Tabără Engleză New York – Ziua 3

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 3 – Vreme capricioasă = zi de tabără în Tarrytown

Astăzi vremea nu a ținut cu noi – ne-am trezit cu o ploaie mocănească ce a ținut până după-amiaza, dar ne-a dat ocazia să ne acomodăm puțin cu fusul orar, să ne odihnim după ziua de ieri și să ne distrăm la activități sportive și explorând puțin Tarrytown.

La ora 8:20, elevii ce aveau cursuri de dimineață s-au reunit după micul dejun pentru indicații cu privire la sălile de clasă unde trebuie să ajungă. Cu toții au reușit să intre la ore la timp, și astfel, aproximativ jumătate din grup era la lecțiile de limba engleză pentru a-și exersa limba străină alături de noi colegi internaționali. Tot azi, unii dintre elevi au avut primele lecții de interes special de la ora 9:30 – Business English sau un curs cultural: New York, New York ori pregătire pentru examen – Listening for Exams.

Trei elevi din această tabără poartă numele de Maria sau Marian așa încât rând pe rând au primit o mică atenție din partea noastră – ceva util, dar și apreciat de către elevi, mai ales după ziua foarte călduroasă de ieri. În contrast față de ziua de astăzi, care ne-a ținut, așa cum, ziceam pe lângă campus. La masa de prânz ne-am bucurat de o porție foarte gustoasă de nachos cu carne sau tofu plus o multitudine de sosuri sau legume și o supă gustoasă de pui.

Tot la prânz, timp de câteva ore, școala a pregătit o gustare dulce și mereu apreciată de elevi. Vată de zahăr în holul clădirii Rita, făcută pe loc de angajații școlii :). Pot spune doar că nu a fost ușor de luat, coada fiind foarte lungă – clar o acțiune apreciată. Teodora C a fost cea rugată să completeze un scurt paragraf care să cuprindă impresiile ei din tabără, până acum:

Primele zile in EF au fost deja super fun! Grupul cu care am venit este de gasca, am ras si ne-am distrat toti impreuna, prin campus, prin Tarrytown sau prin Manhattan. Cel mai interesant moment de pana acum a fost cand am iesit din Grand Central Station si am fost izbiti de cladirile inalte, acele “skyscrapers”. A fost un soc cand ma uitam in sus si cladirile nu se mai terminau. Astazi au fost si primele cursuri, unde m-am cunoscut si cu alti colegi, internationali. Atat profesoara, cat si colegii au fost prietenosi si welcoming.

5 fete din grupul nostru, dintre cele care au avut lecții de dimineață, au plecat împreună cu mine în căutarea cafenelei faimoase din Tarrytown ce a câștigat premiul pentru cel mai bun espresso din New York în 2013. Știm că asta a fost acum 10 ani, însă rețeta amestecului de cafele e încă păstrată, iar cafeneaua este una foarte drăguță și foarte, foarte plină 🙂

 

Ne-am continuat plimbarea prin Tarrytown, și am ajuns la o altă zonă comercială din apropierea gării, unde ne-am bucurat de o gustare la Dunkin Donuts și o înghețată Haagen Dazs gustoasă. Cu energia reumplută ne-am întors în campus, unde ceilalți elevi ai taberei tocmai terminau cursurile. O zi ploioasă ne-a arătat zone comune mult mai aglomerate, mulți dintre elevi alegând să rămână în campus, și să nu se aventureze în Manhattan.

Cantina era plină la cină, unde mâncarea a fost foarte gustoasă, dar și arătoasă. Orez cu carne de pui sau tofu – fiecare dintre ele cu legume gătite în stil asiatic și păstăi verzi, paste și pizza – au atras elevii la cină. Ne-am dus apoi la sala de sport, unde seara a început cu un meci de baschet la care Dominic a fost prezent.

În acest timp, cateva dintre elevele din tabără s-au îndreptat spre piscină de care s-au declarat foarte încântate, apa fiind perfectă pentru o bălăceală. Marian a probat și el piscina, iar mai apoi i s-a alăturat lui Petru la un campionat de volei. Mai erau și alți elevi care s-ar fi înscris însă au văzut foarte repede cât de competitivi erau cei de pe teren. Așa încât am luat locuri în tribune și ne-am bucurat de câteva reprize foarte animate și dinamice de volei în echipe multiculturale.

Seara s-a încheiat în spațiile comune ale campusului, cu o nouă ședință de pregătire administrativă și pentru incursiunea din Manhattan de mâine 🙂

Imaginile zilei sunt aici: Album Facebook Tabără New York