Tabără Engleză Oxford – Ziua 10

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 10: Privire panoramică asupra Oxfordului

Astăzi elevii au început cursurile la ora 14:05, astfel încât ne-am reunit cu toții la cantină în jurul orei 10:00 pentru o scurtă ședință de grup, urmând ca mai apoi cei interesați să descopere și alte locuri fascinante din Oxford, să ni se alăture pentru o vizită în Turnul Bisericii St. Mary The Virgin și în Biblioteca Bodleian.

La ședință am discutat despre regula primordială a campusului – aceea de a nu întârzia seara la controlul camerelor – cât și despre activitatea propusă pentru ziua de astăzi înaintea începerii cursurilor. Astfel că, doar 7 elevi au dorit să participe, iar ceilalți au ales să mai doarmă puțin sau să se relaxeze în campus.

La ora 10:15 împreună cu Diana, Dalia, Ilinca, Laura, Andra, Ștefan și Octavian am pornit spre Biserica St. Mary The Virgin, al cărei Turn urma să-l vizităm pentru a admira fascinanta panoramă asupra orașului Oxford.

1 - tabere anglia

The University Church of St. Mary The Virgin este Biserica oficială a Universității Oxford încă din jurul anului 1200. Turnul Bisericii are o înălțime de 62 m, datând din secolul 13. Cele 124 de trepte înguste pe care elevii au trebuit să le urce pentru a ajunge în vârful turnului ne-au dat puține bătăi de cap, dar priveliștea spectaculoasă care ne aștepta la final a fost o recompensă primită cu mult entuziasm.

2 - tabara anglia

3 - tabara oxford

Elevii au recunoscut că a meritat efortul, fiind încântați de panorama orașului și a împrejurimilor acestuia. După ce ne-am făcut câteva poze artistice și am surprins cât am putut de bine detaliile care ne-au captat atenția, am coborât din Turn și am vizitat Biserica.

5 - tabara engleza oxford

6 - tabere engleza oxford

4 - tabere oxford

7 - tabara engleza anglia

Beserica Fecioara Maria este prima clădire a Universității din Oxford și era folosită de către comunitate pentru întâlniri încă din anul 1252, iar de la începutul secolului 13 drept sală de cursuri. Clădirea a fost recondiționată în secolele 15-16 în stilul Perpendicular, iar aici ne-au încântat elementele arhitecturale deosebite, cu influențe baroc. Clopotnița Bisericii este considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Anglia.

8 - tabere engleza anglia

9 - tabara limba engleza oxford

La ora 11:30 am încheiat vizita Bisericii și ne-am reunit în fața clădirii pentru a continua la Bodleian Library, unde programul online anunța un tur ghidat la ora 11:45. Din nefericire, după ce am ajuns la casa de bilete a Bibliotecii am constatat că programul se schimbase, iar următoarea vizită era de fapt un minitur de 30 de minute de la ora 12:30, care era rezervat în totalitate. Consultându-ne cu elevii, am decis să amânăm vizita pentru ziua de mâine, sperând că vom putea alege un tur general de o oră și, cu această ocazie, mai mulți dintre colegii lor ni se vor alătura.

10 - tabere limba engleza oxford

Apoi, elevii au avut timp liber, dar la ora 14:05 trebuiau sa fie în clase pentru cursurile din această după amiază. Majoritatea au ales să revină în campus pentru a mânca prânzul, care astăzi, pe lângă tradiționalii burgeri cu cartofi prăjiți și meniul cantinei (pulpe de pui la cuptor, orez cu legume, salată) au avut și opțiunea de langos cu smântână și șuncă.  În timpului prânzului, am putut viziona la televizorul din cantină meciul de tenis dintre Simona Halep și Angelique Kerber pentru calificarea în semifinala turneului de la Wimbledon. Din păcate, nu ne-am putut bucura pe deplin, Simona ratând calificarea, în ciuda unui meci foarte bun, după cum susțineau și comentatorii englezi.

Cursurile elevilor s-au terminat la ora 17. Apoi aceștia au avut program de voie, unii dintre ei alegând să meargă în oraș pentru cumpărături sau pentru a savura un ceai englezesc, alții au mers în parc, iar ceilalți au rămas în campus pentru a se bucura în grădină de soarele care a fost foarte generos pe întreg parcursul zilei sau pentru a juca biliard cu alți elevi internaționali.

11 - tabara limba engleza anglia

Din păcate, yoga – una dintre activitățile propuse de școală nu mai avea locuri disponibile încă de la sfârșitul săptămânii trecute, rămânând doar opțiunea băieților să participe la un meci de fotbal. Octavian s-a bucurat de această oportunitate și a participat din nou, interacționând astfel cu mulți alți elevi internaționali care împărtășesc pasiunea lui pentru fotbal. Cristian și Radu au ales să meargă la sala de fitness din campus, iar Andreea a promis că mâine li se va alătura.

12 - tabara internationala in strainatate

Chiar dacă au avut program de voie, tuturor elevilor li s-a dat o sarcină, menită să îi motiveze în a socializa chiar mai mult și a-și face noi prieteni. Așadar fiecare dintre ei a trebuit să socializeze cu cel puțin un alt elev internațional și să împărtășească celorlalți din ce țară este. Astfel, Sonia și Andreea l-au cunoscut pe Kevin din Mexic, care ar vrea să vină în România să viziteze castelul Bran, Octavian și-a făcut câțiva amici din China la meciul de fotbal, iar Cristian a cunoscut un prinț din Arabia Saudită.

După ora 17:30 am mâncat cina, unde am putut alege între pui la grătar, legume mediteraneene și tofu, pește la cuptor, bulgur, supă de fasole, spanac cu praz, plus desert – mousse de ciocolată, iaurt sau fructe. Laura a încercat în această seară mâncarea oferită de cafeneaua din campus și a ales o salată, care a descoperit că avea și pepene în ea, lucru ce i s-a părut destul de ciudat.

Apoi fiecare dintre elevi și-a făcut programul după bunul plac, urmând ca mâine după amiază să vizităm Bodleian Library, iar seara să participăm la piesa de teatru organizată în aer liber – “Mult zgomot pentru nimic”.

Puteți vedea mai multe poze din a zecea zi a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.