Tabără Engleză New York – Ziua 7

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 7 – Shopping la Woodbury Commons și Ultimate Frisbee

Ziua de sâmbătă a fost dedicată unei sesiuni de shopping la Woodbury Commons Premium Outlets, iar plecarea a fost programată la ora 12. Nu am îndrăznit să le spun participanților la tabără ”Bună dimineața!” înainte de ora 11. Am avut o presimțire că au preferat să doarmă mai mult și să se relaxeze în această dimineață.


La ora 11 s-a deschis astăzi cantina, pentru brunch, un mic dejun mai consistent cu omletă simplă, omletă cu legume, cârnăciori, cartofi la tavă, salate, sandwichuri pe care elevii și le putea face calde folosind un grill și desigur, foarte foarte apreciatele vafe cu frișcă și ciocolată! Nu au lipsit nici patiseriile, dar nici înghețata, de care ne putem bucura la fiecare masă 🙂

La ora 12, elevii grupului din România, cei din Italia și un grup mare de tabără din Kazahstan ne-am reunit la Spellman – teatrul principal din campusul EF New York, de unde 3 autobuze școlare (din acelea galbene) ne-au așteptat. Cu ocazia aceasta am făcut și drumul cu ele, fiindcă așa cum mi-au spus mai mulți elevi, de mult se întrebau oare cum sunt aceste mijloace de transport în comun.

Călătoria a durat puţin sub o oră, chiar dacă autostrada a fost destul de aglomerată. La ora 13 ajungeam la destinație, iar ora de întâlnire pentru retur am stabilit-o pentru 17:40.

Woodbury Commons este un outlet mall care cuprinde puțin peste 250 de magazine de tip premium. Printre mărcile găsite aici se pot enumera: Tory Burch, Nike, Bottega Veneta, Polo Ralph Lauren, Michael Kors, Burberry, Coach, Jimmy Choo, The North Face, Columbia, Tommy Hilfiger și multe altele mai mult sau mai puțin cunoscute în Europa. Reducerile sunt între 30 și 60% zilnic, în unele cazuri existând reduceri de 80%.

Suprafața ocupată este de aproximativ 72,000 mp, fiecare magazin fiind amplasat în câte o căsuță, mai mică sau mai mare. Potecile din mall constituie un labirint printre magazine așa încât din loc în loc există hărți interactive care arată clienților cum să ajungă mai ușor de la un magazin la altul. Există desigur și multe locuri de unde se poate lua masa în Market Hall, dar și băncuțe ori locuri umbrite pentru odihnă. Zonele de cumpărături sunt codate pe culori și nume în așa fel încât vizitatorii să se poată orienta și organiza cât mai bine.

Locul este o adevărată atracție pentru turiștii interesați de cumpărături fiind la aproximativ 1 oră și 20 de minute de New York. Din centrul orașului există autobuze speciale care aduc aici potențialii clienți. Woodbury Commons este totodată sursa principală de venit pentru zona administrativă în care e amplasat, generând sume foarte mari la bugetul local prin colectarea taxelor de vânzare.

Totuși, în pofida sumelor mari pe care le adună la bugetul local, mallul nu aduce numai bucurii localnicilor. Cu ocazia zilelor tradiționale de cumpărături, întreaga zonă se blochează complet, traficul devenind o lungă coloană de mașini care vin din toate direcțiile pentru a prinde reducerile de aici. Într-una dintre ocazii, în urmă cu câțiva ani, coada de mașini s-a întins pe 24 de kilometri înspre New York.

 

După aproape 5 ore de cumpărături, toți elevii soseau la punctul de întâlnire, destul de mulțumiți de cumpărăturile făcute astăzi. Călătoria înapoi spre campus a durat din nou aproape o ora, iar cu 15 minute înainte de ora 19 soseam în campus, la timp pentru cină unde am putu alege dintre pui la cuptor cu sos BBQ sau iute, cartofi wedges cu salata coleslaw, variante vegetariene, o supă de pui cu legume, salate proaspete și desigur, stația de sandwichuri ori salate de paste reci și din nou, înghețată. Sofia a început să experimenteze cu tot felul de cereale adăugate înghețatei 🙂

I-am invitat pe elevi, la apus, la un meci de fotbal sau volei pe nisip. Nu toți s-au arătat interesați de asta, și ce-i drept, nici nu am reușit să găsim mingile potrivite, sala de sport fiind închisă astăzi mai repede. În mod tradițional, zilele de weekend sunt foarte liniștite în campus, cei mai mulți elevi fiind plecați la excursii lungi – unele peste weekend. Tot sâmbăta se pleacă din campus – în sensul în care elevii care și-au încheiat șederea trebuie să plece sâmbăta, iar elevii ce sosesc în campus, fac asta duminica.

Am găsit repede un frisbee la Maia și am pregătit un meci de ultimate frisbee. O combinație între frisbee și fotbal american, desigur fără placaje. Ni s-au alăturat doi elevi din Franța și ne-am distrat aproximativ jumătate de oră. Fiind un joc foarte alert în care sprinturile sunt importante, nu toți am reușit să rămânem în joc până la final, dar elevii din tabără și-au arătat talentul.

La 22:30 ne-am văzut cu toții pentru a recapitula programul pentru ziua de mâine când vom explora Lower Manhattan, Liberty Island și districtul financiar cu Brooklyn Bridge. Pe mâine!

Mai multe imagini de azi aici: Tabără New York – Album Facebook