Jurnal Oxford 2015 – Ziua 1

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Prima zi a taberei din Oxford

Întâlnirea din aeroport a fost, ca de obicei, matinală, așa încât ne-a oferit timp suficient să ne cunoaştem și să avem o scurtă discuție cu grupul înainte de plecare pentru a le reaminti regulile taberei şi obligațiile elevilor. Participanții care s-au reunit la Bucureşti sunt din toată țara, iar la destinație se vor mai alătura grupului câțiva elevi din Timişoara. Citiți în continuare pentru a afla cum a decurs prima zi a tabere internaționale de la Oxford!

tabara internationala la oxford

tabara in strainatate Oxford

tabara internationala Oxford

Fiind pregătiți de îmbarcare, reprezentanții companiei aeriene ne-a anunțat de faptul că există o întârziere la plecare din cauza unei defecțiuni. De la 30 de minute aceasta s-a extins la 60 de minute, dar copiii nu au fost foarte deranjați de acest aspect: s-au amuzat jucând cărți. La ora 13:30 am decolat de pe aeroportul Otopeni, iar durata călătoriei a fost de 3 ore. Câțiva mai norocoşi au reuşit să şi doarmă, iar alții au citit sau s-au uitat la filme. Am avut parte şi de un prânz gustos.

tabara internationala anglia

tabara anglia oxford

Am aterizat cu bine pe aeroportul Heathrow, iar înainte de aterizare am admirat de sus frumosul oraş Londra, care ne-a încântat pe toți. După formalitățile de la poliția de fontieră, am identificat uşor bagajele lăsate la cală şi ne-am îndreptat spre ieşire, unde ne aşteptau 2 maşini pentru transferul spre spre campus. Călătoria a durat aproximativ 50 de minute, timp în care ne-am bucurat de soare şi multă verdeață.

tabere in strainatate anglia

De îndată ce am ajuns în campus, ne-au fost înmânate cheile pentru cazare şi ni s-a facut un scurt instructaj atât în ceea ce priveşte camera, cât şi regulile campusului. Am lăsat bagajele în cameră şi am pornit spre cantină pentru cină, unde am avut iaurt sau fruct (măr sau banane), paste sau cartofi, chifteluțe cu sos de tomate sau pui, conopidă şi varză. Toată lumea a mâncat din plin pentru a prinde puteri – urma plimbarea în Oxford.

Am pornit la pas, parcurgând liniştita alee Pullens Lane, iar apoi drumul principal până în centrul oraşului. Prima oprire a fost la supermarketul Sansbury’s, care se află în apropierea campusului (la 10 minute de mers pe jos), de unde toată lumea şi-a făcut provizii pentru cameră: apă, biscuiți, Nutella (preferată de majoritatea grupului). Am continuat plimbarea spre Radcliff Camera, binecunoscuta bibliotecă, parte a Oxford University. De aici am ajuns imediat în zona pietonală din centrul oraşului, care abundă de magazine, unde elevii se gândeau deja la cumpărăturile pe care le vor face :). Înapoi spre campus am luat autobuzul şi chiar dacă a fost o călătorie scurtă (de până în 5 minute), toată lumea s-a bucurat de faptul că am călătorit cu renumitele autobuze britanice (double deckers).

tabara engleza oxford

tabere in anglia oxford

tabara de limba engleza anglia

tabere la Oxford

Ajunşi înapoi în campus, ne-am întâlnit cu grupul venit din Timişoara, care a călătorit cu bine, fără incidente, şi ei fiind aşteptați de un transfer privat. După un scurt tur al campusului, fiecare s-a îndreptat spre camera sa. A fost o zi obositoare, iar elevii se resimțeau în urma călătoriei lungi. Elevii trebuie să fie în campus până cel târziu la ora 23, dar de această dată toata lumea era în camere pâna la ora 21.

tabara internationala in strainatate Oxford

tabere la Oxford engleza

Mâine ne aşteaptă o zi lungă – întâlnirea în fața campusului are loc la ora 07:30 (ora locală – Marea Britanie este cu două ore în urmă față de ora României). Vom merge în cantină pentru mic dejun, apoi vom participa la introducerea de bun venit oferită de directoarea şcolii şi membrii câtorva departamente ale şcolii.

Toate detaliile şi continuarea zilei, le veți putea citi în Ziua 2.

Cea de-a doua zi: Descoperim Oxfordul »