Tabără Engleză New York – Ziua 4

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 4: Sediul ONU, cel mai mare magazin și Times Sq noaptea

În tabăra de limbă engleză din New York, ziua a patra a fost una din nou interesantă, împărțită între cursuri captivante de limbă engleză, prieteni noi în grupele de studiu și o incursiune nocturnă în Manhattan.

Ne-am început, desigur, ziua cu un mic dejun copios: omletă, bacon, mereu apreciatele vafe, diferite feluri de iaurt, granola și fructe proaspete. Unora dintre elevii din tabără le-a fost ceva mai greu să se trezească în această dimineață, așa încât a trebuit să-i contactez telefonic pe unii dintre ei și ceva mai insistent pe alții (bătăi puternice în ușă). Sper că s-au acomodat deja cu fusul orar și vor reuși de acum înainte să se trezească singuri.

Fiindcă în continuare elevii din grupul de tabără sunt împărțiți la lecții, unii au lecții de dimineață, iar ceilalți de după-amiază, ne-am folosit timpul de-a lungul zilei pentru a continua activitățile sportive sau pentru a ne delecta cu o cafea gustoasă în Terrytown. Vorbind aici, desigur, despre elevii care nu erau la cursuri sau cei care nu aveau teme, deoarece profesorii de aici le dau și teme de pe o zi pe alta. Am avut și câțiva elevi greșit încadrați în grupele de studiu, care au resusținut astăzi teste de plasament, primindu-și deja noile orare.

Seara, ne-am petrecut timpul, spre bucuria tuturor elevilor din grup, în Manhattan. Ne-am întâlnit imediat după cină pentru a ne organiza plecarea cu trenul. Am avut noroc și am prins un tren foarte rapid, care întârziasese câteva minute la sosirea în stația noastră. Astfel, puțin după ora 7:00 seara, eram deja în Grand Central Station. Da, tot impresionantă a rămas această gară pentru elevii din tabără și a doua oară când au văzut-o.

Am plecat pe jos spre sediul Organizației Națiunilor Unite. Drumul nu a durat mai mult de 20 de minute, timp în care am descoperit alte clădiri impresionante și din nou acel contrast între clădiri mici și vechi, înghesuite parcă de blocuri foarte înalte, moderne și îmbrăcate în sticlă sau parcă placate cu metal. Clădirea impunătoare, sediul Națiunilor Unite, este într-adevăr impresionantă, flancată pe toate părțile de garduri înalte și bine păzită. Este un magnet pentru pasionații de Științe Politice și diplomație, judecând după numărul de persoane care vizitau piațeta din fața clădirii.

 

Ne-am întors apoi înapoi spre Fifth Avenue, pentru a vizita magazinul Macy’s – unul dintre cele mai celebre magazine din New York și totodată, așa cum se mândrește, cel mai mare magazin din lume. Construită în 1902, clădirea ocupă o suprafață de peste 200 de mii de metri pătrați pe cele 8 nivele, jumătate din acest spațiu fiind destinat comerțului.

La câțiva pași distanță, am ajuns din nou în Times Square, de această dată după lăsarea serii, când neoanele și ecranele imense se completau pentru a regla luminozitatea din piață. Am avut și aici o jumătate de oră pentru fotografii, pentru a lua pulsul mulțimii de acolo sau pentru a ne aproviziona cu mâncare. Am primit și imagini de la elevi – preferatele lor de astăzi.

 

Numele Times Square a fost dat acestei piețe după ce New York Times și-a mutat sediul central aici în 1904, până atunci numele pieței fiind Longacre. Clădirea în care se afla publicația este acum relativ goală, găzduind bila faimoasă care dă startul noului an în Times Square, dar și mai multe panouri luminoase care generează încasări de 23 de milioane de dolari pe an.

Cartierul era unul foarte rău famat până în anii ’90 când poliția și autoritățile au început curățarea zonei, iar acum este cea mai vizitată atracție turistică din lume cu peste 40 de milioane de turiști anuali, un milion fiind în piață numai de Anul Nou! Aproximativ 100 de milioane de oameni văd la televizor revelionul din Times Square, așa încât nu e de mirare că panourile publicitare se închiriază cu sume între 1 și 4 milioane de dolari pe an, în funcție de poziție și dimensiune.

În 10 minute eram înapoi la gară, însă de această dată călătoria cu trenul a durat puțin mai mult, aproape 55 de minute. Cu toate acestea, ajungeam în campus înainte de miezul nopții, după încă o zi plină și istovitoare.

Urmăriți și jurnalul de mâine pentru a descoperi alături de noi Tarrytown și Sleepy Hollow!

Toate imaginile zilei de astăzi aici: Album Facebook Tabără New York