Tabără Engleză New York – Ziua 19

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 19 – Activități de grup și impresii din tabără

O zi nouă, spre finalul acestei tabere în New York! O zi mai liniștită în care ne-am concentrat la noi, la legăturile făcute până acum și desigur, pe care le vom păstra aproape de inimile noastre în continuare. După lecțiile de astăzi, elevii din tabără s-au distrat împreună, iar seara au încheiat-o pregătind plecarea sau participând la activități sportive.

V-am povestit despre cele două jocuri pe care le-am făcut în această tabără – cel cu întârziatul și Secret Santa, nu-i așa? Reluam ideea. Elevii au decis cu toții să participe la un joculeț, pentru fiecare întârziere de cel puțin 5 minute, contribuie cu 5 dolari la un fond comun cu care urma să organizăm un eveniment pentru întreg grupul spre finalul taberei. Sigur că suma este simbolică, scopul jocului fiind acela de a-i face responsabili în fața colegilor lor, pentru a fi mereu motivați să fie punctuali. Și a funcționat! Nu ne-am așteptat unul pe altul, iar întârzierile au fost sporadice și foarte mici 🙂

Alegerea elevilor a fost să facem o petrecere în curtea campusului cu un grătar – ce putea fi mai tradițional :). Sigur, mâncarea de pe grătar, așa că i-am rugat pe elevi să se decidă între ei ce doresc să facem, iar eu urma să mă ocup de pregătiri. Am făcut mititei :), o nouă activitate cu care nici eu nu eram familiarizat în New York. De dimineață trei dintre băieții din tabără m-au însoțit la cumpărături, iar angajații din cantină ne-au ajutat cu logistica mixului.

Nu au fost ca cei de acasă, dar au fost apreciați atât de elevi, cât și de angajații care i-au gustat. Am avut muzică, sucuri și burgeri de somon pe lângă, elevii din tabără s-au jucat volei pe nisip și fotbal, iar cei care au dorit să ajute la pregătire au făcut-o, și per total, ne-am distrat și ne-am simțit bine timp de două ore.

Odată cu noi, și școala a organizat un eveniment de S’mores, care sunt o gustare tradițională americană formată din biscuiți Graham, ciocolată și marshmallow – bezele, un fel de gustare pufoasă, prăjite pe foc pentru a crea un desert delicios. Se alcătuiesc dintr-o bezea prăjită pusă între două bucăți de ciocolată, toate așezate între biscuiți Graham, rezultând o combinație dulce și crocantă. Aceste gustări sunt adesea pregătite în timpul taberelor sau la focurile de tabără și sunt iubite pentru aromele lor bogate și experiența distractivă de prăjire.

 

Spre finalul petrecerii am finalizat și jocul de Secret Santa, iar pe rând, fiecare dintre elevi a prezentat cadoul, iar colegii lor au trebuit să ghicească persoana care urma să primească acel cadou. Darurile au variat de la drone până la brelocuri și jucării ori cărți, iar bugetul de 5 dolari nu a fost depășit prea mult, mai ales că am avut norocul de a găsi magazinul 5 Below.

 

I-am rugat pe elevii care nu au apucat încă să ne scrie despre zilele lor în tabere, să ne compună câte un paragraf despre momentul lor preferat.

Dominic: Cea mai frumoasa zi a fost a doua deoarece am fost uimit de clădirile americii și în același timp am avut un timp minunat în campus socilizand cu copiii din alte tari.Cand am ieșit prima data din Grand Central Station am fost uimit de zgârie-norii pe care i am văzut deoarece nu m am așteptat sa fie atât de înalți și frumosi, iar dupa ce am ajuns în campus am avut un timp minunat cu copiii din campus jucându mă baschet și după aceea ping pong.

Teodor: Ieri o fost o zi Minunata, nu am mers cu grupul la dans, dar am stat in campus si m-am distrat la piscina si am socializat cu persoane de pe tot globul. Cand sa facut seara, am mers la stadionul de fotbal si am privit apusul cu niste copii din argentina, si mi-a amintit de faptul ca mai avem doar 3 zile pe campusul acesta minunat. Nu cred ca am cum sa explic la alte persoane ca in campusul acesta am petrecut unele dintre cele mai bune momente din viata mea.

Tudor: Astăzi,31 August a fost ziua mult așteptata in care am dat cadourile cumparate in zilele precedente .De dimineața am mers cu Andrei,Serban și Cătălin la un supermarket din apropiere pentru a cumpara lucrurile necesare pentru grătarul de mai târziu .
După ce am terminat ultimele cursuri ale acestei tabere ne-am întâlnit toți la ora 6 lângă terenul de volei .Ne-am distrat toți și ne-am dat cadouri .

Mâine ne așteaptă o zi lungă, unii dintre elevii din tabără vor vizita Kykuit Estate, reședință a 4 generații Rockefeller, imediat după ceremonia de absolvire, iar apoi vom face ultima incursiune în Manhattan, cu SoHo, China Town, Little Italy, ultimele cumpărături pe 5th Avenue, Times Square pentru ultima oară și desigur, observatorul din vârful Empire State Building!

Toate pozele zilei de azi: Album Facebook Tabără New York