Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 3

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 3 – Teste de comunicare, sesiuni orientative și Top of the Rock

Astăzi a fost din nou o zi plină pentru elevii din tabăra internațională în New York! Încă de dimineață, la ora 8:00 am început cu un mic dejun copios, iar apoi am avut parte de introducerea din partea școlii și testările pentru cei ce nu au susținut examinarea orală înaintea venirii în tabără. Apoi ne-am aventurat în Manhattan!

Începând cu ora 8:00 am mers să mâncăm micul dejun pentru a avea energia necesară testelor de comunicare, care au reprezentat primul punct din agenda noastră de astăzi. Meniul de la cantină a fost variat – de la fructe proaspete la musli și cereale, iaurturi, omletă simplă sau cu șuncă, cârnăciori de porc, pâine prăjită cu ou, cartofi la cuptor, clătite și desigur patiserii, diferite sucuri, cafea sau ceai.

1 - tabara engleza newyork 27122022

De la ora 9:00 a urmat sesiunea online, programată cu angajații biroului academic, unde elevilor li s-a explicat modul în care își pot vedea orarele de studiu, felul în care sunt organizate grupele de studiu, dar și procedurile prin care pot solicita schimbarea grupei de studiu. Imediat după aceea, profesorii școlii au discutat rând pe rând cu elevii. Au fost discuții informale prin care aceștia au evaluat abilitățile de comunicare ale cursanților pentru a se asigura că aceștia sunt plasați în grupe de studiu corespunzătoare nivelului lor de cunoștințe.

Apoi a început sesiunea de orientare și informații în amfiteatrul clădirii Rita. Aici, Sheyenne și Amy – coordonatoarele pentru grupuri din partea școlii ne-au trecut în revistă regulile, precum și așteptările școlii. Sunt doua astfel de sesiuni organizate la începutul fiecărei săptămâni – una pentru elevii ce călătoresc individual și cealaltă pentru grupurile ce sosesc în școală în săptămâna respectivă.

Am aflat orele până la care elevii pot să fie afară din clădirile în care locuiesc, dar și faptul că acum în școală se mai află încă două alte două grupuri, unul din Mexic și altul din Indonezia. Ni s-a vorbit despre diversele departamente din școală, dar și despre cum să respectăm comunitatea locală și proprietățile din jur. Ni s-a prezentat și modul în care școala răspunde la diversele nevoi ale elevilor, dar și persoanele ori departamentele cu care trebuie să luăm legătura atunci când avem nevoie de anumite informații.

2 - tabara in strainatate newyork 27122022

Elevilor li s-a spus despre faptul că recepția de la Rita este deschisă până la miezul nopții, iar elevii vin în acest lobby pentru a se juca împreună cu colegii internaționali din tabără sau pentru a folosi calculatoarele disponibile aici. Tot la această sesiune elevii au aflat despre activitățile gratuite oferite de către școală, cum ar fi zumba, volei, fotbal, seri de film ori karaoke și multe altele!

După toate sesiunile de informare și testare și după ce și-au luat masa de prânz – supă miso ori ciorbă de vită cu legume, tacos cu porc sau fasole, legume la cuptor, orez, guacamole, brânză, salată, smântână și sos de roșii, macaroane cu brânză, diferite salate și mezeluri – elevii din tabără au plecat în a doua lor excursie prin Manhattan, alături de alți elevi din campus, liderul de grup și Fernanda, reprezentanta școlii. Am călătorit și de această dată cu trenul spre Manhattan așa încât plimbarea până la gară a fost totodată ocazia ideală de a admira frumosul orășel Tarrytown, gazda noastră.

3 - tabara usa 27122022

Frecvența cu care Tarrytown este legat de Grand Central Station e destul de mare, însă trenul tocmai plecase când am ajuns noi în stație așa încât am așteptat aproximativ 15 minute până la sosirea următorului tren. Am nimerit un tren ce a oprit în destul de multe stații, dar tot am ajuns cam în 50 de minute. În terminalul Grand Central Station, elevii au admirat din nou frumusețea acestui monument istoric și reprezentativ pentru New York, ce a fost inaugurat în 1871.

14 - tabara engleza newyork 27122022

Apoi am ieșit din gară și am înaintat pe străduțe trecând Madison Avenue până pe 5th Avenue, strada celebră pentru ale sale magazine. A trebuit totuși să ne continuăm plimbarea, ziua de astăzi nefiind pentru cumpărături :). Rockefeller Plaza este o piață impunătoare construită pentru a sărbători cunoașterea și multiculturalitatea. Întreg spațiul de la piciorul lui Rockefeller Center este un spațiu pietonal amenajat cu magazine și cafenele, dar și cu foarte multe inscripții, ornamente și steaguri, care acum erau decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă. Desigur că faimosul brad împodobit era atracția zonei, iar patinoarul de la baza clădirii întregea acest cadru de poveste.

4 - tabara newyork 27122022

Prin construcția acestui turn, John D. Rockefeller Jr. a oferit de lucru pentru mai mult de 40,000 de oameni, așadar este recunoscut și apreciat pentru că a ajutat oamenii într-una dintre cele mai negre perioade ale orașului, atunci când faimoasa bursă din New York s-a prăbușit și foarte mulți și-au pierdut absolut tot ceea ce dețineau. Din cauza aglomerației din această perioadă a anului, am așteptat puțin până să intrăm în clădire, însă mai târziu am fost recunoscători pentru această întârziere, pozele vorbind de la sine.

15 - tabara engleza cu insotitor newyork 27122022

Controlul de securitate pentru intrarea în clădire s-a desfășurat destul de rapid și în 43 de secunde, liftul ce atinge viteza de 24 km/h ne-a dus la antepenultimul etaj al punții de observație. Aici, la etajul 68 se află magazinul și una dintre punțile de observație cu pereți de sticlă. Etajul 69 oferă priveliște la 360 de grade, iar de la etajul 70 – ce este retras, vizitatorii pot face poze fără pereți de sticlă. Într-adevăr a meritat vizitat acest obiectiv faimos, iar apusul din această seară ne-a oferit o imagine spectaculoasă pe care nu o vom uita prea curând!

5 - tabara internationala newyork 27122022

Toți elevii din tabără au fost foarte impresionați de priveliștea cu adevărat impresionantă, drept pentru care au avut timp suficient pentru sesiunea de poze on “Top of The Rock” – cum mai este denumită această clădire. 

6 - tabara engleza usa 27122022

Mai apoi, elevii au avut 45 de minute libere, unii dintre aceștia alegând să viziteze anumite magazine, iar ceilalți au rămas în zona patinoarului și a bradului spectaculos împodobit pentru încă o sesiune de poze. La ora 17:30, ne-am reîntâlnit cu toții în zona patinoarului și ne-am grăbit să ne întoarcem la Grand Central Station pentru a lua trenul care urma să ne ducă înapoi în Tarrytown. Din păcate, mulțimea nu ne-a permis să înaintăm așa cum ne așteptam, așadar nu am prins trenul planificat, ci pe următorul. Ne-am bucurat însă de spectacolul de sunet și lumini de la bine cunoscutul magazin new yorkez Saks de pe 5th Avenue, cât și de atmosfera nocturnă, care, după cum bine puncta Andreea, transformă orașul în întregime. 

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 27122022

9 - tabara newyork 27122022

Odată ajunși în gara din Tarrytown ne-am grăbit către campus, ajungând fix la timp pentru a savura cina bine meritată din această seară: pizza, paste cu sos roșu sau alb și parmezan, piure de cartofi cu chiftele, salate și o prăjitură delicioasă cu nuci și ciocolată.

Chiar dacă ne propusesem să participăm la sesiunea de zumba din această seară, oboseala și-a spus cuvântul astfel că am preferat să alegem clubul de film pentru astăzi. Aici Maria, Iris, Ana Maria și Mălina au vizionat “Noapte la muzeu 1”. Denis a ales să participate la turneul de jocuri video, unde chiar dacă nu a câștigat, a interacționat cu alți elevi internaționali. Ceilalți elevi s-au retras în camere pentru a se relaxa. La ora 22:00 toată lumea era gata de culcare, pregătită și entuziasmată pentru cursurile ce urmează să înceapă mâine.

11 - tabara engleza newyork 27122022

10 - tabara newyork cu insotitor 27122022

Așadar, pe mâine!

Mai multe imagini de pe parcursul călătoriei găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.