Tabăra Engleză New York – Ziua 15

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31

Ziua 15 – A doua zi în Washington D.C.

Ziua 15 de tabără a continuat în Washington pentru grupul de 3 săptămâni cu o vizită la Memorialul Jefferson și Muzeele Smithsonian, încheind cu renumitul cartier Georgetown; respectiv deasupra Atlanticului pentru a ajunge acasă în cazul grupului de 2 săptămâni.

Pentru cei din urmă, transferul a decurs ușor, deși adesea s-au gândit dacă iau avionul spre casă sau fac retur în metropola americană. Timpul petrecut în escală la Zurich a fost destul de scurt, dar suficient pentru dezmorțire și puțină explorare, iar în jurul orei 15:30 aterizau cu bine în România, unde curând s-au reunit cu prietenii și familiile ce îi așteptau cu nerăbdare. Și-au luat la revedere triști, dar încărcați cu atâtea momente dragi și promisiunea că se vor revedea curând, nelipsind desigur și o ultimă poză de grup.

La Washington dimineața de duminică a fost alertă la modul plăcut. După un somn liniștit și odihnitor la hotel, cu micul dejun servit până la 8:20, am pornit cu toții entuziasmați într-o nouă sesiune de explorare, ghidați de Jacquie, care ne-a introdus și mai bine în ceea ce orașul are de oferit.

Prima oprire a fost și neașteptată și apreciată, deoarece am intrat pentru 30 de minute într-unul din cele mai mari supermarket-uri locale – Walmart, pentru diverse cumpărături, snacks, apă sau suveniruri. După o aprovizionare destul de serioasă cu tot ce și-au dorit, mărci de negăsit în țară, toată lumea a revenit la bus-ul ce ne-a condus la Jefferson Memorial, modelat după Pantheon și impresionant prin arhitectură și poziționare.

Nu am ratat desigur ocazia de a face poze și ne-am bucurat de priveliști și cerul senin. Ne-am fi dorit să vedem și cireșii înfloriți, dar am visat doar drăguț de data aceasta și ne-am continuat itinerariul spre punctul urmator: Smithsonian Museums – loc pe care aproape că nu l-am putea descrie în cuvinte.

Peste douăzeci de muzee, aliniate, formând un mic oraș cultural. Orice detaliu văzut avea ceva aparte, un farmec ce ne stârnea curiozitatea. Jacquie ne povestea că probabil ne-ar lua cel puțin o vară să reușim să le vedem parțial pe toate.

Instituția Smithsonian este cel mai mare complex de muzee, educație și cercetare din lume, cu 21 de muzee și Grădina Zoologică Națională, fiind creată de Guvernul SUA pentru îmbogățirea și răspândirea cunoștințelor. Instituția Smithsonian are în grijă peste 650 de proprietăți din locații din apropiere de Maryland și Virginia până la New York City, Massachusetts, Florida, Hawaii, Belize, Panama și multe altele. Câteva dintre clădirile Smithsonianului sunt desemnate repere istorice naționale.

Timpul alocat a fost de aproximativ o oră și jumătate, iar grupul a decis să viziteze Muzeul de artă modernă – Hirshhorn, parte din Grădina Botanică, dar și puțin din Muzeul de Istorie Naturală.

Deschis în 1974 și fondat de Joseph Hirshhorn, Muzeul Hirshhorn este un muzeu care găzduiește nenumărate opere de artă modernă, precum și lucrările unor artiști de renume mondial. Muzeul expune lucrări din diferite domenii ale artei moderne – sculptură, pictură, fotografie, artă video – și oferă vizitatorilor oportunitatea de a descoperi diferitele aspecte ale artei moderne. Acest muzeu este unul dintre cele mai interesante muzee de artă modernă din Washington D.C.

Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian a fost în anul 2017 al unsprezecea cel mai vizitat muzeu din lume (7.1 milioane de vizitatori trecându-i pragul) și cel mai vizitat muzeu de istorie naturală din lume. Colecțiile muzeului conțin peste 145 de milioane de exemplare de plante, animale, fosile, minerale, roci, meteoriți, rămășițe umane și artefacte culturale, cea mai mare colecție de istorie naturală din lume. Deasemenea, muzeul urmărește evenimentele și temele majore din istoria americană din perioada colonială până în prezent. Colecția Muzeului de Istorie Americană conține mai mult de trei milioane de obiecte istorice și documente care explorează evoluția identității americane, oferind o gamă largă de informații interesante.

Am făcut și în aceste locații nenumărate poze și am schimbat impresii, cert fascinați de ceea ce am văzut. Am trecut repede și prin gift shops, cumpărând sau doar apreciind accesoriile finuțe, multitudinea de obiecte promoționale atent sau creativ fabricate.

După incursiunea culturală, ne-am dorit experiența culinară, lucru deja stabilit de organizatori care, la fel ca în ziua precedentă, ne-au bucurat cu propunerea de a vedea Georgetown, unul dintre cele mai emblematice cartiere din oraș – faimos pentru viața universitară, vibe-ul multicultural, străduțele înguste și căsuțele de cărămidă cochete și colorate, flancate de mulți copaci și zone verzi.

În drum spre Georgetown am văzut the National Archives – știut din filme, clădirea Pentagonului – cinci clădiri într-una unde am aflat că angajații au tot ce și-ar putea dori: magazine, restaurante, transport sau servicii disponibile pentru ei.

Imediat după, am văzut și Cimitirul Național Arlington cu pietrele funerare aliniate geometric, fprmând o simetrie perfectă și impresionantă. Aceste este cel mai faimos cimitir din țară și locul de odihnă pentru mulți dintre cei mai mari eroi ai Statelor Unite, inclusiv pentru peste 300.000 de veterani ai diverselor conflicte americane, de la Războiul Revoluționar până la Irak și Afganistan.

Am admirat și râul Potomac care traversează capitala, uimindu-ne cu vederi spectaculoase din diverse unghiuri și am ajuns în Georgetown. Aici, grupați în funcție de prietenii și preferințe culinare, am ales din multitudinea de opțiuni internaționale ceva delicios de prânz: sushi, supă, sandvișuri, burrito, salată etc. iar apoi am explorat zona în căutare de locuri instagramabile, cumpărături sau suveniruri.

La 14: 30 ne-am reluat locurile în autocar pentru călătoria înapoi spre campus. Cu trafic binișor mai intens, durata călătoriei a fost de aproximativ 5 ore, dar am ajuns toți încântați de o excursie captivantă și nerăbdători să ne facem comozi în camere și să ne organizăm, desigur, pentru ultima săptămână de tabără. Revenim cu povești.🤗 Pe curând!

Mai multe imagini din ziua cincisprezece de tabără în New York puteți vedea aici: Album Facebook Tabără New York