Jurnal Oxford 2014 – Ziua 9

Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

Christ Church, Bodleian, Carfax și Petrecere!

Cea de-a noua zi a taberei de la Oxford a constituit totodată un nou început de săptămână! Pentru mulți dintre elevi, cursurile au început destul de târziu, așadar nu au dorit să-și înceapă ziua prea repede. Pentru cei mai interesați de atracțiile locului în care ne aflăm, ziua a început dimineața la 9.30.

După ce în weekend am mers la Londra și Stonehenge, azi a venit rândul să continuăm vizitarea monumentelor din Oxford. Cel mai probabil este că le voi mai propune elevilor încă o incursiune pe acesta rută – să vedem dacă în urma experienței colegilor lor, își vor dori mai mulți să aibă parte de această vizită.

Fanilor Harry Potter – aceste imagini cu siguranță vă vor bucura privirea!

Am început cu Christ Church College, unul dintre colegiile constitutive ale Universității din Oxford și bineînțeles unul dintre cele mai vechi. Clădirea impresionantă a folosit drept inspirație pentru mai mulți scriitori precum: Evelyn Waugh în Brideshed Revisited, Lewis Carrol în Aventurile lui Alice în Țara Minunilor, Philip Pullman și desigur pentru JK Rowling în Harry Potter.

 În curtea colegului se află și Christ Church Cathedral, tot parte a Universității din Oxford.

 Ieșind din complexul academic am ajuns pe o străduță mică unde se află Bodleian Library, care poate fi numită biblioteca centrală a Oxfordului. Aici sunt strânse documente, lucrări, jurnale și cărți de peste 400 de ani. Împreună cu celelalte clădiri ce constituie biblioteca academică a Universității din Oxford, se ajunge la un record impresionant: în fiecare secundă există interacțiune cu jurnalele electronice, la 14 secunde o persoană vizitează una dintre biblioteci, iar la 21 de secunde o carte este împrumutată. Toate acestea din colecția de peste 11 milioane de materiale imprimate!

 tabara-internationala3

tabere-anglia2

 

 

Am observat săptămâna trecută un turn în centrul orașului care ne-a stârnit curiozitatea, iar azi l-am vizitat. Este vorba despre Carfax Tower, parte a ceea ce odată a fost biserica Sf. Martin, ce datează din secolul al XII-lea. Turnul are 23 de metri înălțime și încă este în vigoare regula prin care nici o clădire din centrul orașului nu poate să fie mai înaltă decât acest turn.

 tabere-in-strainatate12

tabere-internationale-anglia2

După o urcare de 2-3 minute pe scări înguste și spiralate, am ajuns pe terasa unde am descoperit o imagine panoramică foarte frumoasă asupra orașului.

După această plimbare de dimineață ne-am întors în campus deoarece copii trebuiau să se prezinte la ore.

Vremea de astăzi a fost foarte frumoasă! Unii dintre profesori au considerat că își pot desfășura orele în aer liber, așa că i-au dus pe copii în parcuri și la Grădina Botanică pentru 3 ore, după care ne-am reîntâlnit cu toții la cină.

Azi am primit înghețată la desert însă aproape nici unul dinte noi nu a mâncat după ploaia de ieri de la Stonehenge!

tabere-internationale-in-strainatate6

Fiind luni, la ora 8 am plecat spre oraș la petrecerea de bun venit a noilor elevi unde ne-am simțit din nou foarte bine, însă după aproape două ore a trebuit să lăsăm în urmă petrecerea pentru a ajunge înapoi în campus până la ora prestabilită. Organizatorii ne-au oferit brățări fosforescente care au fost la mare căutare și ne-am bucurat de suc, însă fără gheață chiar dacă în local era foarte cald! A fost desigur alegerea noastră pentru a ne proteja de eventualele răceli.

Oare ce ne așteaptă în ziua de mâine? Reveniți pentru a citi jurnalul miercuri dimineață!

« Citiți totul despre a opta zi de tabără: Istorie la Stonehenge și Bath!
Citiți totul despre a zecea zi de tabără: Salutări din însoritul Oxford! »