Tabere în Străinătate | Oxford | Ziua 10

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Ziua 10 – Punting

Marți, Irina a fost singura care a avut cursuri de la ora 08:45, dar este atât de încântată de nouă grupă de studiu încât nu a dorit să rateze orele. Colegii ei de grupă sunt din Germania, Suedia, Italia, Franța și Coreea de Sud. Până la ora 11:55, când ceilalți elevi începeau cursurile, Irina le încheiase deja pe ziua de astăzi, așa că a profitat de timpul liber pentru  a se destinde pe șezlongurile din campus.

1 tabere internationale

În pauza dintre cursuri toți elevii au avut timp pentru prânz, și au profitat de vremea superbă pentru a mânca în curtea interioară. Școala ne-a pregătit o surpriză: doritorii au primit un pahar cu căpșuni, pe care le-am savurat ascultând muzica pusă de Greg, „DJ-ul campusului”. Nu în fiecare zi se ascultă muzică în pauza de prânz, iar de această dată nu mică ne-a fost mirarea să auzim chiar și artiști români.

4 tabere limba engleza oxford

2 tabere in strainatate

3 tabere internationale oxford

10 tabere oxford

11 tabere anglia

Astăzi temperaturile au ajuns la 28 de grade Celsius și nici un nor nu se zărea pe cer, astfel că le-am propus copiilor să încercăm puntingul, și chiar dacă la început nu păreau prea încântați, o parte din ei au fost de acord să încerce.

12 tabere in strainatate

Puntingul este o activitate foarte populară în Oxford și Cambridge, încercată atât de studenți, cât și de turiști, care presupune plimbarea pe râu într-o barcă asemănătoare unei gondole. Plimbarea noastră de o oră a fost extrem de amuzantă. Am închiriat 2 bărci și în fiecare barcă au fost 5 persoane:  Marc, Miruna, Irina, Andreea și Vlad în prima, iar Maria, Andrei, Leonard, Ioana și cu mine în a doua.

7 tabere in strianatate

Marc a fost curajosul care a fost vâslașul primei bărci și chiar dacă la început s-a descurcat mai greu, până la urmă a dat dovadă de îndemânare și copiii au făcută o tură completă pe canal.

14 tabere anglia oxford

În barca a două lucrurile s-au desfășurat mai anevoios, și în ciudat faptului că am schimbat vâslașii, nu ne-am îndepărtat foarte tare de punctul de plecare 🙂

9 tabere internationale anglia

 

8 tabere anglia oxford

Cu toate acestea, ni se părea aproape imposibil să ne întoarcem în timp util pentru a returna barca, dar am avut noroc că ne-am interesectat cu prima barcă, și lucrând în echipă, am reușit să aducem ambele ambarcațiuni la mal cu bine. Toată lumea s-a declarat într-atât de încântată de punting încât vor să repetăm activitatea în curând!

15 tabere internationale anglia oxford

13 tabere strainatate anglia

16 tabere in anglia

17 tabere in oxford

Deoarece la Londra are loc binecunoscutul turneu de tenis de la Wimbledon, pentru a fi în temă și a insufla elevilor sentimentul unui mare eveniment sportiv, școala a organizat un turneu de tenis pentru elevi, dar la care din păcate nu s-au înscris foarte mulți participanți. Din grupul nostru doar Leonard s-a înscris și bine a făcut, deoarece a fost câștigătorul competiției. Îl felicităm și noi pentru rezultat!

5 tabere anglia

După turneul de tenis, care s-a încheiat în jurul orei 20, toți copiii s-au reunit în campus pentru relaxare și socializare cu ceilalți elevi. Marc și-a făcut prieteni din Argentina, Suedia, Germania și Lituania.

6 tabere oxford

Seara a fost una liniștită deoarece mâine urmează testul final și pentru acesta toată lumea trebuie să fie odihnită. Reveniți și mâine pentru jurnal și veți afla cum s-au descurcat elevii la test!

« În ziua 9 a taberei de la Oxford am început O nouă săptămână de cursuri!
În cea de-a 11 zi a taberei internaționale : Am avut testul și am luat suveniruri! »