Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 14

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 14 – Goodbye, New York City!

Ultimele momente petrecute în campusul de la școala EF New York au sosit. Iată-ne și pe noi, grupul restrâns al taberei internaționale de iarnă ajuns la finalul șederii într-una din cele mai cunoscute metropole ale lumii. New York ne-a fost “acasă” pentru două săptămâni, însă astăzi am pornit la drum înapoi spre România.

1 - tabara engleza newyork 07012023

Sâmbătă dimineața ne-am reunit la ora 10 în fața clădirii de cazare, am mai cântărit o dată bagajele pentru a ne asigura că ne încadrăm în limita de kilograme, am făcut o verificare rapidă a camerelor și apoi am pornit spre clădirea Butler. Nici nu am eliberat bine camerele, că echipele de curățenie deja sosiseră: în timp ce grupurile din campus urmează să plece în acest weekend, câteva sute de elevi ce urmează programe de lungă durată vor sosi în campus. Ne-am lăsat bagajele în holul clădirii Butler, în grija unui angajat de la securitate și ne-am îndreptat spre cantină și zona de activități.

Până la sosirea transferului către aeroport, programată la ora 11:30, elevii au mai avut o oră la dispoziție pentru relaxare în spațiile comune sau pentru cumpărături de ultim moment, înainte de brunch-ul de la ora 11:00.

2 - tabara in strainatate newyork 07012023

4 - tabara newyork 07012023

Unii dintre elevi au ales să joace o partidă de șah, alții au jucat biliard sau ping-pong, în timp ce restul au făcut o ultimă vizită rapidă la magazinul 7eleven din Tarrytown. În zona pentru relaxare, au sosit și alți elevi internaționali, care au dat drumul la muzică și s-au alăturat diferitelor activități. În scurt timp, cantina a fost gata cu brunch-ul, astfel că bine-dispuși și pregătiți de călătoria lungă ce ne aștepta, am mâncat împreună, bucurându-ne de ultimele momente petrecute aici. 
3 - tabara usa 07012023

La brunch cantina a servit: omletă, cartofi la cuptor, cârnăciori, chiftele, clătite americane, vafe, diferite produse pentru sendvișuri, budincă de ovăz, cereale cu lapte, bagels, cremă de brânză, iaurt natural sau cu fructe, granola și patiserie. Bineînțeles, nu au lipsit cafeaua, sucurile și ceaiurile.

La ora 11:30 sosea mașina de transfer ce urma să ne ducă la aeroport. Fiind weekend, traficul a fost destul de intens, însă călătoria noastră până la aeroport s-a încadrat în aproximativ o oră. 

Am avut astfel timp suficient să lăsăm bagajele și să trecem prin controlul de securitate fără să fim pe fugă. După o oră de timp liber în aeroport, ne-am reunit la poarta de îmbarcare și în scurt timp eram în avion. Zborul a durat puțin peste 6 ore și am avut ocazia să mâncăm atât cina, cât și micul dejun, cu reprize de somn sau vizionare de filme.

9 - tabara newyork 07012023

6 - tabara engleza usa 07012023

Ajunși cu bine la Paris, am identificat prima dată poarta de unde pleca zborul nostru, iar pentru îmbarcare ne-am întâlnit 3 ore mai târziu. Între timp, elevii au avut timp berechet pentru a vizita magazinele din aeroport, pentru a mânca o gustare sau pentru a mai trage un pui de somn în spațiile de așteptare. Fetele au profitat de ocazie pentru a-și scrie ultimele gânduri una către cealaltă, cu promisiunea că vor păstra prieteniile legate și se vor revedea curând. De asemenea, am stabilit împreună că vom face o revedere la Brașov și cu siguranță, după ce își va începe studiile la Universitatea Columbia din New York, ne vom reîntoarce și noi pentru a o vizita pe Iris.

7 - tabara cu insotitor de grup sua 07012023

Ne-am reunit în fața porții la ora stabilită, iar 30 de minute mai târziu, eram pe locurile noastre, gata de ultimul traseu de zbor. Și acesta a fost un zbor lin, și chiar dacă oboseala își spunea cuvântul, eram cu toții cu zâmbetul pe buze. Elevii erau totuși puțin melancolici pentru că s-a terminat o experiență frumoasă, de care cu siguranță ne vom aminti mult timp de acum înainte, dar și entuziasmați că își revăd familiile și prietenii și mai ales, că mâine reîncep școala.:) 

10 - tabara newyork cu insotitor 07012023

Ne-am luat rămas bun nu înainte de a mai face încă o fotografie de grup, ne-am promis că vom păstra legătura și ne-am îmbrățișat, cu speranța că ne vom mai întâlni și în viitor, poate chiar în alte tabere viitoare.:)

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 07012023

Fiecare tabără reprezintă și un mediu excelent de pregătire pentru viața de student, în străinătate sau într-un oraș diferit de cel de reședință. Varietatea situațiilor pe care elevii le experimentează într-un astfel de mediu internațional sunt menite să le lărgească orizonturile și să îi ajute în procesul de imersiune culturală și lingvistică, care, cu siguranță le va fi de mare folos în viitor. Desigur că fiecare participant este diferit și, de aceea, în această tabără activitățile opționale nu au fost obligatorii – după cum le spune și numele, însă fiind un grup restrâns am avut avantajul de a putea discuta și mai mult cu elevii pentru a încerca să facem câte puțin din ce își dorește fiecare. Bineînțeles, aceste două săptămâni au încercat să ofere și o ușoară responsabilizare, management al timpului și maturizare. Dar nu am uitat că este vorba de o tabără în adolescență, în timpul sărbătorilor de iarnă, pe care elevii și-o vor aduce aminte, sper cu drag, pentru tot restul vieții – de aceea le-am oferit și timp pentru distracție. Sper că am reușit să mulțumesc pe toată lumea, de la elev la părinte, la frați sau prieteni – prin acest jurnal, prin activități și prin pozele postate pe rețelele de socializare.

             Cu drag, Alina – însoțitor de grup tabără New York, iarnă, 2022-2023

Mai multe imagini din ultima zi de tabără găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.