Jurnal Oxford 2015 – Ziua 3

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Ziua 3 – Au început cursurile

Din fericire programul academic ne permite să organizăm multe activități în timpul liber, toți elevii având cursuri în acelaşi interval orar, chiar dacă grupele de studiu sunt diferite. Astfel, cursurile de astăzi au avut loc între 11:55 – 15:45, cu o pauza pentru prânz. Majoritatea elevilor este mulțumită de nivelul în care a fost încadrat în urma testului de plasament şi a interviului avut luni cu profesorul, doar Leo şi Vlad au solicitat o modificare a grupei, pe care au şi obținut-o.

2 tabere internationale Oxford

Deoarece cursurile au început doar la ora 11:55, unii elevi au ales să sară peste micul dejun pentru a dormi mai mult şi a se recupera după cele două zile pline pe care le-am avut, sau au venit la mic dejun şi apoi s-au întors în camere pentru a-și relua somnul. Astfel, au început cursurile odihniți şi cu forțe proaspete.

Iată câteva dintre naționalitățile cu care elevii au fost grupați în camere: Iulia are două colege (din Turcia şi Italia), Vlad din Suedia, Leo din Argentina, Maria din Franța şi Polonia.

Astăzi am avut parte de o vreme călduroasă, cu soare, astfel că pe perioada prânzului cei mai mulți elevi au stat pe terasa interioară şi au optat pentru mâncăruri care nu sunt servite în cantina principală: salate sau hamburgeri. Un angajat al şcolii a preluat atribuțiile de DJ şi astfel am putut savura mâncarea ascultând muzică antrenantă.

3 tabere limba engleza oxford

4 tabere in anglia oxford

După ce toți elevii au terminat cursurile, la 15:50 ne-am reunit pentru a urca în turnul de la University Church of Saint Mary the Virgin. Fiind aflată în centrul Oxfordului, Biserica St Mary’s este inima spirituală a celei mai vechi universități din Marea Britanie, datând de peste 700 de ani.

1 tabara internationala Oxford

Turnul există din anul 1280, iar de aici am admirat o panoramă de 360 de grade a oraşului, bineînteles după ce am urcat cele 127 de scări înguste. Însă a meritat deoarece priveliştea era superbă!

Apoi am continuat plimbarea pe High Street, iar aici grupul s-a despărțit: copiii au optat pentru cumpărături, pizza, sau prăjiturele. Toți cei care au gustat prăjiturelele de la Ben’s Cookies (unde am mers la recomandarea reprezentanților şcolii) au căzut de acord că sunt absolut delicioase, sau cum ar spune Leonell de la biroul de activități: „they taste like heaven” 🙂

tabara in strainatate oxford

5 tabere in strainatate oxford

tabara oxford

Ne-am întors la timp pentru cină, unde variantele oferite au fost foarte gustoase: somon cu legume, porc, lasagna vegetariana, cartofi, dovlecei, salată, iaurt sau fructe.

În jurul orei 20 a început seara de karaoke! A fost o seară grozavă, unde ne-am distrat copios. Am avut plăcuta surpriză să descoperim în grupul nostru mai mulți cântăreți desăvârşiți, care ne-au umplut inimile de bucurie şi care au meritat din plin aplauzele răsunătoare de la final.

Sesiunea de karaoke a durat până în jurul orei 22, iar restul serii elevii au stat fie în zonele comune din campus, fie în camere scriind scrisori pentru cei de acasă.

10 tabere internationale oxford

IMG-20150623-WA0020

Pentru ziua de miercuri am pregătit o nouă sesiune de explorare a orașului, așadar nu ratați pagina jurnalului ce se va publica mâine dimineață!

« Am descoperit Oxfordul în cea de-a doua zi de tabără internațională
Ce-a de-a patra zi a taberei: Vizităm colegiile! »