Jurnal Oxford 2014 – Ziua 11

Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

Explorăm Oxfordul cu autobuzul descoperit!

Cea de-a unsprezecea zi, pentru majoritatea eleviilor a început la ora 11, pentru restul mai puțin norocoși la ora 8.45 când au început cursurile.

Lecțiile au luat sfârșit pentru toată lumea la ora 15.25, însă nu au avut foarte mult timp la dispoziție pentru relaxare deoarece, încă de ieri, am hotărât împreună cu copiii că astăzi ne vom plimba cu autobuzul descoperit care face turul întregului oraș.

Vremea a fost excelentă pentru excursia noastră! Nu a fost foarte cald dar nici nu a plouat. La un moment dat, soarele a fost mai puternic, însă am avut de partea noastră vântul care adia ușor.

Turul orașului a ținut aproximativ două ore – l-am făcut de două ori să fim sigur că nu am ratat nimic!

Mica nostră plimbare a început din fața Pembroke College care este perpendicular cu Christ Church College. Toată lumea a prins locuri la etaj, copii au fost foarte încântați de acest lucru.

În autobuz aveam căști și comentariu audio. Așadar, pentru fiecare clădire pe lângă care treceam ce reprezenta un important monument istoric, comentariul ne oferea informații din trecut și prezent astfel încât să putem înțelege mai multe despre oraș și cultura academică a acestuia.

 

 

Printre clădirile despre care am reținut informații se numără: Magdalem College, care se pare că este una dintre cele mai dezvoltate universități din punct de vedere financiar. A fost construită în 1458 de către William of Waynflete episcop de Winchester. Aici am descoperit o rezervație care adăpostește un număr destul de mare de căprioare. Vom merge să o vizităm și noi!

Următoarea clădire a fost cea a Queen’s College. Acest colegiu a fost fondat în anul 1341 de către Robert de Eglesfield în onoarea reginei Philippa of Hainault.

 Am trecut pe lângă Librăria Bodleian – care este una dintre cele mai vechi din Europa și a doua ca mărime după British Library. Cei ce urmăriți acest jurnal, știți deja câte ceva despre Bodleian.

Fiind un oraș accentuat universitar, sunt foarte multe colegii în Oxford: Trinity College, St John’s College, Keble College, Regent’s Park College, Nuffield College, Peter’s College, Pembroke College, Worcester College dar și altele, fiecare cu povestea lui atât în ceea ce privește partea academică dar și istoria clădirii unde își desfasora activitatea.

După turul de azi, am ajuns la concluzia că nu există o clădire în Oxford care să nu aibă o poveste…

La ora 8 ne-am întors în campus cu multe informații noi și pregătiți pentru baschet, cel puțin băieții! Fetele împreună cu colege de la școală au ales să se relaxeze mergând la plimbare prin parc, dar de data acesta pe jos – bineînțeles, au avut parte și de însoțitori din rândul băieților noștri.

Astăzi le-am făcut copiilor o surpiza, am intrat în posesia biletelor pe care le vom folosi sâmbătă la Madame Tussauds. Itinerariul este pregătit așadar vă pot spune că vom avea o zi lungă și obositoare la Londra, însă vom vedea multe locuri minunate!

Mâine când veți citi jurnalul să le țineți copiilor pumnii strânși deoarece vor susține testul final pentru diplomă ce este programat în jurul prânzului. Chiar dacă joi au testarea finală, cursurile continuă în mod normal atât vineri, cât și imediat după test!

« Recitiți și a zecea zi a taberei internaționale: Salutări din însoritul Oxford!
Citiți totul despre a 12-a zi de tabără: Testare, Punting, Dragoni și Disco Skate! »