Jurnal Oxford 2014 – Ziua 5

Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

În vizită la Ashmolean

În ziua a cincea a taberei internaționale de limbă engleză de la Oxford, elevii au avut parte de mai multe momente de relaxare, bineînțeles după ce și-au încheiat cursurile cu care putem spune că s-au acomodat foarte bine.

După micul dejun, cei mai mulți dintre elevi au început lecțiile la 08:45, destul de devreme însă au reușit cu toții să se trezească la timp.

Sesiunile sunt grupate două câte două și durează o oră și douăzeci de minute urmate întotdeauna de o pauză, pentru ca elevii să poată rămâne concentrați pe toată perioada zilei.

Lecțiile s-au încheiat pentru aproape toți elevii la ora 13, ceea ce ne-a permis să mergem să vizităm Muzeul Ashmolean Muzeul de Artă și Arheologie. Cei puțini care nu au fost atrași de muzeu au ales să rămână în campus pentru a se odihni, a povesti cu prietenii sau cu părinții.

Asmolean este fratele mai mic al British Museum, despre care vom afla mai multe în incursiunile noastre la Londra, și adună exponate din zonele odată controlate de către Imperiul Britanic, așadar din zone variate a lumii.

tabere-internationale-oxford1

Ne-am plimbat prin încăperi care cuprindeau informații despre Artă Europeană, Egiptul Antic și Nubia (regiune aflată în Sudul Egiptului), China și Pictori Chinezi, India înainte de anul 600, Roma, Italia înainte de Roma, Grecia, Cipru Antic, Sculpuri Romane și multe altele.

Vizita noastră a durat aproape o oră și jumătate, puțin comparat cu multitudinea de informații disponibile în muzeu, însă suficient pentru tinerii noștri.

În zona în care se află muzeul, ca de altfel în tot Oxfordul, am descoperit din nou câteva clădiri foarte interesante. Arhitectura orașului este una plăcută și armonioasă iar orașul, în ciuda faptului că este o atracție turistică, reușește să-și păstreze autenticitatea faimosului loc al culturii, științei, artei și cunoașterii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA tabere-in-anglia3

 

 

După câteva ore petrecute în centrul orașului explorând, făcând cumpărături ori servind o gustare, ne-am reîntors în campus unde elevii s-au bucurat alături de toți cei din școală de o cină gustoasă. Ca fel principal am putut alege dintre friptură de vită cu roșii cherry, spaghetti cu pui sau chifteluțe de miel în sos curry,g iar la garnituri se puteau alege trei dintre urmatoarele: orez cu roșii și porumb dulce, cartofi sauté cu sos, brocolli sau o salată proaspătă.

tabere-strainatate-oxford-anglia

Seara școala ne-a oferit ca opțiuni o sesiune de karaoke și nelipsitele sporturi, doar e o vară a fotbalului, nu? :).

 tabere-limba-engleza-oxford-e1405668724248 tabara-oxford-anglia1-e1405668735862

« Citiți totul despre a patra zi de tabără: Școală, Bingo și noi prieteni!!
Citiți totul despre a șasea zi de tabără: Un alt fel de volei!! »