Jurnal Oxford 2014 – Ziua 14

Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

Plimbare în Londra

Această ultimă zi din tabără am decis să o petrecem la Londra, pentru a explora o altă parte a impresionantei metropole.

Ziua a început de dimineață la 7.30 când ne-am întâlnit toți pentru micul dejun în sala de mese a campusului. La ora 8 și 15 am pornit spre stația de autobuz, unii dintre noi mai adormiți, unii mai energici…de la Nutella și cerealele cu lapte servite la micul-dejun :).

 

Am ajuns în Londra în jurul orei 10.30, stația în care am coborât adormiți, acest lucru datorită faptului că toată lumea din autobuz a moțăit.

Stația în care am cobarat a fost Victoria Station, de unde am mers pe jos aproximativ 15 minute până la Buckingam Palace.

IMG-20140726-WA0050

Vremea a ținut cu noi și azi! Au fost aproximativ 30 de grade, am amintit de vreme deoarece odată ajunși în față Palatului Buckingam, am așteptat aproximativ 25-30 de minute să înceapă schimbarea gărzii, însă nu am mai rezistat, soarele fiind foarte puternic.

Am traversat toată piață în aproximativ 30 de minute, după cum puteți vedea din poze, nu aveai loc să arunci un ac!

tabara-in-strainatate14

Ne-am îndreptat spre Knightsbrige, unul dintre cele mai scumpe cartiere din Londra.

Pe drum ne-am oprit să mâncăm și să ne cumpărăm apă. După ce copii au mâncat, ne-am îndreptat spre Magazinul Harrods. Nu, nu vroiam să facem cumpărături, ci doar să observăm opulența magazinului. Am hotărât că 30 de minute sunt suficiențe pentru a ne face o idee despre magazin, produse și oamenii care își fac cumpărăturile aici. Cea mai impresionantă parte a magazinului este monumentul închinat Dianei și lui Dodi Alfayed.

tabara-anglia5

 

 

După ce am profitat de aerul condiționat din imensul magazin, am continuat să mergem cam 20 de minute spre Victoria & Albert Museum. Am petrecut jumătate de oră în interiorul impresionantului muzeu. Pentru a vizită toate exponatele muzeului presupun că ai nevoie de câteva zile bune!:)

 

Am continuat cu Muzeul Național de Istorie, impresionant a fost globul de la intrare, dar și exponatele aranjate în așa fel încât informația să fie transmisă foarte ușor.

După muzee, am început să ne îndreptăm spre Hyde Park. Am mers aproximativ 30 de minute pe jos, am trecut pe lângă Royal Albert Hall și Serpentine Gallery.

Am petrecut o oră stând pe iarbă, unii dintre noi adormind buștean :), iar apoi am luat prânzul în parc, ne-am relaxat și ne-am pus iar la drum.

Am admirat de la distanță rivalul magazinului Harrods- Selfridges, nu pentru foarte mult timp deoarece mai avem de mers până să ajungem la Madame Tussaud`s.

În jurul orei 17.30 intram în muzeul statuetelor de ceară după ce am stat la coadă aproximativ 20 de minute. Toată lumea a fost foarte fericită, au făcut poze cu actori, cântăreți, diferite personalități, oameni care și-au lăsat o amprentă puternică în istoria lumii. În interiorul muzeului am avut parte de o multitudine de surprize în afară statuetelor de ceară. Am fost poftiți într-un labirint unde trebuia să țipi cât te țineau plămânii. Era un fel de trenulețul groazei însă mult mai slăbuț ca locurile de profil din România. După alte câteva încăperi cu statuete de ceară am fost poftiți în mini taxiuri negre specifice londonezilor pentru a ne face o scurtă prezentare despre istoria Angliei.

 

La ora 19 ne-am reîntâlnit în fața muzeului, ne-am tras sufletul și ne-am întors la Marble Arch de unde am luat autobuzul spre campus. Am ajuns în campus obosiți, adormiți… și pe lângă aceasta mai trebuie făcute și bagajele!

Mâine ne așteaptă o zi la fel de lungă! Transferul din campus spre aeroport ne așteaptă în jurul orei 14, iar la ora 18 ne îmbarcăm în zborul spre țară.

 

« Citiți totul despre a 13-a zi de tabără: Am absolvit cursurile!
Citiți totul despre a 15-a zi de tabără: Întoarcerea în țară »