Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 10

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 10 – O zi liniștită în campus

După un weekend plin de plimbări și excursii a venit timpul pentru cursurile de limba engleză, dar și pentru puțină odihnă! Ziua de miercuri a fost petrecută de majoritatea elevilor în campus, și din cauza prognozei meteo care se anunța destul de capricioasă. Seara am putut participa la diferite activități organizate de către școală, alături de alți colegi internaționali.

Toți elevii au avut cursuri încă de la primele ore ale dimineții, astfel încât m-am întâlnit cu cei mai mulți dintre ei la micul dejun. M-am bucurat să observ că elevii știu deja cum funcționează lucrurile în campus și se descurcă în orice situație. Acest lucru demonstrează că știm să întrebăm, să colaborăm și să lucrăm atât individual, cât și în echipă, atunci când este necesar.

1 - tabara engleza newyork 03012023

La prânz, cantina a avut în meniu supă de pui cu orez sau supă miso, paste cu pui și sos alb sau roșu, tacos cu carne de porc, legume la tigaie, orez sau porumb, selecție de salate, iar la desert biscuiți de casă. 

2 - tabara in strainatate newyork 03012023

Fiind în grupe diferite de studiu, programul elevilor variază, astfel încât unii dintre aceștia au terminat astăzi la ora 12, în timp ce alții au avut cursuri până la ora 17, 15 sau 16. Iată impresiile elevilor de astăzi:

Iris: Cutting edge architecture combined with picturesque churches make New York a city that surprise you at every corner. Even if is crowded, you feel welcomed to be there since the people seem very friendly. In the EF campus you have the opportunity to be courageous and start conversations with foreign students. Apart from that, participating in the english classes boosts your vocabulary. Furthermore, you find out compelling facts about other cultures and social problems through the lessons that are discussed with the kind teachers you meet here.I am thrilled to be here!

Mălina: I had never been surrounded by so many people from such different parts of the world before I came to New York.Walking the streets of New York is an experience in itself. The skyscrapers in contrast with old buildings, traffic sounds and music coming from every corner, the recognizable and totally new smells, the light shows and neon signs, the loud and exuberant people. All together have undoubtedly left a mark on my inner world. As for the classes, I am really impressed by the relationship between the students and the teacher, as there is mutual communication and students are encouraged to speak their mind and freely ask questions.

3 - tabara usa 03012023

Și pentru că Iris dorește să studieze în viitor la Universitatea Columbia din New York și își dorea foarte mult să vadă campusul, ne-am organizat o vizită rapidă, la care ni s-a alăturat și Ana. În drum spre Universitate am povestit despre cursurile de limba engleză: Iris a fost foarte plăcut impresionată de varietatea subiectelor discutate – etică a fost subiectul zilei, însă discuția purtată în clasă a atins aspecte legate de poluare, defrișare, legile privind controlul armelor în SUA, dreptul de a deține și purta arme, eutanasierea oamenilor etc. Iar Iris a punctat foarte bine faptul că lecțiile sunt foarte interesante și pentru că implică cunoștințele de cultură generală ale elevilor. Ana ne-a spus că a lucrat exerciții pe marginea unui text având ca subiect principal afacerile internaționale, iar de partea de vocabular s-au declarat amândouă încântate.

4 - tabara newyork 03012023

 

 

6 - tabara engleza usa 03012023

Un tren și două metrouri mai târziu ajungeam la Universitatea Columbia. Aici am fost foarte plăcut impresionate de arhitectura clădirilor principale, de modul în care este organizat campusul și pentru că programul pentru tururi ghidate reîncepe doar pe 9 ianuarie, ne-am imaginat cât de frumos este și în interior.

7 - tabara cu insotitor de grup sua 03012023

Universitatea Columbia este o universitate privată de cercetare Ivy League din New York City. Aceasta a fost înființată în 1754 pe terenul Bisericii Trinity din Manhattan și este cea mai veche instituție de învățământ superior din New York și a cincea cea mai veche instituție de învățământ superior din Statele Unite. Nivelul ridicat de cercetare și instruire al Columbiei i-a adus calitatea de membru al Asociației Universităților Americane. Dotarea universității ajungea undeva la 11,26 miliarde de dolari în 2020, fiind una dintre cele mai mari instituții academice. 

11 - tabara engleza newyork 03012023

Ne-am întors la timp pentru cină, la care cantina a servit: pizza, cartofi dulci la cuptor, pui prăjit, macaroane cu brânză, Mac&cheese, salate, supe, iar la desert biscuiți de casă.

Ne-am organizat rapid, deoarece fetele își doreau încă de săptămâna trecută să participe la una dintre activitățile de seară – zumba. Pentru o oră, acestea s-au distrat, s-au mișcat și au dansat pe ritmuri latino, alături de o instructoare profesionistă.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 03012023

La clubul de film din această seară, am vizionat Ferdinand – o comedie  despre un taur prietenos, produsă de Walt Disney. Și aici ne-am simțit foarte bine, filmul conținând foarte multe scene amuzante care au adus buna dispoziție în rândul tuturor spectatorilor.

9 - tabara newyork 03012023

10 - tabara newyork cu insotitor 03012023

Tot în Rita Hall s-a organizat seara un turneu de biliard, la care au participat și alți elevi internaționali. Din păcate, din grupul nostru nu a fost nici un amator al acestui joc, astfel că ziua am încheiat-o în camere pregătindu-ne pentru o nouă zi plină de cursuri și pregătindu-ne ținutele pentru musicalul de mâine seară, despre care vă voi povesti mai multe în următoarea filă de jurnal.

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua a zecea de tabără găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.