Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05

Tabere Internaționale în Străinătate | Oxford | Ziua 12

Ziua 12: Turul Facultăților și Disco-Skate

Astăzi a fost din nou Irina cea mai matinală din grup, ea începând cursurile la ora 08:45, dar, cum bine a spus chiar ea: „Cine se scoală de dimineață … termină primul cursurile” :) …restul grupului având cursuri până la ora 15:25.

1 tabara internationala Oxford

Copiii şi-au dat seama că mai avem doar trei zile de stat în acest campus şi unii dintre ei mi-au spus că şi-ar dori să mai stea cel puțin o săptămână. În continuare voi face o scurtă prezentare a campusului pentru a înțelege de ce toată lumea s-a îndrăgostit de acest loc.

Primele persoane pe care le întâlnim la intrare sunt angajații mereu zâmbitori de la recepție, iar aici în tura de seara sosesc paznicii campusului. De aici, ne putem îndrepta spre sălile de curs, spre cantină sau spre birouri: cel academic şi cel al directoarei.

Sunt zece clădiri de dormitoare, două curți interioare cu bănci, mese, umbrele şi şezlonguri (pentru puținele zile însorite din Anglia).

Tot zone de socializare sunt lounge-ul (cu masa pentru fussball), unde de obicei seara se adună cei mai mulți elevi, tot aici având loc serile de karoake şi de vizionare filme. Există şi două mese de ping pong lângă sala de fitness şi biroul de activități.

Deoarece astăzi am reuşit să găsesc mai mulți doritori pentru evenimentul porților deschise de la University of Oxford, la ora 15:30 am pornit spre centru oraşului.

2 tabara in strainatate Oxford

Cu această ocazie elevii au putut primi informații despre viața de student în Oxford (inclusiv costul vieții şi taxele de şcolarizare) şi au putut discuta cu elevi ai colegiilor. Vlad a găsit informațiile pe care le căuta despre informatică şi matematică (computer science), Ştefania și Miruna despre medicină, Leonard şi Ioana despre economie. Din păcate Irina nu a reuşit să primească informații pentru inginerie.

7 tabara internationala oxford

6 tabara oxford anglia elevi

După cină, ne-am reunit pentru a merge la patinaj pe gheață, activitate la care aproape toată lumea din grup a participat. Aceasta era seara disco şi am putut etala cele mai bune mişcări pe ritmuri internaționale.

8 tabara elevi oxford anglia

12 tabere anglia oxford

Copiii s-au distrat de minune şi au reuşit să îşi țină echilibrul foarte bine, fără a lua prea multe trânte. În jurul orei 21:30 am returnat patinele şi ne-am îndreptat spre campus.

13 tabere internationale in strainatate

9 tabere anglia oxford

10 tabere internationale oxford

Seara a fost una liniştită deoarece aproape toată lumea va începe cursurile mâine de la ora 08:45 şi trezitul dimineața este din ce în ce mai dificil, resimțindu-se oboseala acumulată în ultimele zile.

3 tabere anglia oxford

Mâine în jurul prânzului va avea loc şi ceremonia de absolvire, astfel că vă invităm să reveniți pentru a vedea şi pozele ce vor fi făcute cu această ocazie.

« În cea de-a 11 zi a taberei internaționale: Am avut testul și am luat suveniruri!
După 13 zile de tabără ne bucurăm de: Absolvire și Palatul Blenheim! »