Tabără internațională Oxford – Ziua 13

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Ziua 13 – Ceremonia de absolvire şi Bleinheim Palace

Vineri, toți elevii au încheiat cursurile la ora 11:40 şi au avut timp pentru a lua prânzul pe terasa campusului până la ceremonia de absolvire. La ora 1:15 ne-am reunit în lecture room, ocazie cu care directoarea şcolii a adresat câteva cuvinte elevilor, întrebându-i despre cele două săptămâni petrecute aici şi amintirile pe care şi le-au făcut. Şi-au adus aminte de prima zi de la şcoală, când le era urat „Bun venit în Oxford” şi le erau explicate regulile campusului.

1 tabere internationale anglia

Apoi am fost invitată să spun câteva cuvinte, şi am dorit să profit de ocazie pentru a le mulțumi tuturor deoarece au fost un grup excepțional! Am citit, rând pe rând, numele tuturor elevilor din grup şi le-am înmânat portofoliul academic, ce include certificatul de absolvire a cursului la Oxford şi nivelul la care au urmat cursurile, diploma ce atestă nivelul obținut la testul final (în confirmitate cu sistemul european de referință) şi rezultatul obținut la clasă.

3 tabere internationale anglia

2 tabere anglia oxford

4 tabere in anglia oxford

5 tabere internationale anglia oxford

6 tabere anglia oxford

7 tabere internationale in anglia

Spre marea mea satisfacție, şi bineînteles şi a lor, nimeni nu a obținut un nivel mai scăzut de B2. Well done! Spre încântarea elevilor, câțiva dintre profesorii lor au dorit să participe la această ceremonie şi i-au felicitat pentru rezultatele foarte bune obținute.

După ce toată lumea a primit portofoliul academic, am ieşit în fața campusului pentru a face poze cu diplomele şi tocile de absolvire. Un moment emoționant a fost cel în care, precum absolvenții, au arunat în aer tocile. Toată lumea era foarte entuziasmată şi fericită.

8 tabere internationale in oxford

Şi ziua avea să devină şi mai frumoasă deoarece urma să ne îndreptăm spre Bleinheim Palace. Palatul, una dintre cele mai mari case din Anglia, este reşedința principală a ducilor de Malbourough. Fiind construit între anii 1705 şi 1722, Bleinheim este înscris în lista Patromoniilor Mondiale UNESCO din anul 1987.

10 tabara in strainatate anglia

9 tabere internationale anglia

În anul 2015 se împlinesc 50 de ani de la moartea lui Sir Winston Churchill (care s-a născut în Bleinheim Palace), iar pentru a marca momentul se vor organiza pe parcursul anului diverse evenimente.

11 tabara in strainatate anglia

Călătoria din campus la palat a durat aproximativ o oră, iar odată ajunşi aici ne-am îndreptat spre labirintul din grădini, al doilea cel mai mare labirint simbolic din lume ce are pereții formați din tisă. Ne-am amuzat copios plimbându-ne, sau mai bine zis, rătăcindu-ne pe potecile întortocheate.

12 tabara anglia oxford

13 tabara internationala oxford

14 tabara anglia oxford
31 tabara in strainatate

33 tabara in anglia oxford

15 tabere in strainatate

16 tabere internationale

Din fericire toată lumea a ieşit cu bine după aproximativ 30 de minute iar de aici am luat un trenuleț către intrarea principală a palatului – un mijloc de transport foarte util pe vastul domeniu al palatului.

17 tabere anglia

18 tabere angli oxford

Ajunşi în curtea interioară, am fost compleşiți de grandoarea clădirii şi fascinați de grădinile prin care ne-am plimbat, admirând fântânile şi lacul. Tot aici am descoperit şi grădină memorială a lui Sir Winston Churchill.

21 tabere in strainatate oxford

22 tabara in strainatate

19 tabara anglia oxford

32 tabere internationale

20 tabara internationala anglia

26 tabere in strainatate anglia

25 tabere anglia oxford

23 tabere anglia

24 tabara anglia

La ora 18 palatul se închidea pentru vizitatori, însă în acest timp soseau multe maşini din care coborau oameni eleganți, care probabil luau parte la un eveniment sau o petrecere în palat.

30 tabere oxford anglia

28 tabere internationale anglia

29 tabara in oxford elevi

Ne-am întors în campus în jurul orei 19:30, la timp pentru cină, unde meniul era: porc picant, peşte, pulpe de pui, cu garnitură de cartofi piure, porumb şi salată, iar la desert negresă, iaurt sau un fruct.

Mâine vom face o nouă vizită la Londra, ocazie cu care vom admira un alt palat impresionat: Buckingham Palace şi renumita schimbare a gărzii!

« În ziua 12 a taberei internaționale: Revizităm colegii și dansăm la Disco-Skate! »
În cea de-a 14-a zi am făcut: O ultimă vizită la Londra! »