Jurnal Oxford 2014 – Ziua 12

Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

Testare, Punting, Dragoni și Disco Skate

Ziua de joi a început pentru elevi încă de dimineața, cu mic dejun și cursuri, iar la ora 13:15 s-au reunit pentru a susține testul final, un indicativ foarte bun al nivelului lor de cunoștințe după cele două săptămâni de practică a limbii engleze.

Au fost foarte mulți elevi care au dat testul, în jur de 60, astfel încât aerul din camera de testare a fost încărcat de emoție și concentrare. Fiind o școală permanentă, cursurile încep în fiecare săptămână fără să existe clasicele serii de elevi. Așadar, în fiecare săptămână elevi ce se pregătesc să-și încheie cursul susțin această testare.

Testul a durat 40 de minute, copii au ieșit din sala de examen foarte fericiți și încrezători în rezultatul pe care îl vor afla mâine. După test, o parte dintre ei s-au reîntors la ore deoarece lecțiile continuă în mod normal inclusiv mâine.

După ore ne-am întâlnit în fața intrării principale din campus pentru a merge să ne plimbăm cu bărcuțele – clasicul Punting pe râul Cherwell, ce se varsă la câteva mile depărtare în Tamisa. Vremea a fost suberba și azi. Punt-urile din Oxford la fel ca și cele din Cambridge se aseamănă într-o oarecare măsură cu gondolele, însă metoda de propulsie diferă. Deoarece nu a dorit să manevreze clasicul baston de aproape 5 metri cu care barca trebuie împinsă pentru a se deplasa folosindu-se de fundul râului, grupul nostru a ales bărci modificate, astfel încât am folosit pedale.

Horia, Andrei Tufan și Dan nu au vrut să pedaleze bărcuța și astfel s-au dus în oraș pentru o plimbare. Maria a rămas să se odihnească în campus iar Ștefanii au mers să se bucure de timpul frumos alături de noii lor prieteni.

Restul am mers să ne bucurăm de o oră de plimbat cu barca și să ne relaxăm în liniștea oferită de canalele care duceau spre interiorul Grădinii Botanice. Fiind deja în după-amiaza zilei foarte multă lume a ales acest moment pentru relaxare. Din întâmplare, fiind împinși de o altă barcă am găsit mure pe liziera pădurii :).

tabere-in-strainatate16

 

În drum spre campus, de la depărtare am văzut doi omuleți îmbrăcați în verde. Apropiindu-ne am realizat că este colegul nostru Andrei Tufan cu noul lui prieten chinez! Andrei era îmbrăcat în dragon iar prietenul său în dinozaur. Atât noi cât și toți oamenii de pe aleea școlii am vrut să facem poze cu ei!

Reîntorși în campus am avut noroc să nu stăm la coadă pentru a servi cina. Am mâncat, ne-am schimbat și ne-am pus iar pe drum. Seara a fost rezervată pentru patinoar, unde programul era unul de Disco Skate. Nu am mers nici de această dată toți, marea majoritate a băieților au rămas în campus pentru a merge la sala de fitness și pentru a se juca baschet sau pur și simplu pentru a se odihni.

Am ajuns la ora 8 la patinoar și deoarece am avut cardul de student de la școală, am beneficiat de o reducere de aproape 50%. Copiii au fost foarte încântați de acest beneficiu. După cum am spus, azi a fost o zi foarte frumoasă și călduroasă, însă acest lucru s-a schimbat când am intrat în interiorul patinoarului. La început ne-a fost frig până ce ne-am încălzit după câteva ture cu patinele.

Au fost câțiva dintre noi care au și căzut. Căldura de afară se simțea și în interiorul patinoarului, spun acest lucru deoarece pe jos era destul de multă apă însă puteai patina fără nici o grijă.

La ora 22, după 2 ore de patinaj am ieșit afară unde ne-a îmbrățișat vremea călduroasă! După ce echipa școlii a făcut prezența în campus ne-am reîntâlnit în curte, cu toții bucuroși și cu multe lucruri de povestit. Copiii și-au făcut prieteni și în fiecare seară petrec tot mai mult timp alături de ei. Mai sunt câteva zile și ne întoarcem acasă, iar elevii mă întreabă dacă mai putem sta măcar o săptămână în plus…

« A unsprezecea zi de tabără: Explorăm Oxfordul cu autobuzul descoperit!
Citiți și ziua 13 a taberei: Am absolvit cursurile! »