Tabără Engleză New York – Ziua 5

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 5 – Tarrytown, Sleepy Hollow, jocuri de grup și petrecere

Joi, cerul era din nou acoperit cu nori groși încă de dimineață, iar elevii din tabără aveau sa aibă cursuri din nou pe tot parcursul zilei. Le-am propus pentru prima parte a zilei o nouă plimbare opțională prin Sleepy Hollow, iar ziua s-a animat pe măsură ce a trecut!

La ora 10, pe când o bună parte din elevii grupului de tabără erau la cursurile de engleză, un mic grup a pornit la pas pentru a descoperi o părticică din frumoasa zonă în care ne aflăm. Vă reamintesc că EF New York se află în Westchester, o zonă deluroasă a statului, pe malul râului Hudson, într-un orășel istoric pe nume Tarrytown.

Tarrytown este lipit de Sleepy Hollow – un nume care poate vă spune mai multe, mai ales dacă sunteti pasionați de literatură clasică. Ambele orășele învecinate au fost fondate între 1640 și 1648 și sunt pline de dealuri, clădiri istorice, dar și case foarte frumoase înconjurate de parcuri. Sleepy Hollow este inspirația Legendei Călărețului Fără Cap, scrisă de Washington Irving și ecranizată cel mai recent cu Johnny Depp în rolul principal.

Plimbarea noastră ne-a dus din campus prin zona rezidențială plină de case care de care mai interesante, în stilul colonial cu grădini generoase și prin parcuri întinse până la Patriot’s Park, un parc mic însă foarte cochet. În Sleepy Hollow am ajuns până în zona conacului Philipsburg. Conacul și moșia au funcționat din 1693 până în 1779 ca o fermă și o plantație. Proprietarul, un olandez, era implicat totodată în comerțul cu sclavi, muzeul de aici fiind unul care prezintă extensiv situația sclavilor predominant africani din nordul Statelor Unite, o parte mai puțin cunoscută din istoria acestei țări. Acum un muzeu interactiv, ferma este o atracție foarte potrivită pentru elevii mai mici, însă nouă ne-a oferit o imagine foarte frumoasă cu malul lacului.

Am descoperit și monumentul Călărețului fără Cap din apropierea vechii biserici olandeze și a podul descris de Washington Irving în cartea sa, construit ulterior de către oraș pentru a se asemăna cu cel imaginat de autor. Ne-am îndreptat apoi spre campus cu o oprire la un nou supermarket din apropierea campusului – unul pe care elevii nu l-au vizitat până acum, cu multe fructe și produse proaspete și o varietate mult mai mare din care elevii din tabără puteau alege.

Aceeași plimbare de aproximativ 4 kilometri și două ore și jumătate am făcut-o și după-amiază cu elevii ce au avut cursuri de dimineață. Nu toată lumea a dorit să participe la plimbarea noastră, unii elevi preferând activități sportive, însă ne-am revăzut cu toții pentru a discuta planurile următoare, pentru a lua feedback și pentru a ne asigura că știm cum se face ”linen exchange” – schimbul de așternuturi și prosoape, programat în clădirea noastră în fiecare joi.

La ora 18 le-am propus elevilor un joculeț de echipă, dar și competitiv: Scavenger Photo Hunt! Împărțiți în 4 echipe cu nume cu rădăcini dacice, competiția i-a îndemnat pe elevi să îndeplinească 14 cerințe pe care să le surprindă în poze. De la o piramidă umană la o poză cu toți membrii echipei sub o masă ori la recreerea pozei cu Beatles care traversează strada. În 35 de minute, echipa Bordei formată din Cătălin, Șerban, Alexandra și Teodora a reușit cu succes să îndeplinească toate cerințele.

 

Ne-am distrat și ne-am chinuit să fim cât mai creativi în îndeplinirea cerințelor, am râs și am fost obligați să lucrăm în echipe. La ora 20 ne-am reunit pentru o petrecere tematică organizată de către școală. Tema de astăzi a fost dulciuri și neoane, dulciurile fiind tema săptămânii :). Chiar dacă petrecerea a început lent, cu bomboanele și brioșele și cu sucul pregătit de școală, până la urmă am avut parte și de dans, prieteni noi și puțină socializare cu alți elevi din campus.

Iată ce ne-au spus astăzi elevii despre ziua lor:

Ana: Ziua mea a fost obositoare dar si interesanta. M-am trezit de dimineata pentru a face o plimbare prin Tarry Town impreuna cu Andrei si cativa colegi din grupul meu. Desi plimbarea a fost obositoare, deoarece am urcat si coborat multe dealuri, natura si casele erau foarte frumoase. Am fost la cursuri dupa ce am schimbat lenjeriile de pat, pe care le am incurcat de doua ori. Am participat la un concurs de fotografie dupa cina. Desi grupa mea nu a castigat, a fost foarte distractiv sa facem poze.

Șerban: ziua de azi, 17 august, a inceput ca orice care alta. m-am trezit de dimineata si am mers la micul dejun, apoi la o plimbare impreuna cu Andrei prin Tarrytown si Sleepy Hallow. intorsi in campus inexpugnabil, am avut trei cursuri incepand cu ora 13. la 17:20 am terminat cu succes o zi in care am invatat multe lucruri noi la scoala. Andrei ne-a propus un joc revisant dupa cursuri. acesta ne-a impartit in grupe, iar noi a trebuit sa indeplinim cerintele de pe hartie. echipa mea a reusit sa castige, premiul fiind o cutie de popcorn. seara am avut un party nemaipomenit, precum cele de la Costinesti Km 0. a fost o zi memorabila, sper ca urmatoarele sa fie cel putin la fel de reusite ca aceasta.

your faithfully,
serban

Ne așteaptă mâine o nouă incursiune în Manhattan, de această dată pe o rută nouă așadar nu ratați nici jurnalul de mâine!

Toate imaginile de astăzi sunt disponibile aici: Album Facebook Tabăra New York