Tabără Engleză New York – Ziua 18

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 18 – Dans și priveliști de vis!

Ce zi lungă, dar și frumoasă! Elevii din tabără și-au început ziua cu lecții încă de la 8:20, iar după prânz am pornit în excursia prin New York și pe la locurile celebre ale orașului pentru un dans de tip Flashmob! Am încheiat seara cu unele obiective cerute de către elevi :).

La 14:20, după masa de prânz, ne-am întâlnit la baza clădirilor noastre cu 3 dintre membrii echipei școlii, Sheyenne, Amy și Douglas și am pornit la drum spre Brooklyn unde am ajuns după un drum cu trenul și desigur, două metrouri – din nou, pe liniile imense de metrou ale New Yorkului. Am venit aici pentru două motive, primul – priveliștea minuntă și doi – primele două locații pentru dansul despre care v-am vorbit ieri.

Brooklyn, un amestec vibrant de culturi, istorie și inovație, se conturează ca o bijuterie urbană în peisajul orașului New York. Cu cartiere variate care pulsează de energie și diversitate, Brooklyn devine un magnet pentru cei în căutare de experiențe autentice și priveliști memorabile. În inima acestui oraș eclectic se află Dumbo, o zonă cunoscută pentru farmecul său artistic și pentru priveliștea sa unică asupra Manhattan-ului și a celor două poduri iconice.

Dumbo, prescurtarea pentru “Down Under the Manhattan Bridge Overpass”, își datorează numele poziției sale pitorești sub podurile Manhattan și Brooklyn. Acest cartier a evoluat dintr-o zonă industrială într-un centru al creativității și al inovației, găzduind galerii de artă, studiouri de design și evenimente culturale. Străzile pietruite și clădirile recondiționate oferă o atmosferă boemă, atrăgând localnici și turiști deopotrivă.

Priveliștea oferită de Dumbo este cu adevărat uluitoare. De pe promenada de-a lungul râului East River, privirea se îndreaptă spre Manhattan, a cărui siluetă iconică se ridică în fața ochilor cu zgârie-nori impresionanți și simboluri recunoscute la nivel mondial, precum Empire State Building și One World Trade Center. Cele două poduri, Manhattan Bridge și Brooklyn Bridge, creează o panoramă emblematică. Cu firele lor de oțel și designurile unice, aceste poduri istorice leagă Brooklyn-ul de inima orașului și amintesc de importanța conexiunilor dintre oameni.

Unicitatea acestui loc magic stă în combinarea între vechi și nou, între industrial și artistic. Dumbo oferă un sentiment aparte de adâncire în trecut, cu clădiri industriale renovate care păstrează ecoul istoriei, dar și într-o privire îndreptată către viitor, cu tehnologie și creativitate modernă care prosperă în fiecare colț. Această dualitate inspiră și atrage, invitându-i pe cei ce poposesc aici să se bucure de farmecul eclectic și de rafinamentul artistic al cartierului.

În concluzie, Brooklyn și mai ales Dumbo sunt alcătuite din acele ingrediente rare care transformă un loc într-o destinație de neuitat. Diversitatea culturală, istoria bogată, priveliștile impresionante și atmosfera creativă converg pentru a crea un mediu în care fiecare pas te poartă pe o călătorie între trecut și prezent, oferind o perspectivă captivantă asupra frumuseții și vitalității orașului New York.

După două sesiuni de flashmob aici, cu o mulțime de oameni curioși, ne-am mutat din nou, cu metroul, în Times Square pentru o nouă rundă de dans, de această dată în locul unde se organizează acest gen de evenimente celebre. Times Square, cunoscut pentru lumini strălucitoare și agitație, a găzduit numeroase flashmoburi memorabile de-a lungul timpului. Unul dintre cele mai notabile a fost organizat în 2010 de T-Mobile, când sute de dansatori în uniforme roz au apărut din mulțime și au dansat sincronizat, surprinzând trecătorii.

În 2013, pentru a marca lansarea filmului “Star Trek Into Darkness”, un flashmob a fost organizat, în care au apărut cosplayeri în costume de personaje din Star Trek, transformând Times Square într-un univers sci-fi. În 2016, pentru a sărbători Ziua Internațională a Dansului, oameni din toate vârstele și cu diferite stiluri de dans au luat cu asalt Times Square, creând un spectacol divers și impresionant.

Aceste flashmoburi nu doar au adăugat o notă de divertisment și surpriză în Times Square, dar au și ilustrat modul în care acest loc iconic poate deveni scena unor evenimente memorabile și aducătoare de bucurie pentru trecători și participanți. Sigur că al nostru nu a fost așa de spectaculos, dar cu siguranță a atras multe priviri.

 

Ne-am dus apoi la Grand Central Station, unde a Flashmobul nostru a avut probabil cel mai mare succes, mai multe persoane din rândul celor ce treceau pe acolo alăturându-se dansului nostru :). Una dintre cele mai interesante curiozități despre Grand Central Terminal este că în plafonul său astronomic, denumit “Sky Ceiling”, există o mică eroare în reprezentarea constelațiilor.

Pentru a putea vizualiza imaginea corect din perspectiva unui observator de pe Pământ, plafonul este în oglindă, ceea ce înseamnă că constelațiile sunt reprezentate în mod invers, așa cum le-am vedea noi din spațiu. Cu toate acestea, a existat o greșeală: constelația Taurul a fost reprezentată în oglindă, dar și invers, ceea ce înseamnă că coarnele sale sunt orientate în două direcții opuse. Aceasta a fost o mică “nebunie” în cadrul designului, care a fost menținută și astăzi poate fi observată atunci când privești în sus la plafonul stației.

Chiar dacă nu toți elevii din grup au participat la această experiență dansând, cu toții au luat parte fie filmând, sau ajutând la logistica evenimentului! Mulțumim, Șerban, atât pentru că ne-ai ținut lucrurile, cât și pentru muzică și mai multe filmări :). Mulțumesc tuturor elevilor pentru această șansă – cred că ne vom aminti cu toții, mulți ani de acum înainte despre faptul că la un moment dat, am avut ocazia să dansăm în public, în unele din cele mai faimoase locuri ale orașului New York 🙂

La finalul acestei experiențe ne-am împărțit din nou, o parte din elevi intrând la The Summit, chiar lângă Gară, iar ceialalți făcând o nouă incursiune la New York Public Library, chiar lângă Bryant Park pentru a vizita pe îndelete, mai ales sala comorilor – cea cu Whinnie the Pooh și  prietenii săi, cu biroul lui Charles Dikens sau cu o primă ediție a lucrărilor lui Adam Smith.

Elena ne-a transmis astăzi impresiile ei pe scurt: Azi a fost o zi aglomerata cu multe activități alături de colegi. De dimineață am avut cursuri la care am realizat proiecte alaturi de colegi despre diverse zone turistice din Statele Unite. Dupa pranz, alaturi de Andrei ne-am plimbat prin Brooklyn, Times Square si Grand Central Terminal unde alaturi de staff-ul de la Ef am realizat un Flash mob.
Inainte de apus am urcat in Summit One Vanderbilt unde, de la etajul 92, am admirand apusul, Empire State Building si multi alti zgarie nori ai New York-ului. A fost o zi de neuitat, sper ca si ultimele 3 zile sa fie cel putin la fel de reusite ca aceasta

Observatorul “The Summit”, găzduit în clădirea Vanderbilt, oferă vizitatorilor săi o experiență turistică captivantă și unică în New York. Acest punct de vedere înalt oferă o perspectivă impresionantă asupra orașului, permițând priveliști panoramice care se întind peisajul urban și punctele sale emblematice.

Călătoria începe cu ascensiunea în liftul modern, care urcă rapid spre vârful clădirii Vanderbilt. Fiecare etaj în sus adaugă tensiune și anticipație. Odată ajuns la destinație, vizitatorii sunt întâmpinați de o platformă spațioasă, cu ferestre generoase care inundă spațiul cu lumină și dezvăluie perspective fascinante. Cu o privire, exploratorii pot admira panorama orașului, cu zgârie-nori înalți și străzi aglomerate, surprinzând energia vibranta a vieții metropolitane. În cealaltă direcție, râul Hudson și împrejurimile completează tabloul captivant.

Elevii s-au declarat foarte încântați de această experiență, și pe bună dreptate fiindcă au avut ocazia să vadă un superb apus de acolo și totodată să se bucure de oraș pe timp de seară. Și ceilalți elevi vor avea ocazia să se bucure de oraș de sus, pe timp de noapte cu ocazia vizitei la Empire State Building, de vineri :). Până atunci, câteva dintre fetele din tabără au admirat cerul înstelat din campus!

Mai multe imagini de azi aici: Album Facebook Tabără New York