Tabere în străinătate Oxford, Anglia

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Ziua 14 – Londra, Brighton şi Oxford

Sâmbătă grupul s-a împărțit în trei: cei care au fost din nou la Londra cu mine, cei care au fost în excursie la Brighton cu şcoala și cei care au preferat să rămână în campus (Leonard și Ștefania fiind la a treia excursie în Londra).

Andrei și Iulia, care au plecat la Brighton, s-au reunit cu grupul școlii la ora 07:45 și au avut parte de o zi frumoasă, revenind foarte încântați din excursie. Printre altele grupul școlii a vizitat Brighton Pier, un ponton imens ce ofera o imagine foarte frumoasă a coastei. Aici au găsit și un mic parc de distracții unde s-au putut relaxa. Și ei au încercat un fel de “Brighton Eye”, o roată mare de unde au putut admira orașul dar și coasta.

tabara internationala anglia

tabara internationala oxford

Tot în Brighton au putut vedea și vizita Royal Pavillion, o clădire cu puternice influențe indiene construită începând cu 1787 de către George al IV-lea, pe atunci Prințul de Wales ca reșediță a sa.

Și cei care am plecat spre Londra am fost matinali, întâlnindu-ne la ora 8 pentru mic dejun. Până la ora 9 se trezise toată lumea și ne-am putut îndrepta spre stația de autobuz.

Coborând la Victoria Station, am ajuns de îndată la Buckingham Palace, la timp pentru schimbarea gărzii. Din păcate, fiind foarte multă lume și foarte cald, nu am rezistat prea mult în arșița soarelui, dar am reușit să facem câteva poze.

2 tabara in strainatate

3 tabere in strainatate

KJKJn

Ne-am îndreptat spre St James’ Park pe ritmul fanfarei, iar aici am făcut picnic în parc la umbra unui copac. Vremea a fost din nou de partea noastră, motiv pentru care Ioana se întreba de ce toată lumea se plânge de vremea ploioasă din Londra, pentru că, până acum, i s-a părut mai bună decât în Sibiu :).

5 tabere in strainatate oxford

6 tabere internationale oxford

7 tabara oxford anglia

KJKJn

Căpătând forțe proaspete, am continuat plimbarea pe lângă lac unde ne-am întâlnit cu fauna specifică parcurilor britanice și londoneze în mod special. Păsările sunt obișnuite cu turiștii ce le hranesc și le fotografiază.

KJKJn

KJKJn

 

10 tabara anglia oxford

Ne-am îndreptat paşii spre London Eye, unde, deși coadă era foarte lungă, totul era bine organizat și după aproximativ 45 de minute, copiii se suiau în roată. Au fost foarte încântați de priveliștea pe care au descoperit-o de la înălțime.

13 tabere in strainatate oxford

14 tabara londra oxford

15 tabere in strainatate anglia oxford londra

11 tabere internationale in strainatate

12 tabere in strainatate anglia

Am continuat apoi plimbarea spre Leicester Square, trecând pe lângă Big Ben, 10 Downing Street și prin Trafalgar Square. În Leicester Square am făcut o scurtă pauză și am profitat de ocazie pentru a le recomanda copiilor una din cele mai bune înghețate din lume. Cei care mi-au urmat sfatul au căzut de acord că acea înghețată este excepțională.

 

18 tabara in strainatate

16 tabere internationale

La cererea publicului, am continuat călătoria spre Hard Rock Cafe, care este foarte popular printre tineri, și nu numai. Ajungând în Picadilly Circus, am continuat pe bulevardul Picadilly și am putut admiră (din exterior) multe hoteluri de lux, inclusiv faimosul The Ritz. Știați că puteți lua ceaiul aici contra sumei de 50 de lire de persoană? Este desigur vorba despre ritualul britanic de servire a ceaiului impreună cu tort sau micuțe patiserii, cu unt și dulceață. Britanicii sunt faimoși pentru ritualul ceaiului – să nu uităm de importanța ceaiului în vechiul imperiu și despre faptul că această resursă a pornit inclusiv războaie! În fine, la Ritz, ceaiul de după-amiază este un eveniment sărbătorit în fiecare zi unde eticheta și tradiția sunt la ordinea zilei. Bineînțeles, ținuta este obligatorie, la fel şi rezervarea din timp pentru a putea să vă bucurați de această tradiție elegantă și autentică.

Fiind sâmbătă, Londra a fost și mai aglomerată decât de obicei. Foarte bine a remarcat Vlad că în niciun oraș nu i s-a mai întâmplat să stea la coadă chiar și la trecerea de pietoni.

17 tabere anglia

Ne-am întors la timp pentru cină, iar apoi toată lumea s-a îndreptat spre camere pentru a-și face bagajele. Mâine până la ora 9 trebuie să eliberăm camerele și să returnăm cheile la recepție.

« În cea de-a 13 zi ne-am bucurat de: Ceremonia de Absovire și Palatul Blenheim
În ziua 15 încheiem această minunată tabără de la Oxford: Ultima zi și drumul acasă »»