Jurnal Oxford 2015 – Ziua 2

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

A doua zi de tabără – Descoperim Oxfordul!

Luni dimineață ora de întâlnire cu grupul a fost matinală, la 07:30 ne-am reunit pentru a merge la mic dejun. Avea să fie o zi plină cu programul de orientare și introducere în modul de lucru al școlii, cu interviuri pentru a stabili nivelul conversațional al elevilor în completarea testelor deja susținute, cu plimbări și o seara de socializare.

5 tabara la oxford

Până la ora 08:30 am avut ocazia să savurăm mâncarea şi ceaiul sau cafeaua şi să ne trezim de-a binelea pentru ca apoi să ne reunim în Lecture Room cu toți participanții care au sosit în aceeaşi zi cu noi. Sala era plină de elevi, iar coada la care a trebuit să stăm părea destul de lungă, însa nu a trebuit să aşteptăm foarte mult până să ajungem în față, unde ne-au fost făcute poze pentru cardurile de elevi. Aceste carduri vor fi folosite de către elevi pentru o identificare mai uşoară, atât la cantină, cât şi la recepția principală, unde începând cu ora 19 sunt prezenți în permanență până dimineață echipele de paznici. Toți elevii minori trebuie să fie prezenți în campus până la ora 23 şi nu mai pot părăsi campusul după această oră.

1 tabere internationale

După ce au fost făcute pozele, fiecare elev a avut parte de un scurt interviu informal cu un profesor, pentru ca împreună cu rezultatul obținut la testul de plasament susținut înainte de plecare, să fie decisă grupa de studiu potrivită.

4 tabere oxford anglia

O mică pauză pentru ceai şi biscuiți, iar la ora 11 a început prezentarea susținută de directoarea şcolii. După un călduros bun venit, au fost prezentate câteva particularități ale culturii britanice: vremea este în general răcoroasă, ploioasă şi cerul este înnorat, şi mâncarea – Anglia nu este un paradis culinar. Bineînțeles, ne-am amuzat copios pe baza umorului britanic. Cu ocazia acestei prezentări am aflat faptul că în campus sunt acum peste 800 de elevi, de peste 60 de naționalități diferite, toți fiind mai mari de 16 ani. Totodată, le-au fost reamintite elevilor regulile şcolii dar şi faptul că siguranța lor este pe primul loc.  

2 tabara internationala

Au urmat apoi prezentări de la biroul de servicii pentru studenți, de la cel de activități şi de la biroul acedemic. Fiecare reprezentant al acestor departamente ne-a vorbit pe rând despre atribuțile lor astfel încât elevii să fie cât mai bine familiarizați cu programul ce stă să înceapă.

 

3 tabara oxford

La ora 12:45 am avut o pauză de masă, unde cei mai mulți elevi au optat pentru paste, iar la ora 13:45 ne-am reunit cu toți elevii pe care îi întâlnisem dimineață în sală pentru a lua parte la un tur al oraşului. Fiind un grup destul de numeros, am fost împărțiți în două părți, fiecare grup având trei reprezentanți din partea şcolii. Am avut parte de vreme călduroasă cu mult soare, iar plimbarea a fost asemănătoare cu cea din ziua anterioară. Având o pauză de o oră, unii dintre elevi au optat pentru a lua un ceai negru pe o terasă, iar alții au fost la cumpărături. În jurul orei 17 eram deja înapoi în campus, unde am primit cardurile de elev şi programul academic pentru această săptămână, program care este foarte echilibrat.

8 tabere internationale anglia

9 tabara internationala anglia

La cină opțiunile au fost din nou variate, având de ales între rulada de porc, paste vegetariene sau pui, cu garnitură de orez cu legume, couscouse cu ardei, păstârnac şi salată proaspătă iar la desert am primit înghețată.

11 tabere internationale oxford

12 tabere oxford
Seara am petrecut-o în campus, Andreea şi Ioana schimbând câteva pase la volei, iar apoi o parte a grupului a rămas în common room, ceilalți elevi retrăgându-se în camere. La ora 23 toti elevii minori sunt verificați pentru ca școala să se asigure că aceștia sunt în campus (în camerele lor sau în zonele comune).

13 tabere anglia oxford

După încă o zi plină, toți elevii sunt obosiți şi nu vor mai sta mult deoarece mâine vom intra în programul normal al şcolii.

« Citiți cum a început această tabără! Prima zi a taberei