Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 11

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 11 – Alladin pe Broadway!

Ziua de azi a fost o nouă zi intersantă în tabăra internațională din New York! Elevii au avut o zi plină de cursuri, au susținut testul de absolvire, iar seara am vizionat împreună un super spectacol pe Broadway!

3 - tabara usa 04012023

Cum astăzi a fost ziua în care elevii au trebuit să susțină testul final, iar unii dintre aceștia au dat testul chiar în cadrul unuia dintre cursuri, ne-am organizat cu restul elevilor în două grupe în funcție de orarul acestora: o grupă de la ora 11:30, iar cealaltă de la ora 14:30.

1 - tabara engleza newyork 04012023

Testul de absolvire a cursurilor durează 50 de minute şi are două secțiuni: una de citire şi una de ascultare. În general, elevii au fost de părere că testul a fost destul de dificil, iar rezultatul va reflecta nivelul actual de cunoştințe, bineînțeles dacă testul a fost tratat cu seriozitate. La festivitatea de absolvire elevii vor primi portofoliul academic, unde vor putea vedea și rezultatul obținut la testul de astăzi.

2 - tabara in strainatate newyork 04012023

Chiar dacă au susținut astăzi testul de absolvire, acest lucru nu înseamnă că orele nu continuă în mod normal: se pune în continuare prezența şi se notează activitatea de la cursuri.

I-am rugat pe Andrei și Daria să ne împărtășească impresiile lor de tabără.

Daria: The camp was wonderful.  I had a lot of fun.  I learned many new things.  The tourist spots I visited amazed me.  I hope to return here in the future.

Andrei: This winter camp in the big city was wonderful. I learned a lot of things , from English to be independent in a such big city like NY. In the camp we had so many activities and when we went to Manhattan we could visit and see a lot of beautiful places, like museums, parks and the spectacular views of NY.

Pentru masa de prânz, cantina ne-a pregătit supă de linte sau miso, paste cu sos alb sau roșu, sendviș cu carne de porc și cremă de brânză, chipsuri de cartofi, broccoli la cuptor, chilli con carne, orez, salate, iar la desert biscuiți cu ciocolată.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 04012023

Elevii au continuat apoi cursurile, în cadrul cărora au lucrat la proiecte variate, au discutat pe marginea a diferite subiecte captivante sau au făcut exerciții de vocabular.

La ora 17:00 toată lumea era gata cu școala pe ziua de azi, așadar ne-am reunit cu toții în fața clădirii Butler, unde ne-am întâlnit cu alți elevi internaționali și cu Gabriela – liderul de activități ce avea să ne însoțească astăzi pe Broadway. La 17:10, autobuzul școlar pentru transferul spre spectacolul la care urma să participăm era gata de plecare. În această tabără am vizionat o producție Disney foarte apreciată: Alladin!

4 - tabara newyork 04012023

5 - tabara internationala newyork 04012023

La teatrul New Amsterdam din Times Square am ajuns în timp util, însă coada la intrarea în teatru fiind foarte mare, ne-am organizat rapid împărțind biletele și așezându-ne la rând. În scurt timp, am intrat în sală și ghidați de angajați ai teatrului, ne-am ocupat locurile prestabilite. Acest teatru a fost achiziționat de compania Walt Disney și astfel a fost gazda mai multor spectacole Disney precum The Lion King, Mary Poppins și altele. Acum, este gazda musicalului lansat de Disney: Alladin.

6 - tabara engleza usa 04012023

Spectacolul pregătit pentru Broadway cuprinde melodiile originale din filmul cu același nume, dar și alte creații special gândite pentru scenă. Spectacolul a fost plin de culoare, energie, cântec și magie, duhul din lampă controlând tot felul de creații ce dădeau impresia unor numere de magie spectaculoase. Este clar un spectacol ce nu se poate povesti, trebuie văzut și trebuie trăit.

7 - tabara cu insotitor de grup sua 04012023

O să vă prezentăm totuși câteva detalii care să vă trezească interesul. 337 de costume care de care mai deosebite au fost folosite pe parcursul acestei piese, unele dintre ele fiind schimbate atât de repede încât dădeau impresia unui număr de magie. Apropo de magie, 84 de numere de iluzionism și efecte speciale numără această piesă.

Muzica este live desigur, atât vocea cât și orchestra de sub scenă, iar elevii s-au declarat foarte impresionați de spectacol, cu toții apreciind atât calitatea piesei, cât și modul de punere în scenă! Credem că am reușit să aducem acest gen de artă în atenția elevilor din tabără și cu siguranță își vor dori să mai revadă un musical în viitor.

9 - tabara newyork 04012023

10 - tabara newyork cu insotitor 04012023

La finalul spectacolului ne-am regrupat, ne-am întâlnit cu restul elevilor internaționali și ne-am îndreptat spre autobuzul școlar ce avea să ne aducă înapoi în campus!

Ora destul de târzie ne-a determinat să încheiem seara în camere, însă buna dispoziție le-a determinat pe fete să continue puțin distracția, cântecelor lor auzindu-se pe coridor câteva minute bune. 🙂 

Pe mâine!

Mai multe imagini din ziua a unsprezecea de tabără găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.