Tabără Engleză Oxford – Ziua 11

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 11: Mult Zgomot pentru Nimic

Ziua de astăzi a fost o zi relaxantă pentru unii dintre elevi, având în vedere că au avut un singur curs de la 10:20 la 11:40, în timp ce ceilalți elevi, pe lângă cursul respectiv, au avut de susținut testul final, care a durat 50 de minute, de la ora 13:20 la ora 14:10.

La ora 10 am avut o scurtă întâlnire de grup, în cadrul căreia au fost prezentate activitățile propuse pentru astăzi, cu detaliile aferente.

 1 - tabara oxford
Ne-am reunit apoi cu toți elevii în jurul prânzului, când reprezentanții biroului de activități din campus au organizat pentru toți elevii internaționali o sesiune de rodeo, cu participare gratuită. Ne-am bucurat de asemenea de vremea frumoasă, care ne-a ținut în grădină pe parcursul după-amiezii, dar și de ritmurile antrenante de muzică, variată astfel încât să placă tuturor. Așadar am ascultat muzică americană, arăbească, englezească, spaniolă. Unii elevi internaționali au și dansat chiar și au exersat dansuri arăbești, iar alții au jucat volei pe teren sau ping pong.

9 - tabere internationale

Octavian a fost singurul curajos care s-a încumetat să încerce să călărească taurul amplasat în grădină pentru cât mai mult timp și, după cum ne-a mărturisit, a fost un moment foarte distractiv.

2 - tabere oxford

Ceilalți elevi ne-au povestit despre lecția pe care au avut-o astăzi în amfiteatru pe tema filmelor englezești precum seria Harry Potter sau seria Agentul 007 , în timp ce alții se gândeau deja la tema pe care o aveau de pregătit pentru a doua zi, temă care constă în a face o prezentare powerpoint în care să evidențieze diferențele dintre Anglia și țara de unde provine.

După ce ne-am distrat copios în jurul prânzului cu sesiunea de rodeo, muzică, soare și voie bună din plin, ne-am reîntâlnit în fața campusului la ora 14:15 cu cei interesați să viziteze Biblioteca Bodleian. Nouă dintre elevi ni s-au alăturat – Ștefan, Laura, Ilinca, Alex, Mihai, Cristi, Andra, Dan și Aaron – și am pornit în plimbare spre Bibliotecă. Pe drum, elevii care au susținut testul se plângeau de gradul de dificultate al acestuia, fiind îngrijorați de rezultatul pe care îl vor obține. Pe baza acestui test școala va elibera o diplomă, care este completată de diploma de participare de la curs (ce include prezențe și implicarea la curs, atât pe partea de vorbire, dar și de scriere). Chiar dacă testul a fost susținut astăzi, acest lucru nu înseamnă că elevii nu vor mai merge la cursuri – orele lor se încheie vineri la ora 14, iar diplomele se obțin doar dacă prezența la cursuri este de minim 80%.

Am ajuns acolo la ora 14:50, la timp pentru turul de la ora 15, dar, din păcate, nici astăzi nu am mai prins locuri la niciunul dintre tururi. Am întrebat dacă ne putem cumpăra bilete pentru mâine, dar nici acest lucru nu a fost posibil, astfel că am decis să ne mai încercăm o dată norocul, mâine dimineață, în speranța că vom putea găsi bilete pentru tur.

Ca alternativă, le-am propus elevilor Muzeul Pitt Rivers, iar ei au acceptat bucuroși, mai ales că intrarea la muzeu era gratuită.

3 - tabere anglia

Muzeul Pitt Rivers este unul dintre cele mai renumite muzee din Oxford, iar aici elevii au putut admira exponate arheologice și antropologice aparținând Universității din Oxford. Acesta se află pe locul doi în topul atracțiilor turistice din oraș și include obiecte din toate colțurile lumii, fiind fondat în anul 1884. Elevii au putut vita muzeul în propriul ritm, urmând să ne reunim în campus pentru cină. Andra s-a declarat foarte încântată de muzeu, petrecând mai bine de 90 de minute înăuntru.

4 - tabara anglia

5 - tabara limba engleza oxford

La ora 17:30 eram cu toții în campus pentru a avea timp să mâncăm cina, înainte de a pleca spre Oxford Castle Unlocked – locul unde urma să participăm la piesa de teatru în aer liber – „Mult Zgomot pentru Nimic”.

Cina a fost variată și astăzi: orez cu usturoi, paste cu spanac, vită cu legume, porc cu sos dulce, salată, supă de chilli, chessecake cu zmeură, iaurt și fructe.

6 - tabere limba engleza oxford

După ce am mâncat pe săturate, la ora 18:15, ne-am întâlnit în fața campusului pentru a porni spre centrul orașului, Oxford Castle Museum aflându-se la 5 minute de mers pe jos de acesta. Le-am oferit elevilor doritori alternativa de a lua autobuzul, dar astă seară toată lumea a avut chef de plimbare. Am ajuns așadar la destinație la ora 19:10, chiar la fix pentru a prinde unele dintre cele mai bune locuri. Decorul a fost simplu, dar fascinant prin zidurile castelului care îl înconjurau, oferindu-i o eleganță aparte. Piesa a început la ora 19:30 și a durat aproximativ 2 ore cu o pauză de 20 de minute.

Atmosfera creată a fost desprinsă din vremurile shakespeariene, dar în același timp îmbinată cu elemente de actualitate, lucru care nu a făcut decât să ne captiveze în profunzime. Ne-am amuzat copios la unele dintre scene, ne-am bucurat de melodiile cântate la chitară, de dansurile actorilor, cât și de interpretarea lor foarte bună. Și chiar dacă la jumătatea piesei, unora dintre elevi li s-a făcut frig și au plecat în campus, în ciuda faptului că fuseseră anunțați că ar trebui să poarte haine mai groase, ne-am bucurat și ne-am delectat cu toți de această seară minunată.

8 - tabara internationala

7 - tabere pentru elevi in strainatate

Piesa de teatru s-a terminat la ora 22, astfel că am plecat grăbiți spre campus pentru ca elevii să ajungă la timp pentru controlul camerelor. Unii dintre elevi au preferat să ia autobuzul, iar ceilalți au mers pe jos, însă toată lumea a ajuns la timp în campus, urmând să se odihnească pentru o nouă zi.

Puteți vedea mai multe poze din ziua unsprezece a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.