Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 12

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 12 – Cursuri captivante și ultima sesiune de cumpărături

Joi a fost o nouă zi plină cu lecții de limba engleză pentru elevii din tabăra în New York. După terminarea acestora, am profitat de câteva ore libere pentru a face ultimele cumpărături la Palisades Mall, iar mai apoi unii dintre elevi au mers la yoga, în timp ce alții au început deja să își organizeze ușor ușor bagajele. Chiar discutam astăzi cu Andreea că timpul petrecut aici a zburat foarte repede, mai ales că am avut cu toții un program destul de încărcat, care ne-a îmbogățit întreaga experiență. 

Pentru micul dejun, pe lângă varietatea de preparate care ne sunt puse la dispoziție zilnic, astăzi cantina ne-a oferit și omletă umplută la alegere cu brânză, ciuperci, ardei sau roșii.

Și pentru că săptămâna trecută a fost ceva mai liberă datorită sărbătorilor de iarnă, zilele acestea elevii au avut un program mai încărcat cu lecții de limba engleză, cu câte 3 sau 4 sesiuni pe parcursul zilei. 

6 - tabara engleza usa 05012023

Cursurile de interes special au fost foarte apreciate de elevi, unii dintre ei studiind partea de vocabular, iar ceilalți partea de comunicare. Maniera interactivă de a preda a profesorilor, precum și axarea pe metoda de predare EF folosită de aceștia sunt menite să îi scoată pe elevi din zona lor de confort și să îi ghideze în a-și exprima propriile păreri în legătură cu diferite subiecte de actualitate, utilizând gramatica în mod corect, dar și cuvinte noi din vocabular. 

2 - tabara in strainatate newyork 05012023

De asemenea, faptul că elevii au fost împărțiți în grupe diferite de studiu le-a oferit ocazia să interacționeze și cu alți colegi internaționali și să folosească limba engleză și mai mult. Spre exemplu, Iris îmi povestea că este într-o grupă restrânsă de studiu cu încă alți 6 colegi din Chile, Argentina, Bolivia etc. – am observat și noi ceilalți că sunt mulți elevi din America de Sud în campus la acest moment, însă așa cum aflat ulterior motivul este faptul că ei acum au vacanța de vară. Andreea a lucrat astăzi la un proiect despre tehnologie, iar Ana – dintre cele 6 variante primite la curs, a ales să scrie despre abilitățile necesare pentru a lucra în străinătate; în timp ce Iris a discutat despre egalitatea între sexe, iar Denis a lucrat exercițiile din manualul de la curs. Avem parte de elevi foarte buni la engleză în grupul nostru, cu toții fiind clasați la nivelul B2 sau C1, însă școală are grupe de studiu pentru orice nivel de cunoștințe, de la A1 la C2.

5 - tabara internationala newyork 05012023

Sorin ne-a împărtășit și el impresiile lui de tabără: The campus is very beautiful, it’s big and has a lot of stuff, like a inside shop, the New York was beautiful, every time I arrived, I didn’t want to leave, everything is nice.

Prânzul a fost și el pe gustul nostru, burgerii vegetali sau cu carne de vită fiind la mare căutare. Nu au lipsit pastele, supa de pui cu legume sau supa miso, varietatea de salate și o prăjitură delicioasă cu ciocolată și banane la desert.

4 - tabara newyork 05012023

3 - tabara usa 05012023

După cursuri, ne-am propus să mai facem o scurtă vizită la un mall din apropierea campusului pentru ca elevii să își poată face ultimele cumpărături înainte de plecare. Denis, Ana și Andrei au preferat să rămână în campus să se odihnească sau să lucreze la proiectele pentru școală.

12 - tabara in strainatate usa 05012023

Împreună cu ceilalți am ajuns la Palisades Center în jurul orei 17:00. Ne așteptau peste 400 de magazine în al doilea cel mai mare mall din zona metropolitană New York și al 8-lea din SUA. Ca și comparație, întreg complexul Băneasa Shopping City din parte de nord a Bucureștiului are 55,000 m2 de spațiu comercial. Pentru că în America totul este mai mare, Palisades Center are peste 200,000 m2 de spațiu comercial, dispuși pe patru etaje.

10 - tabara newyork cu insotitor 05012023

Elevii au avut 2 ore pentru cumpărături, urmând ca mai apoi să ne întoarcem în campus la timp pentru cină și activitățile de seară. Majoritatea știau deja în ce magazine doreau să ajungă, astfel încât nu ne-a fost greu să ne organizăm și să căutăm exact ceea ce aveam nevoie. 

7 - tabara cu insotitor de grup sua 05012023

11 - tabara engleza newyork 05012023

Cu zâmbetul pe buze și destul de mulțumiți de achizițiile făcute astăzi, ne-am îndreptat înapoi spre campus, ajungând la timp pentru a mânca și cina – orez cu pui la cuptor, pizza, salată de paste reci sau paste cu sos alb sau roșu și la desert prăjitură cu ciocolată.

După cină, majoritatea elevilor s-au retras în camere pentru a-și organiza bagajele, iar eu le-am însoțit pe Iris și Maria la o sesiune relaxantă de yoga, în cadrul căreia am învățat cum să ne detoxifiem corpul cu ajutorul anumitor mișcări, astfel încât energia pozitivă să ne bine dispună și să ne încălzească întregul corp. Alături de alți participanți internaționali, am exersat mișcările propuse de instructorul de yoga, care ne-a explicat pe larg cum anume se execută corect aceste posturi, tocmai pentru a obține rezultate desăvârșite. La sfârșitul sesiunii, fetele i-au cerut profesorului și câteva sfaturi cu privire la ce programe și ce instructori de yoga putem urmări pe YouTube pentru a încerca astfel de exerciții și acasă.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 05012023

9 - tabara newyork 05012023

De asemenea, amatorii puteau participa și la clubul de baschet, însă din grupul nostru nu a fost nimeni interesat.

Seara elevii au încheiat-o în camerele lor, terminându-și proiectele pentru lecțiile de mâine sau încercând să termine aranjarea cumpărăturilor în bagajele ce parcă s-au micșorat între timp.:)

Mâine este ultima zi de tabără în care ne așteaptă o ultimă incursiune spectaculoasă în Manhattan. Așadar, nu ratați jurnalul de mâine!

Mai multe imagini din a douăsprezecea zi de tabără găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.