Jurnal Oxford 2014 – Ziua 7

Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

Plimbare în Londra

Ziua a șaptea a început pentru copii foarte dimineață, la ora 7: 45 reunindu-ne cu staff-ul EF și cu ceilalți elevi la locul de întâlnire din capătul aleii Pullens Lane (unde se află școala) pentru a lua autobuzul spre Londra.

La ora 8.00 am plecat, ajungând în aglomerata Londra în jurul orei 10. Aproape toată lumea a dormit pe drum până am ajuns la periferia orașului.

tabere internationale anglia

Autocarul ne-a lăsat lângă Turnul Lodrei și Tower Bridge, iar aici am avut o pauză de 10 minute pentru poze sau scurte cumpărături.

Ne-am intreptat spre vaporul cu care urma să vedem unele dintre cele mai semnificative obiective din Londra.

Călătoria cu vaporul a durat aproximativ 45 de minute, timp în care am admirat renumitele: Tower Bridge, The Gherkin, The Shard, Tate Modern, St Paul Cathedral, Oxo Tower, London Eye, Palace of Whitehall, Houses of Parliament.

Plimbarea s-a încheiat la Wesminster Bridge, în fața Casei Parlamentului, unde am coborât din vaporaș. În preajma acestui obiectiv erau foarte multe grupuri de turiști. Ne-am oprit și noi pentru a face câteva poze.

  tabere-in-strainatate-anglia3 tabere-in-anglia4 tabara-anglia-engleza

Am întâlnit pe drum grupuri de protesatari palestinieni și englezi care militau pentru drepturile și libertatea Palestinei.

tabara-in-oxford-anglia

 

Am început plimbarea pe jos timp de aproximativ 30 de minute, ocazie cu care am putut admira Garda Regală pe cai care stătea în fața Parcului St James. În altă parte a parcului, am fost norocoși și am prins momentul când au trecut trăsuri trase de câte patru cai, conduse de birjari îmbrăcați că în anii 1900. Pasagerii erau de asemenea foarte eleganți. Toți am admirat frumusețea cailor și a trăsurilor și zâmbetele călătorilor.

 tabere-internationale-oxford3 tabere-limbi-straine-anglia

După o plimbare destul de lungă pe jos, într-un final am ajuns în Trafalgar Square unde ne-am despărțit de grup, urmând să avem două ore pentru a ne plimba și vedea împrejurimile. La ora 15:45 urma să ne întâlnim cu restul grupuilui.

Timizi, am intrat în centru pieței Trafalgar Square, unde și aici erau foarte mulți protestatari.

tabara-internationala-oxford5 tabere-in-strainatate-internationale

Ne-am strecurat printre aceștia, am trecut pe lângă National Portrait Gallery și The National Gallery, obiective în jurul cărora erau, ca de obicei, foarte mulți turiști.

Am putut răsufla ușurați când am ajuns în piața Leicester Square. După ce ne-am răcorit puțin, aproape de Piccadilly Circus, am descoperit bucuroși Lumea bomboanelor M&M – unde am petrecut aproximativ 30 de minute.

Am avut și o scurtă oprire la un magazin de suveniruri, toată lumea dorind să achiziționeze câteva obiecte care să le aducă aminte de ziua petrecută în Londra.

Ceasul arăta deja oră 15.10, iar copii au sugerat să facem o scurtă oprire pentru a se odihni și a mânca, ocazie cu care ne-am oprit pentru 20 de minute la Pizza Hut. Timpul fiind scurt, unii copii au cerut la pachet ce nu au terminat la masă de pe terasă pizzeriei.

 tabara limba engleza oxford

Ne-am grăbit/ alergat pot spune spre locul de întâlnire – Trafalgar Square, iar din fericire am ajuns la timp!!! De aici am mai mers aproximativ o jumătate de oră până la autocar, ocazie perfectă pentru a admira orașul.

Am fost cu toții tare bucuroși când am ajuns în autocar, aici odihnindu-ne picioarele și bucurându-ne de aerul condiționat.

Chiar dacă noaptea trecută a plouat iar dimineața devreme, când noi am plecat, era frig și umed, odată cu venirea prânzului ne-am bucurat de soarele foarte puternic.

Am ajuns în Oxfod în jurul orei 18. Când eram în fața campusului, a început o ploaie caldă de vară, cu stropi foarte mari. A fost . Am fost foarte norocoși că nu ne-a prins așa o ploaie pe durata plimbării din Londra.

Restul serii toată lumea a stat în campus, iar mâine ne așteaptă din nou o zi plină – vom merge la Stonehenge & Bath!

« Citiți totul despre a șasea zi de tabără: Un alt fel de volei!
Citiți totul despre a opta zi de tabără: Istorie la Stonehenge și Bath! »