Tabăra Engleză New York iarna – Ziua 6

Dec 25
Dec 26
Dec 27
Dec 28
Dec 29
Dec 30
Dec 31
Jan 01
Jan 02
Jan 03
Jan 04
Jan 05
Jan 06
Jan 07

Ziua 6 – Plimbare în Central Park și vizită la Muzeul American de Științe ale Naturii

Deoarece ziua de vineri a fost o zi liberă pentru elevi, iar soarele nu s-a sfiit să ridice puțin temperatura (aproximativ 15 grade C), ne-am organizat pentru o plimbare plăcută prin Central Park și o vizită la muzeu, încheind seara în campus cu o sesiune distractivă de karaoke.

3 - tabara usa 30122022

Întâlnirea din această dimineață a fost stabilită pentru ora 11, pentru a mânca brunch-ul înainte de noua incursiune în Manhattan. Astfel, elevii au putut dormi mai mult pentru a-și reîncărca puțin bateriile, pregătindu-se pentru plimbarea de astăzi. La brunch, cantina a servit: omletă, chiftele, roșii la cuptor, griș cu brânză și cartofi rași la cuptor, o varietate de mezeluri pentru sendvișuri, budincă de ovăz, iaurt cu fructe sau natural, granola, ananas, pepene galben, cereale cu lapte, bagels, cremă de brânză, patiserie și vafe proaspete cu sirop de ciocolată sau vanilie – delicioase :).

După ce am mâncat bine, am pornit într-o plimbare plăcută spre stația de unde am luat din nou trenul spre Grand Central Station. Denis a preferat să rămână în campus astăzi pentru a se relaxa.

Noi ceilalți, ajunși în oraș și bucurându-ne de vremea cu adevărat frumoasă și caldă, ne-am hotărât să explorăm Central Park, pentru ca mai apoi să vizităm Muzeul American de Științe ale Naturii, care se poate vizita gratuit în ultima oră a programului. Așadar, am pornit la pas pe străzile aglomerate din Manhattan spre Columbus Circle, acolo unde se află una dintre intrările principale în parc. Am putut simți astfel agitația acestui oraș spectaculos, ce ne uimește de fiecare dată cu diversitatea culturală și arhitecturală a fiecărei zone. 

2 - tabara in strainatate newyork 30122022

Daria și Sorin au dorit să viziteze niște magazine aflate în zona parcului, iar mai târziu acestora li s-a alăturat și Andrei, urmând ca ulterior să ne reunim cu toții la plecarea spre campus. Împreună cu fetele am mers la patinoarul din parc, de care eram foarte entuziasmate pentru că ne-am propus să încercăm patinele cât mai curând. Am renunțat însă la idee pentru moment când am văzut cât de lungă era coada pentru a intra pe patinoar.

După o sesiune prelungită de poze ne-am aventurat mai departe în Central Park. A fost prima oară când unii dintre elevi au luat contactul cu această oază de liniște și relaxare din mijlocul junglei de beton – spun asta fiindcă pe alocuri Central Park aduce aminte de o pădure liniștită.. chiar și potecile fiind de pământ, șerpuite printre trunchiurile copacilor, veverițele prietenoase fiind nelipsite și oferind o notă și mai mare de veselie acestui loc deosebit. 

4 - tabara newyork 30122022

Farmecul lui Central Park este dat și de faptul că e un parc foarte intens folosit de către localnici, nu doar un loc unde vin turiștii, lucru pe care am putut să îl observăm și noi astăzi: oameni relaxați alergând sau jucându-se diferite jocuri sau pur și simplu, relaxându-se la plimbare în natură.

Am găsit locuri unde oamenii puteau închiria bărci dacă lacul nu era înghețat, pasaje unde lumea cânta ori dansa, tot felul de reprezentații stradale și mici standuri de hot-dog, înghețată ori apă și răcoritoare. Am mai găsit poteci înguste umbrite de copaci, bănci de diferite forme și culori ori sculpturi interesante cu personaje istorice ori fantastice, simțindu-ne parcă într-un labirint.

5 - tabara internationala newyork 30122022

Ne-am continuat plimbarea la Bethesda Terrace, un pavilion foarte frumos cu o arhitectură impresionantă și o statuie cu fântână foarte frumoasă, ce se află chiar pe malul lacului din Central Park. După o scurtă pauză ne-am plimbat pe aleea literară, am ocolit încă un heleșteu și am ajuns până la Belvedere Castle. Desigur că sesiunile de poze au fost nelipsite, Maria chiar menționând la un moment dat că a făcut mai multe poze în acest parc decât în toate celelalte zile adunate de la sosirea în tabără. 🙂

13 - tabara newyork 30122022

La ora 16:40 eram deja în interiorul Muzeului American de Științe ale Naturii,  trecând prin intrarea muzeului – cunoscută elevilor din filmul Noapte la Muzeu. Puțin obosite, dar și entuziasmate pentru tot ceea ce am putut explora, în timpul relativ scurt am reușit să admirăm câteva dintre expozițiile reprezentative.

7 - tabara cu insotitor de grup sua 30122022

Holul principal este dominat de un schelet imens de dinozaur și de mesaje ale lui Theodore Roosevelt pentru vizitatorii muzeului, pe teme legate de tinerețe, de natură, de națiune sau de stat – o lectură foarte frumoasă și educativă pentru elevi.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 30122022

Muzeul a fost cu adevărat impresionant datorită varietății de informații interesante pe care vizitatorii le pot afla trecând prin cele patru etaje de galerii. Modelele folosite pentru civilizațiile amerindiene, africane sau sud-americane erau foarte reale și surprindeau viața de zi cu zi a popoarelor ce ocupau aceste teritorii. Animalele erau și ele reprezentate foarte real, iar fosilele de dinozauri ocupau aproape un etaj întreg. Așadar, am putut să învățăm despre animale, roci, civilizații antice, dinozauri și multe multe altele – chiar și bucăți adevărate din Lună!

9 - tabara newyork 30122022

La ora 18:00, ne-am reîntregit cu restul grupului la Grand Central Station de unde am luat trenul înapoi spre campus. M-am bucurat să văd că și mini-grupul ce a ales să meargă la magazine a avut succes la cumpărături, astfel încât toată lumea s-a declarat mulțumită de ieșirea de astăzi.

Și pentru că nu am reușit să ajungem în campus la timp pentru cină, ne-am oprit în pizzeria din centrul orășelului Tarrytown, de unde ne-am cumpărat fiecare câte o felie sau două de pizza fiecare după gustul său. Pizza a fost foarte bună, așa că am mâncat pe săturate, după aceea fiindu-ne destul de greu să urcăm dealul ce ne dă de furcă în fiecare zi la întoarcerea în campus. Am triumfat însă, motivația fiind sesiunea de karaoke ce ne aștepta în Amfiteatrul clădirii Rita.

12 - tabara in strainatate usa 30122022

Împreună cu Maria, Andreea, Iris, Mălina și Ana-Maria am ținut o sesiune de karaoke de o oră, timp în care fetele au urcat pe scena amfiteatrului, au cântat melodiile favorite, au dansat și s-au simțit foarte bine, atmosfera din New York reușind să ne transmită această stare de bine, de care ne bucurăm în fiecare zi.

Pentru astăzi, Andreea ne-a împărtășit impresiile ei de tabără:

I came here with no expectations, but what i found would have exceeded all of them. From the very first day when we all were in Manhattan ‘till now, every moment we wondered in New York i was astonished by how different it is compared to what I’m used to in Bucharest. You find new and exciting things around every corner. As for the classes, i firstly believed they were a bit to easy, but after I gave them another shot, they turned out to be alright and I ended up learning quite a few things. Even if we’re just halfway through, I made lots of wonderful memories and I can’t wait to see what’s waiting for us in the few days of 2023 we’ll be spending here 🙂

11 - tabara engleza newyork 30122022

Mâine este ultima zi din an și desigur că avem planuri și pentru aceasta. Așadar nu ratați jurnalul de mâine. Vă dorim și noi, cu drag din “Orașul care nu doarme niciodată”  Un An Nou cu Bucurii și La Mulți Ani!

Mai multe imagini din ziua a șasea de tabără găsiți aici: Album Facebook Tabără New York iarnă.