Tabără Engleză New York – Ziua 9

Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02

Ziua 9 – O nouă săptămână de tabără

Luni în campus a fost din nou o zi călduroasă de vară împărțită între cursuri și o ultimă incursiune de cumpărături, așa încât să ne asigurăm că toată lumea a încheiat acest capitol. Elevii au fost încă împărțiți între cursuri dimineața ori după amiaza așa încât programul ni l-am construit în funcție de orarul academic.

Aproape jumătate din elevi au avut azi lecții de dimineață, motiv pentru care cu ceilalți ne-am reunit la ora 11.30 pentru un joc distractiv – Sardinele. Dominic ne-a propus un joc, iar eu am sugerat o varianta adaptată. Unul se ascunde în campus, iar ceilalți îl caută și pe măsură ce îl găsesc, i se alătură în ascunzătoare. Ne-a luat foarte mult să-l găsim pe Cătălin, care a ales un loc ingenios, dar foarte îndepărtat 🙂

Sofia și Cătălin ne-au trimis impresiile lor după ziua de astăzi:

Sofia: Astăzi, 21 august, dimineața a încept cu o cafea și micul dejun din cantina campusului. După am plecat spre sala de clasa pentru orele de engleză. Mi-a plăcut foarte mult astăzi la ore, am avut un subiect tare interesant de discutat care mă și pasionează de mică, mai exact istoria artei. Cele doua ore au trecut foarte repede iar după acestea am mers alături de prietenii mei sa iau prânzul. M-am întors in camera pentru a-mi cunoaște noua mea colega de camera care tocmai a venit din Italia. Am stat puțin in pat pentru a mă odihni deoarece cu o zi in urma am fost plecați in New York pana seara. In jur de doua ore mai târziu am fost alături de colegii mei din grup in Palisades Centre din West Nyack.

Cătălin: Ziua de astazi am inceput-o cu cursurile de dimineata. Am sustinut un test online cu Jennifer, profesoara noastra, care la final ne-a oferit o gustare traditional americana. Branza la tub.
A venit si momentul excursiei de azi. Am fost la unul dintre cele mai mari mall-uri din zona. Cand am ajuns ne-am decis sa facem ceva mai iesit din comun si am participat la 3 curse de karting. La intoarcere am povestit cu prietenii pana cand a sosit momentul culcarii.
Multumesc Qdays pentru momentele frumoase.

După masa de prânz cu hot dog, cartofi la tavă și salate ori supă de pui cu orez cei care au avut lecții de dimineață au ales să se odihnească puțin. Asta până când ne-am reunit la ora 16:00 pentru vizita de astăzi. La unison elevii din grup au cerut să plecăm înainte de ora cinei așa încât, curând luam autobuzul public de la baza dealului pe care este amplasată școala. $2.75 și 20 de minute mai târziu eram la Palisades Center.

Ne așteptau peste 400 de magazine în al doilea cel mai mare mall din zona metropolitană New York și al 12-lea din SUA. Ca și comparație, întreg complexul Băneasa Shopping City din parte de nord a Bucureștiului are 55,000 m2 de spațiu comercial. Pentru că în America totul este mai mare, Palisades Centre are peste 200,000 m2 de spațiu comercial, dispuși pe patru etaje.

Palisades Center, situat în Nyack, este mai mult decât un centru comercial obișnuit – este o destinație de divertisment și cumpărături completă. Inaugurat în 1998, acest complex impresionant este printre cele mai mari centre comerciale din regiunea metropolitană New York și oferă o varietate vastă de opțiuni pentru cumpărături, restaurante, distracție și relaxare. Un aspect deosebit al Palisades Center este diversitatea sa, care merge dincolo de magazinele de renume și lanțurile de restaurante, oferind o gamă largă de experiențe.

Există în acest centru și un parc de distracții la interior cu circuite de cățărat, mai multe săli de jocuri de tip Arcade, o pistă de bowling, două studiouri de realitate virtuală și de ce nu, un patinoar cu gheață :). Așadar, câte ceva pentru fiecare în funcție de preferințe. Am avut aici 4 ore la dispoziție, suficiente pentru această activitate.

Cei mai mulți dintre băieți au început vizita cu o sesiune de Karting pe pista dinauntrul mallului. După sesiunea de briefing cu privire la siguranță, au avut trei reprize a câte 14 ture de pistă. S-au distrat copios și s-au întrecut destul de înverșunat, mai ales cu ceilalți piloți de pe pistă, Karturile electrice ajungând până la viteze destul de mari atunci când angajații pistei hotărau că piloții sunt suficient de responsabili și le ridicau restricțiile.

Cina s-a luat în food court, iar elevii s-au împărțit între activități în mall și cumpărături. Toată lumea s-a declarat mulțumită de sesiunea de astăzi și de opțiunile de petrecere a timpului liber. La ora 10 ajungeam înapoi în campus, iar la 10:30 cu greu i-am mai ținut la ședința de seară, cei mai mulți îndreptându-se spre paturile lor.

Mâine, toți elevii sunt programați la cursuri de după-amiază – sau cel târziu de la 11. Așa încât se vor putea odihni fiindcă seara o vom petrece până târziu la meciul de baseball al celor de la New York Yankees!

Mai multe imagini de astăzi sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York