Tabără Engleză New York – Ziua 17

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 17 – Pregătiri în campus, pizza social și sport

Marți a fost o zi de pauză în tabăra internațională de engleză din New York, un respiro după zilele pline pe care le-am avut începând de vineri! Cred ca a fost unul necesar, fiindcă elevii din tabără păreau că au nevoie de puțină energie :).

Ziua a început pentru cei mai mulți dintre elevi doar la masa de prânz fiindcă aveau cursuri numai de după-amiază. Nu am văzut nici activitate și nici elevi până la ora mesei, semn că au dormit cu toții mai mult, unii mult mai mult, până spre ora 12, așa cum mi-au mărturisit în cantina de la Rita, unde a fost Taco Tuesday! Taco cu carne de vită și legume la tigaie, și un desert delicios – un fel de tort amestecat, care pe cât de ciudat arăta, pe atât de gustos era 🙂

Vă voi vorbi puțin despre cursuri și cum sunt ele gândite în școlile EF, fiindcă există o unitate între programe. Sunt trei tipuri de cursuri: Basic, General și Intensiv, plus încă anumite variații ale cursursului Intensiv și anume Business Language sau Exam Preparation. Ele se diferențiază prin numărul de lecții incluse în fiecare pachet de curs. Cursul Basic este, așa cum îi spune și numele, cursul de bază și include 20 de cursuri câte 40 de minute pe săptămână. Aceste cursuri sunt grupate două câte două în sesiuni de o oră și 20 de minute.

Cursul General cuprinde cursul Basic, căruia i se mai adaugă un seminar academic (de ascultare activă) și 4 cursuri dintr-o materie de interes special (Special Interes Class- SPIN), totalizând 26 de cursuri pe săptămână. La New York, și în această tabără, SPIN-urile sunt din 4 arii mari: Cultură și Artă, Dezvoltarea Carierei, Pregătire pentru Exame și Dezvoltare Lingvistică. Elevilor li se alocă un SPIN în funcție de preferințe și pot solicita schimbarea acestuia de la o săptămână la alta. Anumite SPIN-uri sunt accesibile numai nivelelor de cunoștințe superioare.

Cursul Intensiv, totalizează 32 de lecții pe săptămână, și aduce în plus față de cursul general, încă două materii de interes special. Cursul de Business English, cuprinde doar tematică de business, vocabular specific, studii de caz și teorie din lumea afacerilor iar cursul de pregătire penru examen, desigur, include doar.. pregătire pentru examen :). Pentru Cursul Intensiv și aceste două subtipuri ale sale, în SUA este nevoie de o viză specială, de student, fiindcă numărul de ore petrecute în clasă îl califică pentru alt fel de viză.

Elevii sunt plasați pe nivelul de cunoștințe în funcție de rezultatele testului de plasament, cel dat acasă și în funcție de evaluarea abilităților de comunicare, făcută în prealabil sau odată cu sosirea la școală. Orarul este finalizat în prima zi de luni iar grupele de studiu sunt alocate tot atunci. Se urmărește Cadrul Comun de Referință pentru Limbi (CEFR) iar grupele sunt notate de la A1 la C2, fiecare dintre ele având două sau trei subdiviziuni. Elevii primesc manuale și materiale de studiu pentru nivelul lor de cunoștințe, acestea fiind dezvoltate intern de către EF împreună cu divizia de cercetare lingvistică și Universitatea din Cambridge.

În anumite cazuri, elevii se mută dintr-o grupă în alta, de la o săptămână la alta, fie pentru că avansează, fie pentru că a existat o eroare de plasare, ce poate avea diverse cauze. Și în grupul nostru s-a întâmplat acest lucru, moment în care programul elevilor s-a actualizat, iar noul profesor i-a așteptat cu noi cărți și materiale de studiu potrivite lor.

În general elevii sunt mulțumiți de cursuri, existând desigur zile mai interesante și mai puțin interesante, programa fiind structurată pe module săptămânale, abordându-se teme diferite în fiecare modul și de regulă existând un proiect aferent fiecărui modul, lecțiile fiind axate pe comunicare, pe interacțiune și pe lucrul în echipă.

Finalul cursului vine cu un portofoliu academic ce cuprinde un raport de curs, un certificat de absolvire (pentru cei cu prezență de minim 80%) și o diplomă de curs, nivelul de pe această diplomă fiind cel obținut la testul de absolvire, pe care elevii noștri l-au suținut în această seară. Chiar dacă și-au dat testul, asta nu înseamnă că nu își continua lecțiile, acesta fiind numai pentru o anume diplomă din portofoliul lor.

La ora 17:30 m-am întâlnit cu o parte din elevi pentru a-i ajuta să își achiziționeze bilete la The Summit, un loc despre care vă voi vorbi mai multe mâine :). Cina a fost cu influnțe asiatice, și pizza sau paste, însă mulți dintre elevi s-au păstrat pentru Pizza Social, un eveniment organizat de către biroul de juniori și grupuri pentru cei ce își termină șederea în această săptămână. Așa cum îi spune și numele, a fost pizza, a fost limonadă și ceva interacțiune cu grupurile din Italia și Argentina 🙂

 

Tot astăzi, am primit invitația de a participa la crearea unuia dintre videourile pentru EF New York. Vom avea mâine parte de câteva experiențe unice pentru elevii din grup, sunt sigur :). Dar mai multe despre asta, râmâne să aflați tot mâine. Tot ce vă pot spune este că am avut de exersat un dans, iar câteva dintre fetele din grup și-au petrecut seara în studioul școlii exersând pentru mâine.

Antonia ne-a trimis impresiile ei despre tabără în general și despre ziua de azi în mod special:

Acum 3 saptamani am aterizat pe aeroportul John F. Kennedy cu o inima plina de un amestec de emoții puternice: entuziasm, curiozitate și fericire care se intensificau pe cum făceam primii pași in orașul care nu doarme niciodată, New York. Pe măsură ce am explorat acest oraș am fost la fiecare pas coplesita de viata vibranta care se ascunde în interiorul acestei jungle de beton și de măreția clădirilor pe care le ascunde. Întreaga mea experienta a fost întregita de cursurile interesante de limba engleza unde am avut ocazia sa îmi îmbunătățesc aptitudinile lingvistice sau de cursurile opționale care se adresează intereselor personale precum cursuri de business, arhitectura sau cultura newyorkeza. Întreg campusul vibrează de entuziasm fiind un mediu în care am legat prietenii pe viață.

Ziua de azi în tabăra a fost mai linistita odihnindu-ma după ziua lunga de ieri petrecuta în Manhattan. Mi-am permis sa fur câteva extra ore de somn având cursurile de la ora 13. Cursul meu preferat de azi a fost unul opțional care s-a axat asupra diferențelor culturale la nivel mondial. Mai apoi am avut o petrecere organizata special pentru cei care părăsesc campusul la sfârșitul acestei săptămânii ca în cele din urma seara sa se termine cu vizionarea unui film în sala de proiecții.

Astfel dacă ar trebuii sa îmi descriu în doar câteva cuvinte momentele petrecute in aceste saptamani aici ar fi o experienta între vis și realitate.

Așa cum ne-a spus deja Antonia, școala a pregătit o proiecție de film, de aceată dată cea mai recentă peliculă din seria Marvel – The Flash în sala de teatru din Rita. Unii din elevii din tabără s-au distrat la clubul de volei ori la piscină sau socializând cu colegii internaționali în sala comună din clădirea Rita, însă cu toții ne-am văzut la ședința de la 22:30 unde am reluat programul zilelor următoare.

Pe curând!

Alte imagini de astăzi aici: Album Facebook Tabără New York