Tabără Engleză New York – Ziua 21

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 21 – Final de tabără

Iată-ne acasă după 3 săptămâni de distracție, prieteni noi, cursuri interesante, locuri minunate și amintiri pe care le vom prețui ani buni de acum înainte! Cum a decurs călătoria și impresiile elevilor? Citiți mai departe în ultima filă de jurnal…

Am încheiat tabăra în ritmul cu care ne-am obișnuit deja, și anume just in time :). Am eliberat camerele la ora 10 și ne-am organizat bagajele în clădirea Butler, ne-am împărțit unul altuia din kilogramele în plus și ne-am ajutat unii pe alții – așa cum am făcut-o întreaga tabără. Coeziunea acestui grup a fost incredibilă, modul în care elevii din tabără s-au înțeles și cum și-au reglat unul altuia ritmul, limitele și modul de interacțiune a făcut întreaga experiență foarte bună, și așa s-a și încheiat.

Am făcut o ultimă vizită la cantina pentru brunch și ne-am luat apoi valizele, le-am încărcat în autocarul care ne aștepta și am pornit spre JFK, unde am fost întâmpinați de aglomerația unui Labour Day Weekend – o sărbătoare foarte importantă pentru SUA – primul weekend din septembrie, finalul verii și o ultimă mini vacanță pentru elevii ce urmează școala.

Am trecut prin toate procedurile de plecare din SUA și ne-au mai rămas aproape o oră și jumătate până la îmbarcare, timp suficient pentru o gustare și ultimele provizii de la duty – free. Mai ales că acestea nu trebuiau cântarite ca parte a bagajelor noastre :). Atât îmbarcarea, cât și cursa în sine până la Munchen au fost foarte ușoare, așa cum era de așteptat cu un Airbus A380, cel mai mare avion din lume, cu două etaje, scaune comode și oferindu-ne un zbor lin.

Chiar și așa, o problemă tehnică ne-a întârziat ceva mai bine de o oră la plecare – degeaba am fost noi punctuali toată tabăra, uneori trebuie să acceptăm că lucruri neașteptate se pot întâmpla și să obținem cele mai bune rezultate din situația cu care ne confruntăm. Elevii au înțeles asta foarte bine și la aterizarea în Munchen am reușit alături de ei să facem 15 minute de când avionul a parcat până când ne îmbarcam pentru cursa spre București. Sigur, Lufthansa ne-ar fi mutat pe o cursă ulterioară dacă nu ne putea aștepta legătura, însă am traversat aeroportul și ne-am urcat la timp în zborul pentru București.

Din păcate, descărcarea bagajelor celor 509 pasageri – atât cât e capacitatea unui Airbus A380 în configurația celor de la Lufthansa și transferul acestora spre cursele de legătura s-a făcut în considerabil mai mult timp, așa încât cu toții urmează să ne primim bagajele acasă în următoarele zile. Însă, ce era mai important, și anume elevii din această tabără au ajuns cu bine, și la timp iar lacrimile, îmbrățișările și promisiunile de revedere au încheiat experiența lor alături de Qdays într-o nouă tabără la EF New York!

Gândindu-mă înapoi la cele trei săptămâni, pot spune că au trecut cât ai clipi, și citind filele acestui jurnal mă bucur să văd câte am reușit să facem și să vizităm, ce experiențe unice am avut și cum am învățat unii de la alții precum și modul în care ne-am îmbunătățit unii pe alții.

Vă las câteva dintre impresiile elevilor și vă invit să urmăriți în continuare paginile noastre pentru noi experiențe nemaipomenite de tabără!

A fost o excursie incredibila. Am avut ocazia de a vizita toate monumentele și clădirile importate pe care le-am propus sa le vizitez. Liderul nostru ne-a povestit despre toate locurile vizitate. Cursurile mi s-au părut foarte diferite fata de cele din România, ceea ce le-au făcut și mai speciale.

A fost una dintre cele mai frumoase experiente pe care le-am avut alaturi de persoane pe care doresc sa le revad cat mai repede. Ca si anul trecut seriviciile Qdays au fost cele mai bune. Ma bucur ca am decis sa merg cu Qdays deoarece mi-a oferit amintiri de neuitat.🫶🫶

In aceasta excursie am descoperit noi lucuri, mi am dezvoltat vocabularul și abilitatea de a fii independenta am învățat sa am răbdare și sa fiu punctuală la ora la care eram pusă sa ajung intr un anumit loc. Persoanele care m au însoțit in aceasta minunata aventura au fost foarte drăguțe și Andrei grup leader ul meu este cel mai tare coordonator. Am avut o experiența foarte frumoasa și am cunoscut persoane noi. Sper ca și in anii care vor urma voi avea ocazia sa călătoresc in excursii de genul acesta in tari aparte și sa ma bucur de aventurile pe care le voi experimenta. 🫶🏼

A fost o experienta cu adevărat unica. Mi-am făcut mulți prieteni, chiar și internaționali. Cu siguranță as vrea sa mai revin.

Părerea mea despre aceasta tabăra este una foarte buna. Mi a plăcut sa petrec timp și cu elevii din România dar și cu alți copii internaționali.Destinația a fost foarte frumoasa și ce ma bucura și mai mult e ca am putut face atâtea lucruri. Cu siguranța in viitor as dori sa mai merg intr o tabăra de genul acesta.

Album Facebook Tabără New York – Partea 1

Album Facebook Tabără New York – Partea 2