Tabără Engleză Oxford – Ziua 1

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 1: A început tabăra din Oxford, Anglia

Întâlnirea din aeroportul Otopeni a avut loc cu 3 ore înaintea orei de decolare a zborului, astfel încât timpul alocat detaliilor organizatorice a fost mai mult decât suficient. Cu zâmbetul pe buze și entuziasmați de experiența care urma să înceapă, atât liderul grupului, cât și elevii, au avut oportunitatea să se cunoască mai bine încă dinaintea plecării propriu-zise, urmând ca pe aeroportul Heathrow din Londra să fie întâmpinați de cel de-al doilea însoțitor de grup.

1 - tabere in strainatate

Elevilor le-au fost înmânate tricourile pe care urmau să le poarte până la sosirea în campus, împreună cu etichetele pentru bagaje, iar părinților o fișă cu informații utile pe perioada taberei. Am mai trecut în revistă regulile taberei și am reamintit participanților obligațiile care le revin pe parcursul celor două săptămâni iar apoi ne-am îndreptat spre ghișeul de check-in, unde procedurile au decurs fără probleme.

2- tabara limba engleza

Elevii și-au îmbrățișat părinții vădit emoționați, apoi ne-am îndreptat spre formalitățile de securitate și control pașapoarte. Din fericire, am nimerit într-o perioadă nu foarte aglomerată și astfel până la ora 11 eram deja la poarta de îmbarcare. Având destul timp la dispoziție, elevii au avut o oră pentru mici cumpărături. La ora 12 ne-am reunit la poartă, unde am fost informați de către reprezentanții companiei aeriene de faptul că există o întârziere la plecare de aproximativ 15 minute. Nu am fost încântați de acest lucru, dar faptul că timpul de întârziere nu a depășit limita anunțată ne-a bucurat pe toți, astfel încât la ora 12:40 am decolat de pe aeroportul Otopeni, durata zborului fiind de două ore și 30 de minute. Pe durata zborului, asigurat de compania Tarom, am avut parte de un prânz gustos (paste cu pui și un desert), iar elevii s-au relaxat dormind, citind sau ascultând muzică.

3 - tabara anglia

După un zbor lin, am aterizat cu bine pe aeroportul Heathrow iar Londra văzută din avion, una dintre cele mai cosmopolite metropole din Europa și din lume, ne-a fascinat pe toți. Desigur că suntem nerăbdători să vizităm Londra, dar, mai întâi, o să facem cunoștință cu “bătrânul” Oxford, pe care suntem convinși că elevii îl vor îndrăgi la prima vedere.

După debarcare, am efectuat formalitățile de la poliția de frontieră, am identificat fără probleme bagajele lăsate la cală și ne-am îndreptat spre ieșire, unde ne așteptau al doilea însoțitor de grup și 3 mașini pentru transferul către campus. Călătoria a durat aproximativ 50 de minute, timp în care ne-am bucurat de razele discrete de soare, cât și de peisajele pitorești.

4 - tabara limba engleza oxford

5 - tabara engleza oxford

6 - tabere engleza oxford

Ajunși în campus, unde grupul nostru era așteptat cu entuziasm de reprezentanții EF, am primit cheile pentru cazare și ni s-a ținut o scurtă prezentare, subliniind încă o data regulamentul școlii în ceea ce privește camera, cât și campusul în sine. Imediat după prezentare, am efectuat turul campusului, unde ne-au fost prezentate principalele spații pentru diferite activități (cantină, cameră de relaxare, o sală pentru exerciții fizice) și, desigur, camerele alocate fiecărui elev. După ce ne-am lăsat bagajele în cameră și ne-am asigurat că elevii sunt mulțumiți de camerele alocate, ne-am îndreptat spre cantină, unde am luat cina.

7 - tabara engleza anglia

13 - tabere engleza anglia

Aici am putut alege între pui sau cod, cartofi prăjiți, supă de mazăre, porumb fiert, salată și un desert constând în iaurt sau diferite fructe. Toată lumea a mâncat cina cu poftă pentru a se energiza deoarece urma prima plimbare prin Oxford.

8 - tabara in strainatate

Chiar dacă vremea era ploioasă, am pornit la pas pe drumurile liniștite din Oxford. După ce am parcurs aleea Pullens Lane, am continuat pe drumul principal până în centrul orașului. Pe parcursul plimbării, ne-am oprit în câteva puncte turistice principale pentru a admira arhitectura clădirilor vechi și pentru a face primele poze. Așadar, am trecut pe lângă Magdalen College, Radcliffe Cameră – o bibliotecă faimoasă, parte a Universității din Oxford și Hertford Bridge – Podul Suspinelor, un binecunoscut punct turistic din Oxford.

9 - tabara engleza

11 - tabere limba engleza

10 - tabere engleza
12 - tabere anglia

De aici am ajuns rapid în zona pietonală din centrul orașului, unde diverse magazine se găsesc la tot pasul. Elevii au fost foarte încântați de această parte a orașului și au început deja să planifice viitoarele cumpărături. După ce ne-am familiarizat cu câteva dintre cele mai importante obiective din oraș, ne-am hotărât să ne întoarcem în campus.

14 - tabere elevi anglia

15 - tabara in strainatate

Am ales să mergem pe jos, astfel încât elevii să poată intra la supermarketul Sansbury’s pentru a cumpăra diferite provizii pentru cameră (apa, suc, biscuiți etc.). Supermarketul se află în apropierea campusului, la doar 10 minute de mers pe jos.

Ajunși în campus, în jurul orei 21:00, am discutat ultimele detalii pentru ziua următoare și ne-am spus noapte bună, fiecare dintre elevi relaxându-se după bunul plac în urma unei zile obositoare.

Puteți vedea mai multe poze din prima zi a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.