Tabără Oxford – Ziua 6 – Vizită Londra

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Ziua 6 – Vizită în Londra

Cursurile de astăzi au început dis de dimineață, şi din fericire până la ora 08:30 toată lumea fusese deja la mic dejun. Elevii au avut ore de la 08:45 până la 11:40. După cursuri, le-am recomandat copiilor să mănânce de prânz la cantina şcolii deoarece ne aștepta o zi lungă în Londra.

La ora 12 ne-am întâlnit la recepția campusului, iar până la Londra am călătorit cu autobuzul. Este un autobuz direct, pe care l-am luat din stația de lângă campus, iar o călătorie dus întors pentru elevi costă 11 lire.

Fiind destul de aglomerat pe drum, am ajuns la stația Marble Arch în Londra după o călătorie de o oră și treizeci de minute, iar de aici am luat un autobuz turistic cu care am făcut un tur destul de complex al metropolei.

KJKJn

Traseul a fost foarte interesant şi am putut admira obiectivele capitalei, bucurându-ne totodată şi de soarele călduros, dat fiind faptul ca autobuzul era supraetajat fara acoperiș. Timpul nu ne-a permis de această dată să coborâm pentru a face poze, deoarece am dorit să vedem cât mai multe obiective măcar din autobuz, dar în următoarea vizită la Londra vom avea ceva mai mult timp.

KJKJn

KJKJn

KJKJn

Autobuzul ne-a dus prin foarte multe locuri faimoase, precum Regent Street, Picadilly Circus, Trafalgar Square (unde se află columna lui Nelson), Parliament Square cu Big Ben, Houses of Parliament și Westminster Abbey. Ajungând la Tamisa, pentru a vizita ambele părți ale fluviului, am traversat mai multe poduri dintr-o parte în alta: am trecut peste Westminster Bridge spre zona de sud a râului, Waterloo Bridge spre St Paul’s Cathedral şi Monument, London Bridge, de unde am admirat HMS Belfast şi the Shard, spre primărie, apoi Tower Bridge spre Tower of London.

KJKJn

KJKJn

De aici am continuat către Westminster Pier, Lambeth Bridge, Westminster Abbey, St James’ Park, grajdurile regale, Victoria Station, Belgrave Square şi Green Park. Am schimbat apoi linia roșie cu linia albastră, pentru a vedea și binecunoscuta zonă Knightsbridge, unde se găsesc renumitul magazin Harrods şi muzeele Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum. Kensington Palace, Notting Hill Gate, Lancaster Gate, Paddington Station au fost printre ultimele puncte de interes pe care le-am văzut.

 

KJKJn

Din autobuz am coborât tot la Marble Arch, și pentru că le-am promis copiilor timp de cumpărături, au avut la dispoziție o oră pentru a explora binecunoscuta stradă Oxford Street, centrul comercial al Londrei.

Punctul de întâlnire a fost tot Marble Arch, cu care toată lumea era deja familiară, pentru a lua autobuzul înapoi spre Oxford.

KJKJn

KJKJn

În jurul orei 22 am ajuns în campus, iar pentru că toată lumea era destul de obosită după această zi, ne-am retras în camere în scurt timp.

Va invităm să reveniți și mâine pentru jurnal, unde veți putea citi despre excursia de la Stonehenge și Bath.

« Ziua 5 a Taberei Internaționale: Ashmolean și Tresure Hunt!
În ziua a șaptea a Taberei Internaționale: Vizităm Stonehenge și Bath! »