Tabere Internaționale | Oxford | Ziua 11

Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Ziua 11 – Testul final

În această dimineață copiii au avut în amfiteatru un curs comun, care s-a axat pe limba engleză prin artă. De obicei la aceste ore (lectures) sunt prezenți elevi din mai multe grupe de studiu, iar astăzi au fost peste 50 de elevi prezenți în sala de curs. Astfel, elevii au văzut cum se desfăşoară unele dintre orele de la facultate.

1 tabere internationale anglia

Deşi subiectul în sine nu era prea interesant pentru elevi, cursul a fost ținut de către unul dintre profesorii preferați de elevi – Robert Sharpless, care ne-a binedispus cu umorul tipic britanic. Miruna, Ştefania şi Andrei sunt norocoşi să îl aibă şi la cursul general de limba engleză, deoarece fiecare oră este foarte amuzantă. Am discutat despre muzee faimoase din jurul lumii şi am analizat tablouri faimoase.

8 tabere internationale

Testul final a început la ora 1:20 şi elevii au avut 45 de minute pentru a îl finaliza cu succes. Având în vedere faptul că toți dintre ei sunt peste nivelul B2, i-am rugat să se concentreze la test, iar pe diploma pe care o vor primi vineri niciunul dintre ei să nu aibă scris un nivel inferior.

3 tabere anglia oxford

2 tabere in strainatate oxford

Chiar dacă testul a fost susținut astăzi, acest lucru nu înseamnă că elevii nu vor trebui să meargă în continuare la cursuri – pentru a îşi obține diploma trebuie să aibă minim 80% prezență. Înainte de test am verificat pentru toată lumea prezența şi notele obținute până acum la cursuri, şi rezultatele sunt foarte bune.

9 tabere in strainatate

După test am avut o întrevedere cu elevii şi toți au fost destul de mulțumiți de cum s-au descurcat. Rezultatul îl vor afla de abia vineri, cu ocazia festivității de absolvire.

Având în vedere faptul că temperaturile de astăzi au ajuns la 32 de grade, Ioana a propus să mergem la piscină, iar aproape de centrul oraşului este una în aer liber. Din păcate însă, nu au fost doritori pentru această activitate, cei mai mulți dintre copii preferând să îşi petreacă timpul liber cumpărând suveniruri şi cadouri pentru cei de acasă.

4 tabere internationale anglia

Ioana şi Andreea nu au rezistat tentației când am trecut pe lângă renumitul Ben’s Cookies şi au savurat o prăjiturică delicioasă. Totuşi, nu au petrecut foarte mult timp în centru, soarele arzător compleşindu-i destul de repede.

5 tabere in anglia oxford

La cină am avut de ales între pui, somon, porc la cuptor, cu garnitură de orez, cartofi, legume şi salată, iar la desert fructe sau iaurt cu zmeură proaspătă. În curtea interioară a campusului s-au oferit seara dulciuri și fructe cu ciocolată, care au fost devorate de cei prezenți în câteva minute.

7 tabere anglia oxford

11 tabere oxford elevi

Astăzi şi mâine sunt zilele porților deschise la colegiile din Oxford, ocazie cu care elevii interesați să urmeze cursurile aici pot vedea colegiile şi lua parte la diverse activități oferite de fiecare departament în parte. Din acest motiv, oraşul era abunda de liceeni cu părinți. Iulia a fost împreună cu prietena ei Silvia din Italia la acest eveniment și este foarte încântată de lucrurile pe care le-a aflat. în urma taberei din Oxford și-a dat seamă că i-ar plăcea extraordinar de mult să studieze aici. A aflat despre colegiile unde se studiază medicină, criteriile de admitere și a primit un ghid pentru interviu.

10 tabere anglia

6 tabere internationale oxford

Copiii sunt foarte încântați de campus şi de cursuri, Miruna şi Andreea mărturisindu-mi că şi-ar dori să revină, dar pentru cel puțin o lună.

« Marți, în a zecea zi, avem parte de o nouă aventură la: Punting în Oxford
În ziua 12 a taberei internaționale : Revizităm colegii și dansăm la Disco-Skate! »