Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 5

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 5 – Cursuri și cumpărături la Woodbury Commons Outlets

O mare parte a zilei de joi a fost dedicată cursurilor, astfel elevii și-au petrecut ziua în campus până la ora 15. Am avut timp berechet pentru lecții (pentru cei mai mulți dintre elevi încheindu-se la ora 14:50), mic dejun și prânz servite de cantină. La ora 15, când m-am întâlnit cu elevii pentru excursia programată, mai mulți dintre ei mi-au mărturisit că sunt mulțumiți de maniera în care se desfășoară cursurile, de discuțiile avute, dar și de proiectele la care participă.

3 - tabara usa 29122022

Astăzi am rugat-o pe Ana-Maria să ne împărtășească impresiile ei despre tabără. Iată ce ne-a spus: 

New York is probably the first state that surprised me the most with the architecture of each of its skyscrapers, people from all around the world and the many places we visited by now. Most of the courses require a lot of interaction. I learned new facts and got the opportunity to speak to some of them who are from Argentina, Brazil and Mexico.

Autobuzul tipic american a sosit la ora exactă spentru a ne prelua din fața clădirii Spellman, iar noi ardeam de nerăbdare și aveam cardurile pregătite pentru sesiunea de cumpărături de astăzi. Ne-am întâlnit acolo și cu grupul din Indonezia, alături de care am călătorit până la destinație – Woodbury Commons Premium Outlet Mall. Traficul nu a fost foarte greu spre mall astfel încât ne-a luat aproape o oră să ajungem acolo, timp folosit pentru puțină relaxare după toate cursurile de astăzi.

5 - tabara internationala newyork 29122022

Woodbury Commons este un outlet mall care cuprinde puțin peste 250 de magazine de tip premium. Printre mărcile găsite aici se pot enumera: Tory Burch, Nike, Celine, Bottega Veneta, Polo Ralph Lauren, Michael Kors, Burberry, Coach, The North Face, Columbia, Tommy Hilfiger și multe altele mai mult sau mai puțin cunoscute în Europa. Reducerile sunt între 40 și 65% zilnic, în unele cazuri existând reduceri de 80%.

6 - tabara engleza usa 29122022

Suprafața ocupată este de aproximativ 72,000 mp, fiecare magazin fiind amplasat în câte o căsuță, mai mică sau mai mare. Potecile din mall constituie un labirint printre magazine așa încât din loc în loc există hărți interactive care arată clienților cum să ajungă mai ușor de la un magazin la altul. Există desigur și multe locuri de unde se poate lua masa în Market Hall, dar și băncuțe ori locuri acoperite pentru odihnă. Zonele de cumpărături sunt codate pe culori și nume în așa fel încât vizitatorii să se poată organiza mai bine și să se poată orienta.

2 - tabara in strainatate newyork 29122022

Locul este o adevărată atracție pentru turiștii interesați de cumpărături fiind la aproximativ o oră și 20 de minute de orașul New York. Din centrul orașului există autobuze speciale care aduc aici potențialii clienți. Woodbury Commons este totodată sursa principală de venit pentru zona administrativă în care este amplasat, generând sume foarte mari la bugetul local prin colectarea taxelor de vânzare.

10 - tabara newyork cu insotitor 29122022

Totuși, în pofida sumelor mari pe care le adună la bugetul local, mallul nu aduce numai bucurii localnicilor. Cu ocazia zilelor tradiționale de cumpărături, întreaga zonă se blochează complet, traficul devenind o lungă coloană de mașini care vin din toate direcțiile pentru a prinde reducerile de aici. Într-una dintre ocazii, în urmă cu câțiva ani coada de mașini s-a întins pe 24 de kilometri înspre New York. Nu știu dacă ziua de cumpărături a fost una de succes pentru ei, așa cum a fost pentru noi :).

7 - tabara cu insotitor de grup sua 29122022

Aproape de ora 19:30, am început să găsesc copiii la zona de mese, majoritatea luându-și câte ceva de mâncare pentru cină. Printre pungile de cumpărături, am reușit să facem și câteva poze cu grupul de elevi din tabără. Fiecare dintre ei și-a găsit câte ceva, putând să declarăm astfel că a fost o ieșire de succes și bănuiesc că acum sunt mai aproape de finalul listei lor de cumpărături.

11 - tabara engleza newyork 28122022

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 29122022

V-am vorbit mai devreme despre traficul de pe autostradă, ei bine la retur am parcurs aceeași distanță în 30 de minute, autobuzul ajungând la campus foarte repede așa încât până la ora 22 eram înapoi în camere. Elevii și-au organizat seara astfel încât să se poată pregăti pentru mâine. Vineri este o zi liberă, fără cursuri, în SUA, așadar am pregătit o nouă incursiune în Manhattan pentru a mai bifa câteva obiective esențiale de pe lista noastră.

Mai multe imagini din ziua a cincea de tabără găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.