Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 4

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 4 – Plimbare în Sleepy Hollow și primele cursuri

Ce bine ne-a prins somnul de noaptea trecută! Astăzi a fost o zi puțin mai relaxantă în tabăra din New York. După plimbările din primele zile și oboseala de pe drum, elevii au avut nevoie și de puțin timp de respiro. Asta nu înseamnă că nu am făcut și văzut lucruri interesante, doar că am rămas în zona școlii.

Ne-am început ziua cu micul dejun. Unii dintre noi :). Unii dintre elevi s-au trezit mai greu, așa încât au sărit peste micul dejun. Opțiunile au fost vafe, omletă, șuncă, cartofi, budincă de griș cu brânză, iaurt cu granola sau cereale cu lapte, budincă de ovăz, sendvișuri calde cu brânză, ou ochi și șuncă, bagels și patiserie. Denis, Sorin și Andreea au avut cursuri încă de dimineață, în timp ce restul elevilor au început la ora 13:15.

9 - tabara newyork 28122022

Cursurile la EF New York au 40 de minute și sunt grupate două câte două în așa fel încât o sesiune să dureze 1 oră și 20 de minute. După două sesiuni de dimineață, a urmat masa de prânz, iar apoi încă o lecție de interes special. Acestea sunt oferite de către școală în funcție de preferințele și interesele comunicate de elevi în prealabil.

2 - tabara in strainatate newyork 28122022

Pentru cei care au avut liberă dimineața, am sugerat o plimbare ușoară prin Tarrytown până în Sleepy Hollow. Orășelul în care ne aflăm face parte din zona Westchester și este o suburbie afluentă a orașului New York. Plimbarea ne-a dus și în Sleepy Hollow – orășel ce reprezintă inspirația Legendei Călărețului Fără Cap, scrisă de Washington Irving, iar una dintre ecranizări îl are pe Johnny Depp în rolul principal. Ambele orășele învecinate au fost fondate între 1640 și 1648 și sunt pline de dealuri, clădiri istorice, dar și case foarte frumoase înconjurate de parcuri. 

3 - tabara usa 28122022

10 - tabara newyork cu insotitor 28122022

Ne-am început traseul cu o primă oprire la o cafenea locală foarte cochetă, unde ne-am bucurat fiecare de câte o băutură caldă delicioasă. Mai apoi, am continuat spre Sleepy Hollow, în încercarea de a găsi mai multe indicii despre Călărețul Fără Cap și a sa legendă. Soarele ne-a ridicat și el buna dispoziție și cheful de mers pe jos și iată-ne ajunse la cimitirul Old Dutch Church of Sleepy Hollow, unde am putut vedea piatra funerară a lui Washington Irving – autorul cărții Legenda Călărețului Fără Cap. A fost o plimbare foarte plăcută pentru toată lumea, oferindu-ne ocazia să înțelegem mai bine de unde a venit inspirația acestei legende atât de faimoase.

11 - tabara engleza newyork 28122022

12 - tabara in strainatate usa 28122022

1 - tabara engleza newyork 28122022

Am revenit în campus la fix pentru masa de prânz. Pentru aceasta cantina a avut în meniu: pui la cuptor, chiftele sau tofu în sos de roșii, chipsuri de cartofi, broccoli la cuptor, supă miso sau de pui cu legume, diferite salate și mezeluri pentru sendvișuri, iar la desert prăjitură cu ciocolată.

După prânz, cursurile au continuat pentru unii dintre elevi, iar ceilalți au început cu primele sesiuni. Și pentru că Andreea a avut cursuri de dimineață, i-am propus să mergem împreună la o nouă plimbare în Sleepy Hollow, lucru de care a fost foarte încântată. Am povestit despre școală și planuri de viitor și nici nu am realizat cât de repede ne-am mișcat, astfel că am ajuns înapoi în campus la momentul potrivit pentru un apus memorabil. Ne-am bucurat și de întâlnirea cu căprioarele ce pășteau liniștite pe terenul de fotbal și ne-am declarat mulțumite de ieșirea făcută.

5 - tabara internationala newyork 28122022

6 - tabara engleza usa 28122022

La cină elevii au putut alege între orez, carne de vită cu sos roșu, noodles, tofu în sos roșu, salate și supe, iar la desert înghețată. După aceea Maria, Iris și Mălina au vizitat sala de sport, unde au profitat de faptul că sala de dans era liberă și s-au bucurat de un antrenament distractiv. Mai târziu au mers și la sala de fitness, de care s-au declarat foarte mulțumite.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 28122022

7 - tabara cu insotitor de grup sua 28122022

La ora 21:30, le-am dat întâlnire tuturor elevilor pentru a discuta câteva dintre modificările programului nostru, precum faptul că mâine după amiază ne așteaptă deja mult visata sesiune de cumpărături la Woodbury Commons Outlets. Avem deci și mâine o zi destul de încărcată, dar elevii sunt încântați chiar și de acest lucru. Majoritatea mi-au povestit că le plac foarte mult cursurile și maniera relaxată în care se predă și se discută aici, iar acest lucru nu face decât să mă bucure.

Nu ratați o nouă filă de jurnal mâine!

Mai multe imagini din ziua a patra de tabără găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.