Tabără în Străinătate | Oxford | Ziua 8

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Ziua 8 – Plimbare cu vaporașul pe Tamisa

Trezitul duminică dimineață a fost mai dificil, dar din fericire toată lumea era prezentă la punctul de întâlnire la ora 08:45. Mai mult, au prins și micul dejun, unde am avut de această dată o variantă tipic englezească: ouă ochi, cârnați și fasole, bineînțeles însoțite de cereale cu lapte, nutella și iaurt, pentru cei care nu găsesc micul dejun englezesc a fi pe placul lor.

KJKJn

Călătoria până la Tower of London a durat o oră și treizeci de minute, iar aici ne-am îmbarcat pe vaporașul care avea să ne plimbe 30 de minute pe fluviu. Din fericire am avut locuri la etaj în partea descoperită și am putut admira orașul în toată splendoarea sa: de la Tower of London până la Westminster Pier. Am aflat o multitudine de lucruri interesante, cum ar fi faptul că podurile Tower Bridge și London Bridge sunt foarte des confundate, Tower Bridge fiind renumitul obiectiv pe care îl întâlnim și pe cărțile poștale.

KJKJn

Legenda spune că un multimilionar american ar fi dorit să cumpere acest pod cărămidă cu cărămidă, pentru a fi transportat în Statele Unite ale Americii. Însă din cauza confuziei, el a spus că își dorește London Bridge și astfel un pod obișnuit se găsește în Lake Havasu City, Arizona, Tower Bridge rămânând la locul său.

KJKJn

7 tabere internationale oxford anglia

Pe durată călătoriei am putut admiră vasul HMS Belfast, primăria, the Shard, St Paul’s Cathedral, Millenium Bridge, Westminster Bridge, Muzeul Tate Modern, OXO Tower,  London Eye și multe alte puncte faimoase de pe cele două maluri ale Tamisei.

11 tabere anglia oxford

14 tabere in strainatate anglia oxford

 

Însă trebuia să experimentăm și schimbătoarea vreme londoneză, și de îndată ce am coborât de pe vaporaș la Westminster Pier a început să plouă. Astfel, am fost nevoiți să admirăm de la distanță Big Ben și Wesminster Abbey, îndreptându-ne grăbiți spre renumita Trafalgar Square, unde se găseşte statuia admiralului Nelson.

KJKJn

KJKJn

Odată ajunşi aici, grupul venit cu şcoala s-a despărțiti, iar noi am profitat de orele libere pe care le-am avut la dispoziție și am continuat explorarea metropolei pe jos, de această data fiind însoțiți de Radu, prietenul nostru care anul trecut a fost unul dintre liderii de grup ai taberei de la New York.

12 tabere internationale anglia oxford

KJKJn

Ne-am plimbat prin Leicester Square, Piccadilly Circus, Carnaby Street, Soho și am dorit să vizităm British Museum. Din păcate, coada de la intrare era foarte lungă și timpul nostru limitat, așa că am admirat muzeul doar din exterior. Am continuat călătoria prin frumoasă zonă Covent Garden, și înapoi spre Big Ben pentru a face poze. Între timp a ieșit și soarele, iar când nu bătea vântul era cald și plăcut.

8 tabere in strainatate anglia

La ora 16 ne-am reunit în Trafalgar Square și am luat autocarul spre campus, unde am ajuns în jurul orei 19, având timp suficient pentru a lua cina.

Copiii au fost foarte încântați de Londra, însă au simțit ce înseamnă să te afli într-una dintre cele mai vizitate capitale din lume: trafic infernal și foarte multă lume pe străzi. Cu toate acestea, orașul este fascinant, iar unii dintre elevi se gândesc chiar să urmeze facultatea aici.

« În ziua a șaptea am vizitat Stonehenge și Bath
Luni, începem o nouă săptămână: în tabăra internațională de la Oxford! »