Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 1

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 1 – Welcome to New York!

Iată-ne la începutul primei tabere internaționale de iarnă în New York – o destinație inedită pe care cu toții suntem entuziasmați să o descoperim și pe parcursul anotimpului rece, când orașul îmbracă haine de sărbătoare! Se spune că cine se trezește de dimineață departe ajunge! La propriu de data aceasta, adolescenții din tabăra Qdays au fost mai matinali decât de obicei, începând să sosească la aeroportul Henri Coandă încă de la ora 2:30. După ce ne-am reunit cu toții și participanților le-au fost comunicați următorii pași de desfășurare a formalităților pentru ieșirea din țară, ne-am îndreptat către poarta de chek-in pentru a ne lăsa bagajele. Apoi, elevii și-au luat la revedere de la părinții care i-au condus, iar noi ne-am început, plini de entuziasm, călătoria către America.

1 - tabara engleza newyork 25122022

După toate procedurile de părăsire a României, care s-au desfășurat rapid și fără probleme, aeroportul fiind destul de gol astăzi, ne-am îmbarcat în cursa spre Paris. Zborul efectiv a durat aproximativ trei ore, timp suficient pentru ca membrii grupului nostru să înceapă interacțiunea și să se cunoască puțin între ei. Zborul a fost foarte lin și confortabil și am avut ocazia să mâncăm chiar și o gustare oferită de compania aeriană Air France. La Paris am avut o oră timp liber, acesta fiind folosit de elevi pentru a-și lua ceva de mâncare sau pentru a se plimba prin magazine, dar și pentru a se pregăti de următorul zbor ce urma să ne ducă la destinația finală.

4 - tabara newyork 25122022

După încă o verificare scurtă privind vaccinarea anti-coronavirus, eram așezați pe locurile noastre confortabile pregătiți pentru zborul de 8 ore până la New York.

Elevii din grup socializează foarte ușor unii cu alții, chiar dacă sunt din toate colțurile țării! În tabăra internațională din New York au ajuns elevi din Arad, București, Pitești, Craiova, Constanța, Sibiu – avem speranța ca elevii din grupul de tabără să reușească să își păstreze aceste abilități și cu ceilalți elevi internaționali din campus.

3 - tabara usa 25122022

Am decolat la timp, iar piloții ne-au informat că zborul va dura aproximativ 8 ore. Așa că ne-am așezat cât mai comod cu putință și ne-am apucat să butonăm sistemul de divertisment din avion în căutarea filmelor preferate. Am primit două mese pe parcursul zborului, și desigur ceva gustări, sucuri, apă sau cafea și ceai la cerere. Prima masă, ceva mai consistentă, a fost la alegere dintre pește la cuptor cu orez sau paste cu brânză și sos de roșii, plus brânză camembert, unt, pâine, salată, prăjitură cu ciocolată, bomboană cu trufe, iar la a doua masă am primit sendviș cu cașcaval, iaurt cu fructe și o brioșă!

5 - tabara internationala newyork 25122022

 

7 - tabara cu insotitor de grup sua 25122022

Unii dintre noi chiar am reușit să dormim, printre pauzele pentru cele două mese și câteva filme. Nu prea au fost turbulențe, iar per total a fost un zbor confortabil, care a trecut repede. Orașul ne-a întâmpinat cu o priveliște spectaculoasă, iar după aterizare ne-am îndreptat spre zona de control pașapoarte și aici a început așteptarea noastră. 

6 - tabara engleza usa 25122022

Spre deosebire de Otopeni, aeroportul Newark era destul de aglomerat, astfel încât am așteptat câteva zeci de minute bune. Am trecut cu bine până la urmă și fără prea multe întrebări, iar pentru răbdarea de care au dat dovadă elevii au primit câte un goodie bag Qdays, care să le folosească pe durata șederii lor în New York și nu numai. Bagajele au sosit și ele întregi și ne așteptau deja pentru a le ridica. Mai apoi am pornit spre punctul de întâlnire cu reprezentantul școlii care urma să ne conducă și în aproximativ o oră eram în campus. A fost impresionant să vedem atât podul Mario Cuomo, cât și cupola clădirii principale a campusului, Butler Hall, iluminate în culorile verde și roșu – transmițând astfel sărbători fericite tuturor.

9 - tabara newyork 25122022

La sosire, eram așteptați de angajații școlii, care ne-au condus prin procedura de înregistrare și atribuire de camere, nu înainte însă de a lua prima masă la cantina campusului din Tarrytown. Pentru că am ajuns cu doar 5 minute înainte de închiderea cantinei, opțiunile nu au mai fost atât de bogate, însă elevii au putut alege între paste cu sos roșu, cartofi la cuptor, varză de Bruxelles la tigaie, pâinici proaspete, diferite feluri de salate, supă de pui sau supă miso, iar la desert biscuiți de casă.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 25122022

Elevii au fost cu toții repartizați în clădirea Ursula, astfel că după încheierea procedeului de înregistrare, ne-am instalat în camere, iar restul serii a fost petrecut familiarizându-ne cu această clădire de cazare, despachetând și visând deja la ziua de mâine, când urmează prima incursiune în Manhattan! 

Nu ratați ziua de mâine a jurnalului!

Mai multe imagini de pe parcursul călătoriei găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.