căutare!

Am pornit din nou la drum, lăsându-ne să ne rătăcim pe străzile din acest cartier pitoresc și frumos, până când am ajuns la Union Square, o altă piață publică și parc din oraș. Union Square este un loc emblematic în istoria și peisajul urban al New York-ului, evocând spiritul activismului și diversității care caracterizează orașul. Noi ne-am folosit de această oprire pentru a ne face cumpărăturile pentru Secret Santa, unul dintre magazinele de aici fiind ideal, 5 Below – și anume produse chiar sub bugetul nostru pentru joc 🙂

Ne-am întors pe jos spre gară, pe lângă Flatiron Building cunoscută și sub numele de Fuller Building, este o clădire reprezentativă și emblematică din New York. Situată la intersecția străzilor Fifth Avenue, Broadway și East 22nd Street, clădirea impresionează prin designul său neobișnuit în formă de fier de călcat, care se îngustează spre vârf. Construită în 1902, clădirea Flatiron este un exemplu remarcabil al arhitecturii Beaux-Arts și a devenit rapid un simbol al orașului.

Istoria clădirii Flatiron este plină de inovație și importanță culturală. Proiectată de arhitectul Daniel Burnham, aceasta a fost una dintre primele clădiri înalte din New York City și a prezentat o provocare tehnică semnificativă datorită formei sale neobișnuite. Cu toate acestea, ingeniozitatea inginerilor și arhitecților a permis construirea acestei structuri unice. De-a lungul anilor, clădirea Flatiron a servit ca un punct de referință pentru diverse industrii, inclusiv media, publicitate și arte. Din păcate renovările continuă atât la interiorul clădiriii cât și la exterior, doar una dintre fațade fiind descoperită. Elevii au glumit spunând că această clădire și-a pus husa, asemenea telefoanelor mobile, pierzându-și astfel frumusețea la care designerii au lucrat atât de mult.

Am ajuns la gară în timp util pentru tren, iar la ora 23 eram cu toții în camere, după încă 22,000 de pași și noi experiențe interesante în Manhattan!

Mai multe imagini de pe parcursul zilei aici: Tabără New York Album Facebook