Jurnal Tabără – Oxford 2015

Urmăriți desfășurarea taberei internaționale Qdays Oxford 2015

Cea mai tare tabără de vară din Oxford se pregătește de start! Nu uitați să vizitați această pagină în fiecare zi pentru a sta la curent cu experiența grupului din campusul de la Oxford, cu activitățile, vizitele, cursurile și noii prieteni făcuți aici! Tabăra internațională Oxford 2015 are loc între 21 iunie și 5 iulie!

Jul 05

Tabere Internaționale în Străinătate | Oxford | Ziua 15

Ziua 15 – Ultima zi a taberei

Duminică ne-am trezit dis de dimineață pentru a termina de împachetat și a ne cântări bagajele la recepție. Din fericire, toți copiii s-au încadrat în limita maximă de kilograme la bagaje. Astfel, până la ora 9 am făcut liniștiți check out-ul, am predat cheile și așternuturile, și am lăsat bagajele în camera de depozitare a acestora.

Citeste mai mult.

Jul 04

Tabere în străinătate Oxford, Anglia

Ziua 14 – Londra, Brighton şi Oxford

Sâmbătă grupul s-a împărțit în trei: cei care au fost din nou la Londra cu mine, cei care au fost în excursie la Brighton cu şcoala și cei care au preferat să rămână în campus (Leonard și Ștefania fiind la a treia excursie în Londra).

Citeste mai mult.

Jul 03

Tabără internațională Oxford – Ziua 13

Ziua 13 – Ceremonia de absolvire şi Bleinheim Palace

Vineri, toți elevii au încheiat cursurile la ora 11:40 şi au avut timp pentru a lua prânzul pe terasa campusului până la ceremonia de absolvire. La ora 1:15 ne-am reunit în lecture room, ocazie cu care directoarea şcolii a adresat câteva cuvinte elevilor, întrebându-i despre cele două săptămâni petrecute aici şi amintirile pe care şi le-au făcut...

Citeste mai mult.

Jul 02

Tabere Internaționale în Străinătate | Oxford | Ziua 12

Ziua 12: Turul Facultăților și Disco-Skate

Astăzi a fost din nou Irina cea mai matinală din grup, ea începând cursurile la ora 08:45, dar, cum bine a spus chiar ea: „Cine se scoală de dimineață ... termină primul cursurile” :) ...restul grupului având cursuri până la ora 15:25.

Citeste mai mult.

Jul 01

Tabere Internaționale | Oxford | Ziua 11

Ziua 11 – Testul final

În această dimineață copiii au avut în amfiteatru un curs comun, care s-a axat pe limba engleză prin artă. De obicei la aceste ore (lectures) sunt prezenți elevi din mai multe grupe de studiu, iar astăzi au fost peste 50 de elevi prezenți în sala de curs. Astfel, elevii au văzut cum se desfăşoară unele dintre orele de la facultate.

Citeste mai mult.

Jun 30

Tabere în Străinătate | Oxford | Ziua 10

Ziua 10 - Punting

Marți, Irina a fost singura care a avut cursuri de la ora 08:45, dar este atât de încântată de nouă grupă de studiu încât nu a dorit să rateze orele. Colegii ei de grupă sunt din Germania, Suedia, Italia, Franța și Coreea de Sud. Până la ora 11:55, când ceilalți elevi începeau cursurile, Irina le încheiase deja pe ziua de astăzi, așa că a profitat de timpul liber pentru  a se destinde pe șezlongurile din campus.

Citeste mai mult.

Jun 29

Tabere Internaționale | Oxford | Ziua 9

Ziua 9 – A doua săptămână în Oxford

Pentru cei mai mulți dintre elevi cursurile au avut loc astăzi între ora 08:45 şi 13:15. Pănă acum elevii au făcut o impresie bună la cursuri şi din acest motiv săptămâna aceasta unii dintre ei au fost avansați în nivele: Irina a fost mutată de la nivelul B2.1. la B2.2., Ioana de la nivelul C1.3. la C2.3., Vlad de la B2.1. la B2.2., Iulia mutata la C2.1. Prima zi de curs la noul nivel li s-a părut şi mai interesantă.

Citeste mai mult.

Jun 28

Tabără în Străinătate | Oxford | Ziua 8

Ziua 8 - Plimbare cu vaporașul pe Tamisa

Trezitul duminică dimineață a fost mai dificil, dar din fericire toată lumea era prezentă la punctul de întâlnire la ora 08:45. Mai mult, au prins și micul dejun, unde am avut de această dată o variantă tipic englezească: ouă ochi, cârnați și fasole, bineînțeles însoțite de cereale cu lapte, nutella și iaurt, pentru cei care nu găsesc micul dejun englezesc a fi pe placul lor.

Citeste mai mult.

Jun 27

Jurnal Tabără Oxford – Ziua 7

Ziua 7 – Stonehenge şi Bath

Sâmbătă ne-am reunit la ora 10 pentru mic dejun - în weekend cantina fiind deschisă pentru mic dejun până la ora 11, iar la ora 11 plecam în excursia spre Bath şi Stonehenge. Pe durata călătoriei mulți elevi au dormit sau au ascultat muzică, însa Marc a citit, el fiind foarte încântat de cărțile pe care le găsește în Anglia, achiziționând deja trei.

Citeste mai mult.

Jun 26

Tabără Oxford – Ziua 6 – Vizită Londra

Ziua 6 - Vizită în Londra

Cursurile de astăzi au început dis de dimineață, şi din fericire până la ora 08:30 toată lumea fusese deja la mic dejun. Elevii au avut ore de la 08:45 până la 11:40. După cursuri, le-am recomandat copiilor să mănânce de prânz la cantina şcolii deoarece ne aștepta o zi lungă în Londra.

Citeste mai mult.

Jun 25

Jurnal Tabără Oxford – Ziua 5

Ziua 5 – Ashmolean Museum şi Treasure Hunt

Joi am avut din nou parte de o zi călduroasă şi foarte interesantă, dar să începem cu începutul. La micul dejun s-a putut opta pentru: ouă fierte, cereale cu lapte, gem, iaurt, Nutella, fructe, ceai sau cafea. Elevii sunt încântați de cursuri, Andreea ieşind de la fiecare curs cu zâmbetul pe buze, iar Iulia alegând chiar să îşi să suplimenteze numărul de cursuri săptămânale. Leo mi-a povestit...

Citeste mai mult.

Jun 24

Jurnal tabără Oxford – Ziua 4

Ziua 4 – Vizitarea colegiilor din Oxford

Miercuri toți elevii au avut în lecture room un curs interesant cu videouri şi prezentare powerpoint despre vase britanice, fiind bineînțeles amintit şi faimosul vas de croazieră Titanic. După această sesiune de curs toată lumea s-a îndreptat spre masa de prânz.

Citeste mai mult.

Jun 23

Jurnal Oxford 2015 – Ziua 3

Ziua 3 – Au început cursurile

Din fericire programul academic ne permite să organizăm multe activități în timpul liber, toți elevii având cursuri în acelaşi interval orar, chiar dacă grupele de studiu sunt diferite. Astfel, cursurile de astăzi au avut loc între 11:55 - 15:45, cu o pauza pentru prânz.

Citeste mai mult.

Jun 22

Jurnal Oxford 2015 – Ziua 2

A doua zi de tabără – Descoperim Oxfordul!

Luni dimineață ora de întâlnire cu grupul a fost matinală, la 07:30 ne-am reunit pentru a merge la mic dejun. Avea să fie o zi plină cu programul de orientare și introducere în modul de lucru al școlii, cu interviuri pentru a stabili nivelul conversațional al elevilor în completarea testelor deja susținute, cu plimbări și o seara de socializare.

Citeste mai mult.

Jun 21

Jurnal Oxford 2015 – Ziua 1

Prima zi a taberei din Oxford

Întâlnirea din aeroport a fost, ca de obicei, matinală, așa încât ne-a oferit timp suficient să ne cunoaştem și să avem o scurtă discuție cu grupul înainte de plecare pentru a le reaminti regulile taberei şi obligațiile elevilor. Participanții care s-au reunit la Bucureşti sunt din toată țara, iar la destinație se vor mai alătura grupului câțiva elevi din Timişoara. Citiți în continuare pentru a afla cum a decurs prima zi a tabere internaționale de la Oxford!

Citeste mai mult.