Jurnal Oxford 2014 – Ziua 10

Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

Salutări din însoritul Oxford!

Pentru toți copiii, ziua a zecea a început de dimineață. La 8.45 au început cursurile ce au ținut până la ora 15.25, desigur cu unele pauze între lecții. A fost o zi plină, motiv pentru care am propus o activitate lejeră pentru după-amiază.

tabere-in-strainatate14

Așadar, azi planificasem să ne plimbăm cu toții la Grădina Botanică după care să mergem să vedem clădirile deosebit de frumoase din Oxford, unde azi se regăsesc numeroasele colegii și în special University Church of St. Mary the Virgin, ce oferă o panoramă deosebită asupra orașului și este totodată punctul de unde a început dezvoltarea Universității Oxford. Din păcate, nu au fost destui doritori pentru acest itinerariu, și au ales în schimb activitățile de socializare oferite de către școală. Într-adevăr este foarte important ca elevii să petreacă un timp cât mai îndelungat alături de colegii lor internaționali. Voi încerca din nou mâine să le propun câteva obiective interesante.

În pauza de prânz după ce elevii au mâncat, unii dintre băieți s-au retras la masa de ping-pong sau “ping-ping” cum o denumesc ei, probabil așa cum au auzit de la elevii chinezi din campus. S-a organizat un mini-campionat alături de alți elevi care se relaxau după masa de prânz.

 La un moment dat, Ștefan Iovu era neînvins la masă, din păcate însă acesta nu a apucat să încheie campionatul pentru a-și revendica titlul deoarece la ora 14.25 s-au reîntors în sala de clasă pentru cursuri.

La ora 17.00 s-a dat întâlnirea în fața intrării principale de unde toți elevii au plecat spre terenul de fotbal însoțiți de colegi din campus și angajați ai școlii pentru o seară de fotbal. A noastră echipă avea de luat o revanșă!

Fetele au mers și ele cu un scop bine stablit și anume pentru a-i susține pe băieți!

tabere-in-anglia6

 

 

După aproximativ două ore de alergat, băieții au pierdut în fața echipei mixte de francezi-suedezi cu 5-4 , iar după cum povestesc aceștia, adversarii au avut noroc la ultima fază!

Nu-i nimic băieți, mai e timp să încercați!

După fotbal ne-am întâlnit cu toții pentru o cină delicioasă dar și sănătoasă!

tabere-limba-engleza-oxford3

Pasiunea băieților pentru fotbal este într-adevăr foarte pronunțată, căci după aproximativ o oră de la cină, timp petrecut în compania colegilor de campus în curtea școlii, s-au întors la sportul rege, de această dată însă la varianta de masă. Fetele în schimb au mers în grup la plimbare, până în apropiere de centru pentru cele necesare după care au revenit în campus la lăsarea serii.

Vremea a ținut și azi cu noi, a fost foarte cald iar acum, seara, este perfect pentru a sta în aer liber. Drept urmare, băieții își continuă campionatele de „ping ping” iar fetele socializează în curte cu colegii și colegele lor de școală.

« Citiți aici totul despre a noua zi de tabără: Christ Church, Bodleian, Carfax și Petrecere!
« Citiți aici totul despre a unsprezecea zi de tabără: Descoperim Oxfordul cu autobuzul descoperit! »