Jurnal Oxford 2014 – Ziua 8

Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

Istorie la Stonehenge și Bath!

Iată că am încheiat prima săptămână din campusul taberei internaționale Qdays de la Oxford. Pentru această zi am avut pregătite excursiile la Stonehenge și Bath, așadar a trebuit din nou să fim matinali. Cu mici excepții, lumea a fost punctuală reușind până la urmă să ne strângem toți la autocar.

Am plecat în jurul orei 9 și 10 spre orașul Bath.

Pe durata călătoriei de aproximativ 2 ore toată lumea a dormit în autocar, și aici mă refer și la grupul de 26 de colegi din campus, cei cu care am fost și ieri la Londra.

Și azi am fost norocoși iar vremea a ținut cu noi până la un moment dat… Dar ajungem și acolo!

Bath este un oraș localizat în comitatul Somerset, al zonei de sud-vest a Angliei. Orașul se află în autoritatea unitară Bath and North East Somerset, a cărui reședința și este.

Orașul Bath a fost înscris în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial Unesco.

  tabere-limba-engleza-strainatate tabara engleza marea britania OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiind duminică, pe străduțele orașului vechi puteai auzi muzicanți ambulanți și grupuri de oameni de prin toate părțile lumii. Pescărușii se făceau și ei auziți, desigur.

tabere-limba-engleza-in-anglia

Am început să admirăm centrul orașului iar mai apoi ne-am așezat (cei care au dorit, desigur) la coada de bilete pentru a vizita Băile Romane – din păcate pentru ei, nu toți elevii grupului nostru au găsit atrăgător acest punct central al orașului Bath. Cei ce nu au dorit să viziteze băile, ne-au așteptat în centrul însorit al orașului.

După aproximativ 20 de minute de stat la coadă am avut o surpriză plăcută: la intrare ni s-a înmânat un ghid audio care cuprindea înregistrări pentru fiecare incapare în parte și… o foaie în limba română care cuprinde date istorice și o descriere a fiecărei săli în parte. Am fost foarte bucuroși dar și uimiți să aflăm că au pliante și în limba română.

tabere-oxford2 tabere-de-limba-engleza-oxford2

Plimbarea noastră a început la etaj de unde am putut admira Baia Termală Mare – așa o denumesc ei – care este alimentată cu apă fierbinte de izvor.

Afară fiind foarte cald, nu am simțit căldura apei și era interzis să testezi apa cu mâna, așadar am crezut ghidul audio care ne-a indicat faptul că apa este caldă.

tabara in strainatate cu insotitor

Toată clădirea a fost reconstruită pe rămășițele vechilor Băi Române care au fost foarte bine evidențiate.

 

 

După plimbarea făcută în clădire am ajuns în sfârșit lângă baia termală mare, de data aceasta jos pe marginea bazinului. De la căldura de afară toți am fi vrut să facem o baie chiar dacă temperatura apei era de 46 de grade.

tabara limba englza

O ultimă încăpere înainte de ieșire, am găsit o fântână foarte mare unde turiștii aruncau bani pentru a le fi îndeplinite dorințele. Ne-am pus și noi dorințe după cât mărunt am găsit prin buzunare sau am împrumutat de la colegi, având în vedere faptul că aseară mulți dintre noi ne-am spălat hainele și am strâns mărunțișul de la toată lumea! Degeaba aveam hârtii, mașinile de spălat din campus mergeau doar cu monede de 1 liră și de 20 de penny.

tabara-anglia-oxford5

tabara internationala anglia

Deci, fiecare a aruncat ce mărunt a mai găsit prin buzunare!

tabara internationala engleza

tabara de vara limba engleza

După ce am vizitat Băile Române, ne-am plimbat pe străduțele pline de lume și istorie.

În timp ce admirăm clădirile ne-am oprit să mâncăm deoarece la ora 15.30 urma să plecăm din Bath spre Stonehenge.

tabere-in-strainatate13

În drumul nostru spre Stonehenge care a durat aproximativ o oră și jumătate, toată lumea a moțăit/ațipit, mângâiați de aerul condiționat din autocar.

Am ajuns la Stonehenge în jurul orei 17, iar după cum bătea vântul ne-am gândit că mai avem puțin noroc și nu o să plouă. De la locul unde ne-a lăsat autocarul am mers și am luat un microbuz care ne-a dus spre monumet. Nici nu ne-am dat bine jos din microbuz și a început să plouă cu stropi mari.

Am ajuns până la “Pietre” am făcut câteva poze după care ne-am îndreptat spre microbuz. Chiar dacă încă mai ploua, iar noi ne udasem destul de tare, eram bine dispuși și am rămas cu amintiri frumoase!

După ce în sfârșit a venit microbuzul, am ajuns în clădirea de unde plecasem, am băut un ceai cu lapte sau cafea fierbinte, ne-am cumpărat tricouri, numai tricouri deoarece pantaloni nu aveau și… surpriză! Soarele era pe cer, nu mai bătea vântul, vremea era perfectă pentru a vizita monumentul.

În autocar de această dată nimeni nu a mai vrut aer condiționat, toată lumea voia căldură :).

După încă două ore în care unii dintre noi s-au schimbat de tricouri sau bluze, dar cu toții am rămas cu pantalonii uzi, am ajuns în campus unde a început o nouă cursă pentru a prinde cina. În campus am ajuns la 20.25, iar cina se servește până la 20.30.

Ne-am schimbat, ne-am relaxat după ziua de astăzi, și după toate aventurile ne pregătim pentru o nouă săptămână!

« Citiți aici totul despre a șaptea zi de tabără: Plimbare la Londra! »
Citiți aici totul despre a noua zi de tabără: Christ Church, Bodleian, Carfax și Petrecere! »